Roadtrip door Puglia in Italië – onze route!

Roadtrip door Puglia in Italië – onze route!

28 augustus was het zover. Nick en ik stonden met onze koffertjes op het vliegveld van Düsseldorf Weeze om niet veel later het vliegtuig in te stappen naar Italië. De regio Puglia in Italië om precies te zijn. We vlogen naar Bari, waar een klein schattig autootje op ons stond te wachten. Hier zouden we de aankomende 2 weken heel wat kilometers mee afleggen. De roadtrip door Puglia in Italië kon beginnen en in dit artikel vertel ik je de route die wij hebben afgelegd.

Roadtrip door Puglia in Italië – onze route!

Bari

Zoals ik net al vertelde vlogen Nick en ik naar Bari, waar we onze huurauto konden ophalen. Ondanks het bezit van de auto, besloten we de eerste twee nachten van onze zomervakantie in Bari te verblijven. We boekten een leuk Airbnb appartement en genoten van de nog niet toeristische en dus authentieke stad. We vonden vooral het historisch centrum van Bari erg mooi, maar verbaasden ons over de weinig leuke terrasjes. Toch hebben we na wat zoekwerk bij leuke horecagelegenheden gegeten en gedronken, maar daarover later meer. Ik ga nog een apart artikel schrijven over waar we allemaal hebben gegeten en gedronken 😉

Monopoli

Na de twee nachten in Bari was het tijd om naar onze volgende bestemming te rijden. Op maar een half uur afstand ligt Monopoli, een schattig en heel mooie stadje dat gelegen is aan de kust. We verbleven in het leuke appartement Dimora Almadia, dat vooral op een erg fijne locatie lag. Het historisch centrum van Monopoli is echt fantastisch en één van mijn favoriete plekken van onze roadtrip door Puglia in Italië. Denk aan veel witte gebouwen, kerkjes, smalle straatjes, pleintjes, terrasjes en een prachtige haven dat net op een filmset lijkt. Echt, ga je op vakantie naar Puglia? Sla Monopoli dan zeker niet over!

Polignano a Mare

Tijdens ons verblijf in Monopoli, besloten we om een avond te gaan eten in het bekende en ook best wel toeristische Polignano a Mare. Polignano a Mare staat vooral bekend om zijn rotspartijen en wereldberoemde restaurant. Google het maar eens, dan komt het je wellicht bekend voor. Het historische centrum van Polignano a Mare lijkt best veel op die van Monopoli, alleen is het veel drukker en toeristischer. Ook vond ik Monopoli net iets sfeervoller en ‘schattiger’. Maar ik vond het zeker heel leuk om een avond in Polignano a Mare geweest te zijn. Wel waren we blij met de keus om hier niet te verblijven met onze accommodatie, maar als uitstapje voor een avond heen te gaan. Dat was voor ons perfect.

Alberobello

Maar naast het bezoek aan Polignano a Mare, besloten we ook nog om een namiddag en avond naar het welbekende Alberobello te gaan. Alberobello ligt in het midden van het land en staat bekend om zijn trulli. Trulli zijn witte, kleine en ronde huisjes met een puntdak. Heel schattig om te zien. Alberobello is enorm toeristisch, maar tijdens een roadtrip door Puglia in Italië zeker de moeite waard om even te stoppen.

Puglia in Italië

➸ Voordat wij naar Pulgia in Italië gingen, kochten we dit handige reisboekje, die pas begin dit jaar is uitgegeven, waardoor alle tips nog nieuw en recent zijn. Wij hebben er veel leuke dingen uit kunnen halen! Benieuwd naar mijn persoonlijke tips? Ik schreef een artikel met dingen die je sowieso in Puglia gedaan moet hebben!

Otranto

Na 4 nachten in Monopoli te hebben geslapen, reden we verder naar het zuiden. De stad Otranto ligt heel zuidelijk, dus deze rit was de langste van onze hele vakantie. We deden er zo’n 2 uur over, wat we nog best mee vonden vallen. In Otranto sliepen we in Hotel Resort Mulino a Vento, waar wij het ontzettend naar ons zin hebben gehad. Het is een heel gezellig hotel waar vooral de kamers, het zwembad en het ontbijtbuffet meer dan in orde waren.

Lecce

Vanuit Otranto vertrokken we voor één avond naar de stad Lecce, het ‘Florence van het zuiden’. Lecce is een stad met een rijke geschiedenis en prachtige bezienswaardigheden. Denk aan Romeinse theaters en grote pleinen. Wij vonden Lecce een erg drukke, maar ook een heel mooie en gezellige stad. Stiekem had ik nog wel een avond naar Lecce toe gewild, maar aangezien het wel zo’n driekwartier rijden was vanuit Otranto, besloten we om het bij die ene keer te laten.

Ostuni

Na Otranto was het tijd om naar onze laatste accommodatie in Ostuni te rijden. We hadden net buiten de stad een kamer in een agriturismo geboekt en dat bleek een super mooie Italiaanse boerderij te zijn, die midden op een veld met olijfbomen stond. Casa Vacanze Cappucio was de naam van de accommodatie, voor als je daar benieuwd naar bent. Ook was er wederom weer een zwembad aanwezig, dus je begrijpt: leuker kon het niet. Maar we waren hier natuurlijk voor de mooie stad Ostuni, waar we dan ook 4 avonden zijn geweest om te eten. En borrelen, dat ook. Ostuni is echt dé stad om heen te gaan voor de ‘oooh’ en ‘aaah’ momentjes, want man, wat is dit een prachtige plek. Ostuni wordt de witte stad van het zuiden genoemd doordat bijna alle gebouwen, huizen en straten wit zijn. Daarnaast ligt het wat hoger, omringd door een stadsmuur, dus je kunt wel stellen dat Ostuni gewoon een heel bijzondere stad is. Een stad waar je zeker moet zijn geweest tijdens je roadtrip door Puglia in Italië.

Martina Franca

Tijdens één dag in Ostuni zijn we niet bij het zwembad of op het strand gaan liggen, maar gingen we naar Martina Franca. We hadden veel goeds over dit dorpje gelezen en wilden hier ook nog graag een bezoek aan brengen. Dus besloten we om er te gaan lunchen en winkelen. We waren alleen even vergeten dat ze in Zuid Europa aan siesta’s doen en dat dus geen enkele winkel in de middag geopend is. Het dorp was uitgestorven, op een paar leuke lunchtentjes na. We liepen door alle smalle en pittoreske straatje en streken uiteindelijk neer op een groot en druk terras voor onze lunch. Hier hebben we een paar uur in de schaduw en met een bord heerlijk eten voor ons neus gezeten, om vervolgens weer terug te rijden naar onze accommodatie in Ostuni.

En toen, na onze 14-daagse roadtrip door Puglia in Italië te hebben gemaakt, was het weer tijd om vanaf het vliegveld in Bari naar Nederland te vliegen De roadtrip en dus ook onze vakantie zat erop. Puglia, wat heb je me verrast en wat was je fijn.

11 Reacties

 1. 4 oktober 2017 / 11:53

  oeh super fijn zo’n roadtripje! ben echt benieuwd naar nog meer foto’s! 🙂

 2. 4 oktober 2017 / 13:04

  Wat ontzettend leuk zo’n roadtrip door Italie! Zelf zou ik heel graag een roadtrip willen maken door Oost-Europa.

 3. 4 oktober 2017 / 17:06

  Leuk zo een roadtrip. Ik vind Italie echt mooi

 4. 5 oktober 2017 / 12:07

  Wat gaaf, zo’n hele roadtrip door Italië! Ziet er heel mooi uit daar!

  • 10 oktober 2017 / 18:19

   Was het ook zeker! En ook fijn dat het nog niet zo ontzettend toeristisch is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Thursday Talk – Ik ga weer terug de schoolbanken in!

Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat ik mijn HBO studie vaarwel zei en fulltime aan de slag ging...

Close