Waarom je nú moet reizen naar Sri Lanka

Waarom je nú moet reizen naar Sri Lanka

Sri Lanka, het land waar ik 3 weken doorheen heb gereisd en dat mijn hart heeft gestolen. Het land waar ik in een korte tijd ontzettend veel heb kunnen zien. En omdat ik vind dat iedereen op Sri Lanka zou moeten zijn geweest, vertel ik je in dit artikel waarom je nú moet reizen naar Sri Lanka.

Er is nog geen massatoerisme te vinden op Sri Lanka

Ben je weleens in India, Thailand of op Bali geweest? Dan weet je dat het daar stikt van de toeristen. Voor mij is dit niet persé een groot probleem, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de wat minder toeristische landen. En laat Sri Lanka nou nog geen massatoerisme kennen. Let op wat ik zeg: nóg niet. Want ik ben bang dat dat wel snel zal gaan komen. Toen ik precies een jaar geleden aankondigde dat ik naar Sri Lanka wilde, keken mijn vrienden en ouders me raar aan. ”Sri Lanka? Waarom?” was hun reactie. En nu? Nu worden er steeds meer reizen naar Sri Lanka gemaakt. Dus, wil je ooit nog eens naar Sri Lanka? Ga dan nu!

Sri Lanka is een relatief klein eiland waardoor je veel kunt zien in een korte tijd

Vorig jaar, toen het plan van backpacken op tafel lag, gingen Nick en ik op onderzoek uit. We wisten alleen dat we voor 3 weken naar Azië wilden. Eerst hadden we het idee om naar Vietnam te gaan, maar gezien de grootte van het land, leek ons dat uiteindelijk toch niet zo’n goed idee. We gingen dus opzoek naar een land dat niet al te groot is en perfect zou zijn om 3 weken heen te gaan. En toen kwamen we uit bij Sri Lanka, het eiland dat onder India ligt. We lazen er wat over op reisblogs en wisten toen: hier gaan we heen. En ja, dat was zeker een hele goede keuze, want doordat Sri Lanka relatief klein is, kun je veel zien in een korte tijd.

Sri Lanka is goed te combineren met India en/of de Malediven

Heb je nou wat langer de tijd? Dan kun je een aantal weken op Sri Lanka combineren met een reis door India of een paar dagen op de Malediven. Vooral dat laatste is wat veel mensen doen en ook Nick en ik hebben hier nog over nagedacht. Maar uiteindelijk zou het voor ons te duur worden en wilden we eigenlijk ook geen dagen kwijt zijn aan een andere bestemming. Wij wilden 3 volle weken op Sri Lanka zijn. Maar toch: het is wel tof om zoveel mogelijkheden te hebben als je gaat reizen naar Sri Lanka.

Er zijn een aantal nationale parken waar je veel dieren kunt spotten

Wist je dat je op safari kunt op Sri Lanka? Er zijn een aantal nationale parken waarbij je een tour kunt boeken. Je rijdt dan met een gids in zo’n safari jeep door het park, met de kans op het zien van wilde dieren. Er zijn veel herten, apen, vogels en olifanten te spotten, maar ook luipaarden. Luipaarden! Hoe tof is dat? Nick en ik waren van plan om een nationaal park te bezoeken maar aangezien die op het moment dat wij wilden gaan dicht was, zijn we er uiteindelijk niet meer geweest. Wél hebben we nog olifanten in het wild gespot. Ook heel bijzonder! Toch schijnt een safari door een national park op Sri Lanka helemaal te gek te zijn, dus als je de kans hebt: doen!

reizen naar Sri Lanka

➸ Ben je na het lezen van dit artikel overtuigd? Schaf dan zeker even de Lonely Planet van Sri Lanka aan om zo meer over het land en de cultuur te weten te komen. Ook is het handig om te weten dat je voor het reizen naar Sri Lanka een visum nodig hebt. Online kun je gemakkelijk een aanvraagformulier voor het visum Sri Lanka invullen. Verder lees je alle voorwaarden en informatie over het visum hier.

De treinreis van Kandy naar Ella is er een voor op je bucket list

Als er een ding was dat ik mocht doen op Sri Lanka, dan was dat de wereldberoemde treinreis van Kandy naar Ella. Voordat Nick en ik naar Sri Lanka gingen wist ik dan ook één ding zeker: deze treinreis moest hoe dan ook gemaakt worden. Pas als ik de treinreis, waar ik al zoveel toffe foto’s van had gezien, had gemaakt, kon ik met een gerust hart Sri Lanka achter mij laten. Ik ga nog niet al te veel verklappen over deze treinreis, want ik wil er nog een apart artikel over schrijven, maar als je ‘train trip Ella Kandy’ invoert op Google, zul je zien waarom dit iets is voor op je bucket list.

Naast grote steden, zijn er ook hippie-achtige dorpjes op Sri Lanka

Op Sri Lanka zijn een aantal grote steden, zoals hoofdstad Colombo en Kandy, maar ook zijn er veel hippie-achtige dorpjes te vinden. Grote Aziatische steden vind ik vaak maar druk, chaotisch en ietwat viezig, dus je snapt: van juist die hippie-achtige dorpjes ben ik fan. Neem bijvoorbeeld Ella, een piepklein bergdorpje in het midden van Sri Lanka. Dit hippie-achtige dorpje wordt omringd door bergen, waar goede hikes op te maken zijn. Naast Ella is Arugam Bay, een hippie-achtig dorpje aan de kust ook heel tof. Deze twee dorpen waren dan ook mijn favoriete bestemmingen op Sri Lanka. Benieuwd naar onze route in 3 weken op Sri Lanka? Ik schreef daar al eerder een artikel over!

Er zijn een aantal hele goede surfspots op Sri Lanka te vinden

Houd je van surfen? Dan is Sri Lanka een goede bestemming om heen te gaan. Zelf heb ik gesurft in Arugam Bay en omgeving, maar afhankelijk van de periode waarin je reist, kan je ook op andere plekken terecht. Arugam Bay is alleen wel echt dé surfspot van Sri Lanka. Op elke 10 meter afstand staat een surfschool waar je surfboards kunt huren of lessen kunt boeken en bijna iedereen zie je op straat met een surfboard lopen. Je kunt dus wel concluderen dat Sri Lanka een perfecte bestemming is om te surfen!

Sri Lankanen zijn vriendelijk, gastvrij en behulpzaam

En last but not least zijn Sri Lankanen ontzettend lieve mensen. Hoewel ik Thailand best onpersoonlijk vond – ik heb in 6 weken tijd met geen een local gesproken – was dit bij Sri Lanka totaal niet het geval. Vanaf de eerste dag hebben Nick en ik contact gehad met de lokale bevolking. Niet dat we echt met ze optrokken, maar praatjes met ze maken deden we wel. Ik kan mij bijvoorbeeld nog een lang gesprek met een Sri Lankaanse familie in de trein herinneren. Zo bijzonder vond ik dat. Maar naast dat ze vriendelijk zijn, zijn ze ook erg gastvrij en behulpzaam en dat maakt een reis toch net een beetje extra leuker.

Zo, heb ik je weten te overtuigen waarom je nú moet reizen naar Sri Lanka? Ik hoop het wel! Ik vond Sri Lanka in ieder geval fantastisch. Zo fantastisch dat ik het iedereen gun om eens heen te gaan. Het liefst nú en wel om bovenstaande redenen. Ben jij al weleens op Sri Lanka geweest of zou je er ooit nog heen willen? Liefs.

reizen naar Sri Lanka

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

8 Reacties

 1. 3 mei 2017 / 12:58

  Mijn vriend en ik hebben ook wel eens naar Sri Lanka gekeken als reisbestemming, maar toch pakt het ons beiden niet echt. Ik weet niet zo goed uit te leggen waarom eigenlijk? Er zijn denk gewoon plekken die ik mooier/interessanter vind om naar toe te gaan! Toch vind ik het wel heel leuk om te lezen wat jij nou zo tof vond toen je in Sri Lanka was. Hoe dan ook word ik daar dan toch wel enthousiast van. 🙂

 2. 3 mei 2017 / 14:00

  Ahh Sri Lanka lijkt me zo’n mooie plek om naartoe te gaan!

 3. 3 mei 2017 / 18:49

  Dan heb ik dus op het juiste moment geboekt :). Sri Lanka staat voor dit jaar op het programma. Ik ben heel benieuwd. Ik heb al zoveel mooie dingen gehoord en gelezen.

 4. 3 mei 2017 / 19:06

  Lijkt me best wel gaaf om een keer daarheen te gaan

 5. 3 mei 2017 / 21:24

  Je hebt me heel erg nieuwsgierig gemaakt over Sri Lanka! Azie trekt mij eigenlijk niet zo, precies om de redenen die jij beschrijft “vieze en drukke steden”, maar Sri Lanka lijkt me wel ontzettend mooi. Fijn ook dat het nog niet zo toeristisch is!

 6. Sanne
  6 mei 2017 / 17:57

  Ik probeer al een tijdje mijn man te overtuigen om eens richting Azië te gaan, ik zat te denken aan Vietnam, maar ik denk dat Sri Lanka ook een goede optie is!

 7. 7 mei 2017 / 09:46

  Ah ja, Sri Lanka lijkt mij echt een geweldig mooi land! Oh, zoveel mooie, inspirerende landen die ik zo graag eens zou willen bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Shopping Saturday – H&M favorieten van het moment

Zo'n 2 uur deed ik erover om door alle items en producten van de H&M webshop heen te scrollen. Maar...

Close