Reizen met handbagage – een aantal tips om toch zoveel mogelijk mee te kunnen nemen

Reizen met handbagage – een aantal tips om toch zoveel mogelijk mee te kunnen nemen

Reizen met handbagage, het blijft voor mij toch echt een struggle. De grootste moeite heb ik namelijk met het feit dat ik zo weinig mee kan nemen en dat leidt vaak tot keuzestress en paniek. Dus daarom zorg ik er tegenwoordig voor, dat ik tijdens het reizen met handbagage in ieder geval zoveel mogelijk mee kan nemen. En vandaag geef ik je een aantal tips met hoe ik dat dan precies doe.

First things first: kies de juiste koffer of reistas

Voordat je allerlei slimme technieken zult toepassen op het inpakken van je handbagage, is het belangrijk om eerst met een kritische blik naar je koffer of reistas te kijken. Want is die wel écht handig in gebruik? Weegt je koffer of reistas zelf al niet te zwaar en kan er, in vergelijking met andere handbagage reistassen en koffers wel genoeg in? Want Zo had ik bijvoorbeeld jaren een hangbagage koffer waar veel minder in kon als bij anderen waarmee ik dan op reis ging. Heel frustrerend vond ik dat. Ik dacht: een handbagage koffer is een handbagage koffer – maar dat is dus niet zo. Iemand die ik ken reist altijd, wanneer ze alleen handbagage mag meenemen, met een reistas en daar kon bijna twee keer zoveel in als in mijn vorige handbagage koffer. En ja, die reistas voldeed ook gewoon aan de wettelijk toegestane afmetingen. Dus, first things first: kies de juist koffer of reistas. Op Campz.nl heb je veel verschillende keus uit koffers en reistassen.

Ga slim te werk met het inpakken van je handbagage

Te beginnen bij het oprollen in plaats van opvouwen van je kleding. Of het gebruiken van vacuümzakken en packing cubes. Dit zorgt er namelijk allemaal voor dat je zoveel mogelijk spullen kwijt kunt in je toch best wel kleine handbagage. Nog een andere goede tip is het vullen van je schoenen met bijvoorbeeld je sokken, ondergoed en accessoires, zodat je ook op die manier weer alle ruimte goed benut.

Draag de dikste en zwaarste items tijdens je reis

Stop de dikste en zwaarste items in ieder geval niet in je handbagage. Dat zou erg dom zijn, want dan er nauwelijks iets anders meer bij. Denk bij dikke en zware items bijvoorbeeld aan jassen, truien en schoenen. Zelf loop ik bijvoorbeeld heel graag altijd op Dr Martens, maar aangezien dat enorm zware en grote schoenen zijn, draag ik die altijd tijdens mijn reis zodat ik ze in ieder geval niet in mijn handbagage kwijt hoef.

Heb je je handdoek en/of toiletartikelen echt nodig?

Vaak heeft je accommodatie op bestemming al handdoeken die je kunt gebruiken. En datzelfde geldt eigenlijk ook vaak wel voor toiletartikelen. Douchegels, shampoo, maar ook bijvoorbeeld een föhn. Het is dus handig om van te voren even bij je accommodatie te checken wat ze al voor hun gasten beschikbaar hebben en wat je dus lekker thuis kunt laten. Wat ik trouwens ook een aantal keer heb gedaan, is het kopen van een goedkoop strandlaken op mijn bestemming. Zodat ik dat zware en lompe ding van thuis niet in mijn kleine handbagage koffer hoefde mee te nemen. Wil je toch een eigen handdoek meenemen? Dan kan ik je aanraden om te investeren in een hammam doek. Die zijn veel lichter in gewicht, nemen minder plaatst in en zien er vaak ook nog eens mooi uit.

Dit waren mijn tips om toch zoveel mogelijk mee te nemen wanneer je gaat reizen met handbagage. Vind jij het ook altijd zo lastig wanneer je alleen een handbagage koffer of tas kunt meenemen? Of heb je er eigenlijk geen problemen mee?

Reizen met handbagage tips

1 Reactie

  1. 9 april 2019 / 08:16

    Wat een fijne tips! Reizen met handbagage vind ik nog weleens lastig, maar het went wel. Ik gebruik graag koffertjes die aan de voorkant nog een groot vak hebben en die flexibel zijn, zodat je alsnog een beetje kunt proppen :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
tips stedentrip Granada
Mijn tips voor een stedentrip naar Granada in Spanje

Alweer bijna een jaar geleden ging ik op roadtrip door Andalusië en bezocht ik onder andere de stad Granada. Een...

Sluiten