Thursday Talk – Terug in Valencia + hoe ik de afgelopen 3 weken in Nederland heb ervaren

Thursday Talk – Terug in Valencia + hoe ik de afgelopen 3 weken in Nederland heb ervaren

Wanneer ik dit typ, zit ik achter mijn laptop in een koffietentje aan mijn eerste café con leche. Ik ben namelijk, na drie weken in Nederland te zijn geweest, terug in Valencia. De stad waar ik in eerste instantie maar 3 maanden en dus tot eind december zou blijven, maar die ik toch te fijn vond om niet naar terug te keren. In deze nieuwe Thursday Talk klets ik je bij over de afgelopen weken in Nederland en mijn plannen voor nu ik weer terug ben in het zonnige Spanje.

Op 20 december vloog ik, met gemixte gevoelens en heel wat tranen, terug naar Nederland. Mijn 3 maanden Valencia zaten er op en ondanks het feit dat ik wist dat ik terug zou komen, had ik nog geen vliegticket geboekt en wist ik dus nog niet precies wanneer dat zou gaan zijn.

Die dag van 20 december voelde alles zo raar. Ik nam afscheid van alle lieve mensen die ik hier de afgelopen tijd had ontmoet – niet wetende wanneer ik ze weer terug zou gaan zien. Ik had aan de ene kant zin om weer even in Nederland te zijn – familie en vrienden te zien, in de kerststemming te komen en de feestdagen te vieren. Maar aan de andere kant voelde het alsof ik een periode, waar ik zo enorm van had genoten, afsloot. Daarnaast maakte de onzekerheid voor wanneer ik weer terug zou kunnen keren naar Valencia het ook niet minder. Maar goed, ik ging hoe dan ook weer terug naar Nederland en liet alle emoties die ik rond die periode voelde, er ook gewoon zijn. Met vele tranen in het vliegtuig als gevolg.

De afgelopen 3 weken in Nederland

Ik vond het heel fijn om weer even thuis te zijn, iedereen te zien en daarmee te kunnen bijkletsen. Want bijkletsen, dat moesten we na zo’n periode van elkaar niet te hebben gezien, zeker. Ik ging meerdere keren bij vriendinnen langs in Amsterdam, maar ook sprak ik met een paar af in mijn eigen vertrouwde stad Amersfoort. We bezochten verschillende feestjes, gingen meerdere keren uiteten, maar zaten ook gewoon lekker bij één van ons thuis op de bank met een grote kop thee. Ik genoot enorm van alle leuke momenten die we samen de afgelopen weken hebben beleefd.

En dan waren er natuurlijk ook nog de feestdagen die voor de deur stonden – kerst en oud en nieuw. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in Valencia maar nauwelijks doorhad dat het einde van het jaar naderde. Laat staan dat ik een kerstgevoel had. En dat miste ik toch best wel, aangezien ik de kerstperiode in Nederland altijd als een heel gezellige en knusse periode ervaar. Dus toen ik terugkeerde in Nederland had ik nog precies 4 dagen om in de kerststemming te komen – iets wat met de vele kerstliedjes op de radio en kerstversieringen door de stad zeker lukte. De kerstdagen spendeerde ik met familie en op oudejaarsavond ben ik naar verschillende huisfeestjes in Amersfoort geweest.

En toen was het nieuwe jaar 2019 daar. Alle feestdagen waren voorbij en ik had inmiddels weer het grootste gedeelte van mijn familie en vrienden gezien en tijd mee doorgebracht. Thuis vond ik het eigenlijk nog net zo fijn als toen ik net aankwam, maar toch bekroop mij inmiddels een onrustig gevoel van weer terug te willen gaan naar Valencia. Ik wilde weten waar ik aan toe was, dus boekte mijn ticket. Voor gisteren, 9 januari, om precies te zijn. Ik was zo blij toen ik eindelijk die knoop had doorgehakt en daadwerkelijk mijn ticket had geboekt! Ik kon vanaf dat moment dan ook letterlijk niet meer wachten om terug te gaan.

De 3 afgelopen weken in Nederland waren leuk, gezellig en vooral ook fijn. Maar 3 weken waren dan ook precies goed. Ik heb veel mensen kunnen zien en veel dingen kunnen doen, maar ben ook weer heel blij terug te zijn in Valencia. De stad waar ik mij op dit moment het aller fijnst voel en het liefst in wil zijn. Hoelang ik hier nog zal blijven? Ik heb eerlijk gezegd nog geen idee. Ik kom sowieso in april weer voor één of meerdere weken terug naar Nederland en zal dan de beslissing maken om daar te blijven of weer voor een periode terug naar Valencia te gaan. Maar als ik het nu zou moeten voorspellen, denk ik dat er een grote kans bestaat dat ik hier sowieso tot de zomer zal blijven. 

And find the place where every single thing you see tells you to stay

Share:

4 Reacties

 1. 11 januari 2019 / 22:01

  Wat heerlijk dat je uiteindelijk nog langer kunt blijven! Kan me voorstellen dat je uiteindelijk heel graag terug wilde gaan. Geniet van je tijd in Valencia X

 2. 11 januari 2019 / 22:43

  Leuk om te lezen! Fijn dat je het in Nederland naar je zin hebt gehad, al kan ik me dat onrustige gevoel helemaal voorstellen. Het is toch weer afscheid nemen, of je nou naar Nederland gaat of weer naar Spanje. Heel veel plezier de komende maanden in Valencia! <3

 3. 12 januari 2019 / 14:45

  Wat fijn dat je het daar zo naar je zin hebt Fleur! 2018 is het eerste jaar geweest dat ik helemaal niet in Spanje ben geweest, dus dat moet ik in 2019 snel goedmaken met het land. Wie weet doen we snel samen een kop koffie in Valencia! 🙂

 4. 17 januari 2019 / 23:11

  Fijn om te lezen dat je het zo leuk hebt! Veel plezier weer in Valencia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Dit was mijn jaar, 2018

Waar te beginnen? Het jaar 2018 is voorbij. Dat is één ding wat zeker is. En aangezien ik elk jaar...

Sluiten