Rodamón Riad in Marrakech – hier wil je verblijven!

Rodamón Riad in Marrakech – hier wil je verblijven!

Tijdens mijn rondreis door Marokko, was mijn laatste stop Marrakech. Ik zou daar 4 hele dagen verblijven, dus zocht ik naar een fijne, maar zeker ook betaalbare accommodatie. En die vond ik – middenin het oude centrum van Marrakech. Tijdens het online boeken van deze riad, zagen de foto’s er veelbelovend uit. En ik kan je nu achteraf vertellen dat het Rodamón Riad in Marrakech alles behalve is tegengevallen. Het krijgt van mij zelfs de prijs voor het mooiste hostel – want ja, dat is het! – waar ik ooit in heb geslapen. Kijk en lees je mee?

Rodamon Riad in MarrakechRodamon Riad in Marrakech

Rodamón Riad in Marrakech

Voordat ik aankwam in Marrakech, had ik een paar hele bijzondere dagen achter de rug. Zo beleefde ik onder andere een nacht in een desert camp. En een nacht in een Kasbah in het Atlasgebergte. Zowel de accommodaties als de locaties waren heel bijzonder. Ik dacht dus ook bij aankomst in Marrakech niet dat ik nog in zo iets bijzonders terecht zouden komen. Maar dat gebeurde dus wel.

De Rodamón Riad in Marrakech is een hostel, maar dat straalt het alles behalve uit. Ze noemen zichzelf een hostel omdat de meeste kamers gedeelde kamers zijn en de prijzen heel laag liggen. Maar als ik nog geen kamer van binnen had gezien en alleen door de gedeelte ruimtes zou wandelen, zou ik nooit hebben geloofd dat het een hostel is. Wellicht zie je het al op de foto’s in dit artikel, maar kijk nou hoe prachtig het er allemaal uit ziet!

Ik verbaas me er dan ook niet over dat de Rodamon Riad in Marrakech momenteel een 9.1 als score op Booking.com krijgt.

➸ Ga je binnenkort voor het eerst op reis naar Marokko? Ik schreef eerder al een artikel over de 15 dingen die je moet weten over Marokko, voordat je voor het eerst naar dit land reist.

Praktische informatie

Zoals ik al eerder aangaf, ligt de Rodamón Riad in Marrakech enorm centraal. Vanuit het hostel loop je zo de medina in, waar je gelijk over de markt en door de soeks heen loopt. Verder loop je in zo’n 10 minuten naar het bekende Djemaa El Fna-plein en ben je in zo’n 20 minuten bij het Yves Saint Laurent museum en de bijbehorende Majorelletuin. Die overigens een dikke vette aanrader zijn om heen te gaan! 😉

In het hostel zelf kun je in verschillende soorten kamers verblijven. Zelf verbleef ik in een gedeelde kamer met nog 5 anderen en dat vond ik helemaal prima. Vooral omdat we onze eigen badkamer hadden en die erg schoon en ruim was. Ook lag het bed erg comfortabel. Hoewel het stapelbedden zijn die in de gedeelde kamers staan, is elk bed voorzien van een gordijn die je dicht kan trekken als je in je bed ligt. Om zo toch net wat meer privacy te hebben. Achter je hoofdkussen was er ook nog lampje en stopcontact.

Slaap je liever niet met onbekende mensen op je kamer? En boek je dus liever een privé kamer? Dan heb je de keuze uit een double, superior double, superior family en superior suite room. De prijzen van deze kamers zijn natuurlijk wel wat hoger dan de gedeelde kamers en je hebt, door het verblijven in zo’n privé kamer, natuurlijk ook minder snel de kans om andere reizigers te ontmoeten. Iets waar mensen die in een hostel verblijven, toch vaak wel voor open staan en naar opzoek zijn. Maar, het is natuurlijk wel super fijn dat er bij de Rodamon Riad in Marrakech zoveel keuze aan kamers is.

Voor de rest is het hostel van alle gemakken voorzien. In alle ruimtes en kamers is wifi aanwezig, er is een klein maar fijn zwembad, elke morgen kan je genieten van een vers klaargemaakt ontbijt en in de namiddag en avond van drankjes bij de buitenbar.

Rodamon Riad in MarrakechRodamon Riad in Marrakech

Mijn ervaring

4 hele dagen heb ik genoten van alles wat de Rodamón Riad in Marrakech te bieden had. De centrale locatie, het heerlijke ontbijt dat elke morgen vers werd klaargemaakt, de namiddaguren aan het zwembad met een mojito in mijn hand en het bewonderen van de zonsondergang vanaf het dakterras. Ook heb ik natuurlijk nog veel van Marrakech gezien – wat ik boven mijn verwachting een bijzondere stad vond. Ik heb ontzettend veel mooie plekken in Marrakech ontdekt. Plekken waar ik binnenkort nog een artikel over zal schrijven, omdat ze echt het bezoeken waard zijn.

Na Marrakech kwam er een eind aan mijn trip door Marokko en vloog ik weer terug naar Valencia. En mede door het verblijf in de Rodamon Riad in Marrakech, kijk ik met een grote lach terug op mijn dagen in Marrakech. Ben jij ook weleens in Marokko geweest en heb je toen ook in een riad geslapen? En wat vond je daarvan? 

6 Reacties

 1. 11 augustus 2019 / 19:56

  Ziet er echt super mooi uit! Heb dit even gepind, want een tripje naar Marrakech staat hoog op de wishlist.

 2. 12 augustus 2019 / 12:18

  Wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Dit lijkt me echt een heel fijn hostel :D.

 3. 15 augustus 2019 / 15:07

  Oh wauw wat ziet dit er prachtig uit! Het lijkt me heel leuk daar een keer te verblijven.

 4. Trudie
  17 augustus 2019 / 12:48

  Top locatie. Bij toeval kunnen wij de eigenaar een superaardige man. Wij zijn vorig jaar door het personeel super in de watten gelegd. Er is ook nog een hostel in Barcelona en volgens mij in Budapest en Lissabon. Zeker een dikke 10.

  • 17 augustus 2019 / 13:24

   Wat leuk om te horen! En ja klopt, ze hebben meerdere vestigingen. Ik ben zelf ook al in het Rodamón Hostel in Barcelona geweest en die was ook top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
tips om geld te besparen
5 handige tips om geld te besparen – om eventueel vaker te kunnen reizen

Al jaren krijg ik de vraag hoe ik toch zovaak in een jaar op reis kan. En hoewel ik inmiddels...

Close