Onze roadtrip door Andalusië in Spanje – de route!

Onze roadtrip door Andalusië in Spanje – de route!

Afgelopen zomer maakte ik een roadtrip door Andalusië in Spanje. Deze roadtrip stond al een lange tijd op mijn bucketlist, omdat ik van meerdere mensen had gehoord dat het echt de moeite waard was om een keer naar deze regio toe te gaan. In combinatie met mijn grote liefde voor Spanje, besloot ik dat het dit jaar tijd was om met een huurauto door de heuvelachtige landschappen van Andalusië te rijden. En in dit artikel vertel ik je welke route we hebben afgelegd.

Málaga

We vlogen naar Málaga en dit was dan ook gelijk onze eerste bestemming, waar we de eerste twee nachten in een hotel in het stadscentrum sliepen. Ik wilde al een lange tijd op stedentrip naar Málaga en keek er dan ook erg naar uit om de stad te verkennen. En ondanks het feit dat ik de stad wel wat groter had verwacht, vond ik het toch heel leuk om geweest te zijn. Maar 2 volle dagen waren ook wel genoeg om de highlights te kunnen zien.

Nerja

Na Malaga was het tijd om met onze huurauto naar Granada te rijden. Maar tijdens onze rit daar naartoe, stopten we in Nerja. Nerja is namelijk niet zo groot en dus perfect om in één dag te ontdekken. Het ligt ook aan zee en heeft een heel schattig stadscentrum met allemaal kleine straatjes en leuke restaurantjes. Ik vond er wel een behoorlijk toeristische sfeer hangen, maar dan op een positieve manier. Het voelde echt aan als zo’n typisch kustplaatsje waar je tijdens je vakantie goed kunt vertoeven. Ik had het dus ook niet erg gevonden om hier een nachtje te slapen. Maar na een dag door het mooie zonnige Nerja te hebben gewandeld en lekker te hebben geluncht op een terras, was het tijd om verder te rijden naar onze volgende bestemming: Granada.

Granada

In de binnenlanden en bergen van Andalusië ligt Granada. Hier wilden wij graag heen omdat de omgeving en natuur prachtig rondom Granada prachtig bleek te zijn. Maar ook omdat het Alhambra Palace in Granada ligt – de meest populaire en bezochte bezienswaardigheid van Spanje. Al vanaf de weg konden we genieten van de inderdaad prachtige omgeving. We reden door heuvelachtige landschappen en ik keek mijn ogen uit. Deze kant van Spanje had ik nog niet eerder gezien. Eenmaal aangekomen in Granada was het wel even een challenge om met onze auto bij het hotel te komen, want de straten daar waren nogal smal en stijl. Ook zijn de meeste straten in Granada een eenrichtingsweg en is het niet makkelijk om een parkeerplek te vinden. We verbleven twee nachten in een super leuk hotel – waar het interieur echt goals van was. En wat we tijdens onze dagen in Granada deden? Het bezoeken van het Alhambra Palace, wandelen door de mooie omgeving, eten bij de leukste hotspots en winkelen bij allerlei vintage winkels. Ja, we vonden Granada echt ontzettend leuk om geweest te zijn en kan het iedereen aanraden om eens heen te gaan!

➸ Omdat Granada zo goed is bevallen, heb ik er een artikel over geschreven op mijn blog. Een artikel met mijn persoonlijke tips voor een stedentrip naar Granada in Spanje

roadtrip door Andalusië

Marbella

Na een paar volle dagen in steden te hebben doorgebracht, vonden we het tijd om ook van het lekkere zonnige weer te gaan genieten. Dus besloten we om naar Marbella te rijden, waar we ook twee nachten verbleven en voornamelijk overdag op het strand lagen en ’s avonds in het oude centrum tapas of paella aten. Ondanks het feit dat Marbella erg populair is, was ik er zelf nog nooit geweest. Ik wist van te voren ook niet zo goed wat ik ervan kon verwachten en was dus erg benieuwd wat ik van deze Spaanse kustplaats zou gaan vinden. Ik had er niet al te hoge verwachtingen van, omdat ik wist dat het erg toeristisch en voor Spaanse begrippen duur is, maar toch viel het mij alles behalve tegen. Vooral het oude stadscentrum vond ik namelijk heel sfeervol en gezellig om ’s avonds te zijn. Ik ben dus blij dat we tijdens onze roadtrip door Andalusië zijn gestopt in Marbella!

Ronda

Na onze stranddagen in Marbella was het tijd om naar onze laatste bestemming te rijden, maar onderweg besloten we om eerst even in Ronda te stoppen. Omdat Ronda in een mooie en heuvelachtige omgeving ligt en je de wereldberoemde kloof, die de stad door tweeën splitst, kunt zien. Daarnaast is Ronda ook niet zo groot en dus is het de perfecte bestemming om een middagje in door te brengen. Alleen was het tijdens onze middag bloedje heet en dus niet zo comfortabel. Wel ben ik echt blij Ronda gezien te hebben omdat het een prachtig stadje is, die omringt wordt door een nog prachtigere natuur. Een aanrader dus!

➸ Wij hadden tijdens onze roadtrip door Andalië een huurauto van Sunnycars. Hiermee hebben wij, zoals je hierboven op de  printscreen van Google Maps kunt zien, veel kilometers mee afgelegd en de auto beviel gewoon goed. 

Cádiz

En na een puffende en zwetende middag in Ronda doorgebracht te hebben, stapten we weer de auto in om naar Cádiz, onze laatste bestemming van onze roadtrip door Andalusië, te rijden. Om eerlijk te zijn keek ik tijdens onze roadtrip door Andalusië het meest uit naar deze bestemming, omdat ik er al veel goede verhalen over had gehoord. En nu ik er zelf ook ben geweest kan ik niks anders zeggen dat Cádiz écht een plek is die je gezien moet hebben. En al helemaal als je al in veel andere Spaanse steden bent geweest en net zoals ik gek bent van Spanje. Voor mij had Cádiz alle ingrediënten voor een perfecte bestemming. De stad is niet al te groot en het toerisme valt ook erg mee. Wel is het een hele mooie en schone stad en ligt het ook nog aan zee. Daarnaast zijn er ontzettend veel leuke restaurantjes en barretjes te vinden, zijn de prijzen laag en hangt er vooral gewoon een hele fijne Spaanse sfeer. Wat wil je nog meer?

Jerez de la Frontera

Ik was tijdens onze dagen in Cadiz jarig en toen zijn we voor een dagje naar Jerez de la Frontera geweest – een plaatsje dat niet al te ver van Cadiz afligt. Vanaf het moment dat we de auto hadden geparkeerd en de oude stadspoort binnen liepen, riep ik al dat ik Jerez de la Frontera er ontzettend mooi uit vond zien. En naar mate we de stad verder inliepen, raakte ik meer verliefd op deze plek. Ik vond het dan ook gelijk al jammer dat we hier maar zo kort konden zijn. Maar wel ontzettend leuk om op mijn verjaardag in zo’n leuk stadje te hebben rond gelopen. En ik ga Jerez de la Frontera zeker onthouden voor als ik daar een volgende keer in de buurt ben.

Dan was dit de route die wij hebben afgelegd tijdens onze roadtrip door Andalusië afgelopen zomer. 7 plekken hebben we gezien in 11 dagen tijd en ik moet zeggen dat dat best goed te doen was. Zoals je wellicht hebt kunnen lezen had ik op sommige plekken wel wat langer willen blijven, maar dat hou je altijd denk ik. Ik kan het in ieder geval iedereen aanraden om ook ooit een roadtrip door Andalusië in Spanje te maken! Was jij al bekend met deze regio?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
maand in Valencia
Thursday Talk – Hoe ik mijn eerste maand in Valencia heb beleefd

Wanneer ik dit schrijf is het de dag waarop ik alweer een maand in Valencia woon. En je voelt hem...

Close