Deze 5 toffe roadtrips in Europa wil ik nog een keer maken

Deze 5 toffe roadtrips in Europa wil ik nog een keer maken

Als je mij vraagt wat voor een soort vakantie ik het leukst vind, dan staat het maken van een roadtrip hoog op het lijstje. Omdat het maken van een roadtrip mij een vrij en voldaan gevoel geeft. Door het feit dat je kunt gaan en staan waar je wilt en zo veel verschillende plekken kunt bezoeken. En ondanks het feit dat ik al best wat roadtrips in Europa heb afgevinkt, zijn er ook zeker een paar die ik graag nog zou willen maken. Lees je mee welke 5 toffe roadtrips in Europa dit zijn?

1. Een roadtrip door de Algarve in Portugal

Misschien wel één van de bekendste roadtrips in Europa om te maken, is die door Algarve van Portugal. De Algarve is de meest zuidelijke provincie van Portugal, waar je vooral mooie rotspartijen, baaitjes en dorpjes vindt. Wat mij vooral aantrekt, is dat de Algarve niet zo heel groot is, waardoor je niet enorm veel tijd hoeft uit te trekken voor de roadtrip. En eigenlijk weet ik ook niet zo goed waarom ik een roadtrip door de Algarve nog nooit eerder heb gemaakt. Ik hou namelijk van het land, vond Lissabon geweldig, en denk dat de Algarve omgeving erg mooi is om doorheen te rijden. Voor een roadtrip door de Algarve in Portugal kun je het beste vliegen naar de stad Faro om vanuit daar met een huurauto langs de zuidkust van Portugal te rijden.

2. Een roadtrip over het Italiaanse eiland Sardinië

Sardinië is het eiland dat al een lange tijd op mijn lijstje staat om te bezoeken. Omdat het er magisch mooi uitziet – de stadjes, maar vooral ook de witte stranden met kraakhelder water. Alsof je in de Caraïben bent. Maar dan op een paar uur vliegen van Nederland. Ja, daar wil ik dus wel graag een tijdje vertoeven. Alleen, waar ga je dan op Sardinië heen? Ik bedoel, de verschillende delen van het eiland schijnen afzonderlijk van elkaar en allemaal prachtig te zijn. Ietwat zonde om dan voor een week of twee een accommodatie te boeken op één plek. Of althans, zonde is het natuurlijk niet, want je zit dan alsnog op het ‘Caraïbische eiland van Europa’, maar toch zou het voor mij dubbel zo tof zijn om een roadtrip over dit eiland te maken en zo alle verschillende plekken te kunnen ontdekken.

3. Een roadtrip door Peloponnesos, het meest zuidelijke deel van het vaste land van Griekenland

Vergeet een vakantie naar één van de bekende en toeristische eilanden die Griekenland rijk is, want Peloponnesos schijnt ook ontzettend de moeite waard te zijn. En weer eens wat anders, zonder al te veel toeristen om je heen te hebben. Peloponnesos is het grootste schiereiland van Griekenland en ligt helemaal in het zuiden van het vaste land. Hier kom je naartoe voor het bezoeken van historische steden, idyllische dorpjes, prachtige zandstranden, de natuur en het heerlijke en nog authentieke Griekse eten.

Nadat ik voor het eerst op het vaste land van Griekenland was geweest, namelijk voor een stedentrip naar Athene, wist ik meteen: hier wil ik graag nog een keer naar terug. Ik hou van de sfeer op de Griekse eilanden, zoals op het mooie en bijzondere Lesbos, maar op het vaste land van Griekenland is het anders. Alsof je daar meer van het echte Griekenland kunt proeven. En als er dan een plek is in Griekenland waar ik een roadtrip zou willen maken, is dat Peloponnesos wel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fly-drive Griekenland vakantie of zelf je vliegticket naar Athene boeken en daar vervolgens een auto huren om naar Peloponnesos te rijden.

4. Een roadtrip door het prachtige landschap van Ijsland

In 2015 kwam ik voor het eerst op Ijsland en werd ik opslag verliefd op het land dat zo van ons eigen kikkerlandje verschilt, maar toch zo dichtbij is. Een vlucht vanuit Nederland naar Ijsland duurt gemiddeld namelijk maar zo’n 3 uur. En daarom zou ik iedereen kunnen aanraden om er eens een kijkje te gaan nemen. Want echt: Ijsland is toch wel één van de bijzonderste landen waar ik ooit ben geweest. Ik was er toentertijd zo’n 3 dagen, dus heb ik alleen Reykjavik en de ‘Golden Circle’ kunnen bekijken en daarom wil ik graag nog eens terug. Om een roadtrip te maken door het prachtige landschap dat Ijsland rijk is. En dan een keer in de zomer, aangezien ik er de vorige keer in de winter was en het landschap tijdens deze twee seizoenen erg van elkaar verschillen.

5. Een roadtrip langs de Amalfikust in Italië

Vorig jaar maakten Nick een tweeweekse roadtrip door de regio Puglia in Italië en dat was in één woord: geweldig. Ik kende toentertijd nog maar weinig mensen die in Puglia waren geweest en had dus ook weinig verwachtingen van de regio. Maar die bleek juist ontzettend mooi, schattig en fotogeniek te zijn. En omdat ik de laatste tijd ook veel goede verhalen hoor over de Amalfikust in Italië, wil ik daar ook nog graag een keer een roadtrip langs maken. Alles schijnt er mooi en indrukwekkend te zijn. De wegen, de rotspartijen, stranden en idyllische dorpjes. Momenteel is dit wel één van de bekendste roadtrips in Europa, of zelfs ter wereld, om te maken. Maar juist daarom is het het denk ik ook wel helemaal waard. Voor een roadtrip langs de Amalfikust in Italië kun je het best vliegen naar de stad Napels, om vanuit daar met een huurauto langs de Amalfikust in Italië te rijden.

Zoals je kunt lezen, ben ik erg enthousiast over bovenstaande roadtrips in Europa en hoop ik één of meerdere zeker nog een keer te maken. Ook hoop ik je stiekem geinspireerd te hebben om zelf ook een keer op roadtrip te gaan. Of dat nou één van bovenstaande roadtrips in Europa is, of ergens anders heen. Roadtrips maken is gewoon leuk en een groot avontuur. 

Hoe denk jij over het maken van een roadtrip? En heb je toevallig nog tips? Ook als je één van bovenstaande roadtrips in Europa al een keer hebt gemaakt. Want dan lijkt het mij leuk te lezen hoe je die regio vond en hoe je het ervaren hebt 🙂 

1 Reactie

  1. 2 augustus 2018 / 16:01

    Ik maakte nog nooit een roadtrip, maar zou dat wel eens zien zitten (denk ik). Ik denk dat ik eerst zo’n roadtrip zal moeten ervaren alvorens ik weet of het iets voor mij is of niet, haha. In ieder geval, ik wil heel graag nog meer van de wereld zien (want ik heb bijlange nog niet veel gezien) en ik kan deze plaatsjes alleen maar toevoegen aan mijn TravelBucketList 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
inpakken van een handbagage koffer
10 tips voor het inpakken van een handbagage koffer

Hoewel ik het reizen met een handbagage koffer zoveel mogelijk probeer te vermijden, komt het toch nog wel een paar...

Close