5 reizen die ik in 2019 wil(de) maken en waar ik er al 2 van heb voltooid

5 reizen die ik in 2019 wil(de) maken en waar ik er al 2 van heb voltooid

Over een paar dagen zit het eerste kwartaal van 2019 er alweer op. Ik heb in dat eerste kwartaal al een aantal leuke reisjes mogen maken, maar ook zijn er nog wel een aantal dingen die ik dit jaar op reisgebied zou willen doen. En dus vertel ik je in dit nieuwe artikel welke reizen ik in 2019 nog wil maken en welke ik al heb voltooid.

Sevilla

Al jaren stond het bezoeken van de Spaanse stad Sevilla op mijn lijstje. Toch kwam het er maar steeds niet van. Zelfs niet toen ik vorig jaar op roadtrip door Andalusië in Spanje ging. Ik bezocht toen aardig wat plekken, maar helaas lag Sevilla net niet op de route waardoor ik ook toen niet de stad van mijn lijstje kon afstrepen. Maar begin 2019 kwam daar dan toch eindelijk verandering in. Met mijn Franse huisgenoot, wat tevens ook een goede vriendin is geworden, vertrok ik op stedentrip naar Sevilla. Per vliegtuig en dus een binnenlandse vlucht, aangezien we vanuit Valencia, onze huidige woonplaats in Spanje, vertrokken.

Vooral ons hostel in Sevilla maakte onze stedentrip erg leuk. Het hostel lag erg centraal en ze organiseerden veel activiteiten waaraan we konden deelnemen. Maar naast dat, hebben we zelf ook nog veel dingen gedaan en gezien. Ik schreef na afloop ook een artikel over wat je kunt doen tijdens een stedentrip in Sevilla. Ondanks het feit dat er regelmatig wat regen viel – iets wat nauwelijks tot nooit gebeurt in Sevilla – hebben we toch 4 hele leuke dagen gehad!

Ibiza

Na mijn stedentrip naar Sevilla, stond een reisje naar Ibiza op de planning. Zoals velen van jullie wel weten, ben ik een soort van kind aan huis op dit eiland en kom ik er één of meerdere keren per jaar. Sinds mijn geboorte eigenlijk al. Vorig jaar mei, ging ik met mijn moeder op een yoga retreat op Ibiza. En dat was dan ook de laatste keer dat ik op het eiland was. Mei 2018 is misschien niet zo gek lang geleden, maar toch: ik had enorm zin om weer van het eiland te proeven. Vooral met de gedachte dat het vliegen van Valencia naar Ibiza snel en goedkoop is.. Zo betaal je vaak maar €21 euro voor een retourtje met Ryanair en land je na zo’n 30 minuten in het vliegtuig te hebben gezeten, op Ibiza. Daar moest ik dus, tijdens het wonen en werken in Valencia, minstens één keer gebruik van hebben gemaakt.

De dag van aankomst hadden we flink wat pech – met het huren van de auto op het vliegveld en ons hotel dat diezelfde avond nog in vuur en vlam stond. Ja, dat was even schrikken. Echt schrikken. Maar gelukkig is alles goedgekomen en konden we de dagen daarna alsnog flink genieten van al het moois dat het eiland te bieden heeft. Ik zit er trouwens aan te denken om mijn verhaal over ons brandende hotel, hier op de blog te delen. Maar ik vind het nogal dubbel, omdat ik het hotel en het personeel ontzettend hoog heb zitten. Het hotel waarin we verbleven is namelijk een ontzettend mooie plek op het eiland, waardoor ik het iedereen kan aanraden om er ooit eens te verblijven. Ik zou het dus zonde vinden als mensen, door het vertellen van mijn verhaal, uit principe niet meer in het hotel willen verblijven. Een brand kan namelijk overal ontstaan. Op elke plek en onder elke omstandigheid.

Ibiza, wat was je fijn om weer even op terug te zijn. Hopelijk tot snel weer.

Op yoga retreat

Vorig jaar begon ik met yoga door mijn eerste yoga retreat met To the Sea Retreat. Daarna ging ik, zoals ik net al vertelde, ook nog op een yoga retreat op Ibiza. En oh jongens, wat is het gaan op een yoga retreat toch fijn. Het is echt even een week lang, of hoelang je dan ook mag gaan, op jezelf richten. Door het mediteren, doen van yoga, gezonde eten de rust. Ik zou dus het gaan op een nieuwe yoga retreat in 2019 zeker waarderen.

➸ Wil jij ook aan yoga beginnen maar heb je de stap nog niet genomen? In een ander artikel op mijn blog vertel ik uitgebreid waarom ik het iedereen kan aanraden om te beginnen met yoga!

Marokko

Een land die al jaren, maar echt al jaren, op mijn lijstje staat om nog eens heen te gaan, is Marokko. Alles van het land trekt mij aan om een keer naar toe te gaan – maar vooralsnog heb ik dat dus nog niet gedaan. Dit jaar gaat daar zeker weten verandering in komen, want ook vanuit Valencia is het redelijk makkelijk en betaalbaar om naar Marokko te reizen. Het reisboekje van Marrakech, de stad die ik sowieso in Marokko wil bezoeken, ligt al enige tijd te wachten totdat hij gebruikt wordt. En ik zit er nu over na te denken om eind april dan eindelijk te gaan. Benieuwd naar het avontuur? Houd dan zeker mijn Instagram in de gaten, want daar plaats ik ook regelmatig leuke Instagram stories van mijn reizen op.

Een verre en tropische bestemming

Voor een zogenoemde zon, zee en strand vakantie. Want hoeveel ik ook van het slenteren door en ontdekken van een stad hou, toch wil ik ook wel minstens één keer per jaar met een boek op het strand van de zon genieten. Om écht uit te rusten en bij te komen. En om de stapels tijdschriften en boeken in de hoek van mijn kamer eens weg te werken. Want somehow lukt lezen mij alleen als ik op een zon, zee en strand vakantie ga. Of ik specifieke wensen heb voor een verre en tropische bestemming? Mexico, Bali en Zanzibar lijken mij hiervoor uitstekende opties. Geen idee of het haalbaar is om naar één van deze 3 dit jaar op vakantie te gaan – maar goed: dromen mag, toch? 😉

Dit zijn de 5 reizen die ik 2019 wil(de) maken en waar ik er dus al 2 van heb voltooid. Zijn er nog reizen die jij dit jaar zou willen maken? Of heb je er zelfs al één of meerdere gepland staan? Ik ben benieuwd!

Share:

4 Reacties

 1. 27 maart 2019 / 11:28

  Leuk om te lezen! Wat fijn dat je zo gemakkelijk naar andere Spaanse bestemmingen kunt vliegen vanaf Valencia! Marokko staat ook nog op mijn lijstje, weet alleen niet of het dit jaar gaat lukken haha. Wel hoop ik deze winter naar Kaapverdië te gaan.

 2. 27 maart 2019 / 12:28

  Marokko is een van de mooiste landen die ik ooit heb mogen bezoeken! Als je van mooie natuur houdt, kan ik zeker aanraden om ook een paar dagen naar de Atlas bergen te gaan (niet al te ver van Marrakesh). Het is zo mooi daar!

 3. 28 maart 2019 / 10:23

  Erg leuke blog! En even over Mexico: zeker doen! Dit was echt de mooiste vakantie die ik ooit heb gehad! Wat is het daar prachtig!

  • 28 maart 2019 / 12:39

   Wat lief, dankjewel! En ja, ik hoor het van verschillende mensen en wil daarom ook zo graag een keer die kant op. Wie weet! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
leukste plekken om 's avonds een drankje te doen in Valencia
De leukste plekken om ’s avonds een drankje te doen in Valencia

Meerdere keren per week ben ik hier in Valencia buiten de deur te vinden voor het nuttigen van een drankje...

Sluiten