5 redenen waarom ik het reizen per trein in het buitenland het leukste ooit vind

5 redenen waarom ik het reizen per trein in het buitenland het leukste ooit vind

Vorige week, toen ik een treinreis van Valencia naar Barcelona en weer terug maakte, kwam ik tot de conclusie dat ik dat reizen per trein in het buitenland eigenlijk best heel leuk vind. Ik reis vaker per trein in het buitenland, maar omdat het toch vaak om praktische redenen was, besefte ik mij nooit dat het eigenlijk tot één van mijn favoriete activiteiten tijdens het reizen behoort. En in dit artikel vertel ik je de 5 redenen waarom ik het reizen per trein in het buitenland het leukste ooit vind.

1. Reizen per trein is vaak één van de goedkoopste opties

Voordat ik het reizen per trein in het buitenland pas echt ging waarderen, deed ik het voorheen alleen om kosten te besparen. Omdat het reizen per trein in het buitenland toch vaak één van de goedkoopste opties is. Vooral buiten Europa. Dus wil je goedkoop reizen? Dan is het zeker de moeite waard om de prijzen van verschillende vervoersmiddelen met elkaar te vergelijken. Vaak zul je dan merken dat het reizen per trein de goedkoopste optie is.

2. Reizen per trein is ook vaak één van de snelste opties

Maar niet is het reizen per trein in het buitenland vaak één van de goedkoopste opties – ook is het vaak één van de snelste opties. Wat men vaak vergeet bij het reizen per vliegtuig, is dat je minimaal twee uur van te voren op het vliegveld moet zijn en bij aankomst vaak nog een stuk moet reizen. Van het vliegveld naar je accommodatie, omdat een vliegveld vaak ver buiten een centrum ligt. Bij het reizen per trein is dat toch echt anders, aangezien je in principe gewoon 10 minuten voor vertrek op het station aan kunt komen en een treinstation wél vaak centraal ligt. Al met al is het reizen per trein dus vaak één van de snelste opties.

3. Tijdens een treinreis kun je nog steeds verschillende dingen ondernemen

Wat ik persoonlijk zo fijn vind aan het reizen per trein, is dat ik tijdens een treinreis nog verschillende dingen kan ondernemen. Zo werk ik regelmatig op mijn laptop. Ik kan dan ook internetten via mijn persoonlijke hotspot van mijn telefoon – iets dat bijna altijd goed werkt. Ook maak ik tijdens een treinreis vaak foto’s van het prachtige landschap waar ik op dat moment doorheen rijd. Tijdens een vlieg- of busreis heb ik geen mogelijkheid tot het gebruik van internet óf simpelweg geen ruimte om mij heen om mijn laptop open te klappen.

Tijdens de treinreis die ik vorige week van Valencia naar Barcelona en weer terug maakte, hadden we zelfs stopcontacten onder onze stoelen. Daarnaast had iedereen veel ruimte en een uitklapbaar tafeltje aan de stoel voor zich hangen. Dit maakte alles wel heel comfortabel. Al mocht dat ook wel bij een treinreis die ik in mijn eentje maakte, van ruim vier uur 😉 De treinreis boekte ik trouwens via vergelijkingssite Omio – waar je tickets voor trein, bus én vlucht kunt boeken.

reizen per trein in het buitenland

4. Een trein rijdt vaak langs de mooiste plekken

Als er iets is dat ik graag doe tijdens een treinreis, is het staren uit het raam. Om de prachtige omgeving, waar de trein doorheen rijdt, te bewonderen en  simpelweg een beetje weg te dromen. Urenlang kan ik mij daarmee vermaken. Ook is dit vaak het moment waarop ik alle indrukken van de afgelopen reisdagen kan verwerken. Tijdens een reis komen er namelijk zoveel nieuwe indrukken op je af, dat je daar soms echt even de rust voor moet nemen om ze te verwerken. Dus tijdens het reizen per trein in het buitenland, neem ik daar altijd even de tijd voor. Wanneer ik uit het raam aan het staren ben en ondertussen de mooiste natuur aan me voorbij zie komen.

5. Je omringt je in een trein grotendeels met de lokale bevolking

Tijdens het reizen kom je de ene na de andere toerist tegen. Vooral de populaire plekken van een land of stad worden vaak drukbezocht door toeristen. Maar daarentegen valt het altijd best mee met hoeveel toeristen je nou eigenlijk in een trein tegen komt. Natuurlijk zijn er wel wat die per trein reizen, maar grotendeels omring je je toch wel met de lokale bevolking. Iets wat ik persoonlijk erg leuk vind. Een enkele keer raakte ik met een aantal lokale mensen aan de praat. Tijdens één van de mooiste treinreizen die ik tot nu toe heb mogen maken. Deze treinreis vond plaats op Sri Lanka, toen ik in zo’n acht uur van Kandy naar Ella reisde.

Wat vind jij van het reizen per trein in het buitenland? Ben jij er ook zo’n fan van of kies je toch liever voor een ander alternatief, zoals een vlieg- of busreis?

Share:

2 Reacties

  1. 29 april 2019 / 02:23

    Ik ben vorig jaar voor het eerst in een trein geweest. Vond ik destijds zo spannend 🙂

    Ik woon namelijk in Suriname en was vorig jaar voor het eerst in Nederland. Daar meteen gebruik gemaakt van de OV en ik vond het zo geweldig. Heel anders dan wat ik gewend ben in Suriname.

    • 2 mei 2019 / 16:50

      Hi Santousha. Wat bijzonder dat je vorig jaar voor het eerst in Nederland was en gebruik hebt gemaakt van het OV! Hoop dat je het destijds naar je zin hebt gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
leuke badkleding voor zomer
Shopping Saturday – leuke badkleding voor zomer 2019

Elk jaar is het voor mij weer een gigantische zoektocht om leuke en fijn-zittende badkleding te vinden. Dus zoals elk...

Sluiten