7 redenen om de regio Andalusië in Spanje te bezoeken

7 redenen om de regio Andalusië in Spanje te bezoeken

Alweer bijna twee maanden geleden is het, dat Nick en ik een roadtrip maakten door het mooie Andalusië in Spanje. In elf dagen tijd bezochten we zeven steden en sliepen we in vier daarvan. Maar daarover later meer. In dit artikel geef ik je namelijk eerst 7 redenen geven om de regio Andalusië in Spanje te bezoeken. Want geloof me: dat wil je. Lees je mee?

1. Het fijne klimaat in Andalusië

Laten we eens beginnen bij het klimaat. Andalusië is namelijk de meest zuidelijk regio van Spanje en heeft daarom ook het meest gunstige klimaat. Hier schijnt dan ook de zon het hele jaar door, want de bestemming ook in de winter aantrekkelijk maakt. Althans, als je dus van een zonnetje houdt 😉 Het enige nadeel van dit klimaat is dat het in de zomermaanden en dus ook het hoogseizoen als té heet kan worden ervaren. In de maanden juli en augustus kunnen de temperaturen boven de 40 graden zijn en daar wordt niemand echt vrolijk van, geloof ik. Maar toen wij in juni gingen, was het perfect.

2. De steden en dorpen die Andalusië rijk is

Als je mij zou vertellen dat de mooiste steden en dorpen van Spanje in de regio Andalusië liggen, geloof ik je zo. Overal waar we kwamen keek ik mijn ogen uit. De populairste en grootste steden van Andalusië zijn toch wel Sevilla, Malaga en Granada, waar vooral ook een rijke geschiedenis en cultuur hangt. Zo zie je hier vooral veel Moorse gebouwen, een bouwstijl die ik zelf erg mooi vind. Maar naast de bekende steden, zijn er ook nog een aantal mooie dorpen te vinden. De dorpen in Andalusië zijn veelal wit, idyllisch en nog authentiek Spaans. Er bestaat zelfs een route die je langs alle witte dorpen brengt. Hoe tof? Eigenlijk niks van wat wij hebben gezien viel mij tegen. Alles was even mooi en het waard om te bezoeken.

3. Alhambra paleis in Granada

Toen Nick en ik besloten om dit jaar onze vakantie in Andalusië in Spanje te vieren, wisten we één ding zeker: we wilden sowieso het Alhambra paleis in Granada bezoeken. Het Alhambra is de populairste en meest bezochte bezienswaardigheid van heel Spanje en ligt midden in de bergen, in de stad Granada. Ik had van te voren al veel positieve verhalen, de foto’s zagen er prachtig uit, maar het zelf bezoeken van dit paleis was wel echt het hoogtepunt. De Moorse bouwstijl, de geschiedenis, de tuinen – werkelijk alles was zo bijzonder om te kunnen bewonderen. Ja, het is echt een toeristische attractie en het is moeilijk om überhaupt een foto te maken zonder dat er 100 anderen op staan, maar dat maakt allemaal niks uit. Het Alhambra zelf, met prachtig uitzicht op de Andalusische bergen, vonden wij echt de moeite waard om bezocht te hebben. Let wel: reserveer en/of boek je toegangskaartjes een aantal weken van te voren online, want je kunt er niet zomaar heen gaan. Dan heb je namelijk een grote kans geweigerd te worden, omdat er al het maximaal aantal mensen naar binnen zijn gegaan die dag.

Andalusië in Spanje

4. Andalusië heeft een prachtige en heuvelachtige natuur

Iets wat mij van te voren was verteld, was dat Andalusië in Spanje een prachtige en heuvelachtige natuur heeft. Nou ben ik al wel eens vaker in landen geweest waar de natuur prachtig was, dus verwachtte ik niet iets ontzettend bijzonders. Maar, dat was het wel. Terwijl Nick en ik door het heuvelachtige landschap naar een volgende stad of dorpje reden, zeiden we regelmatig tegen elkaar dat de natuur in Andalusië ons echt verraste. En dat was ook echt zo. Naast de natuur in Ijsland en Kroatië, was dit misschien ook wel één van de mooiste die ik had gezien.

5. Andalusië is betaalbaar

Natuurlijk, de grote en populaire steden zijn wat duurder dan de dorpen daar omheen, maar feit blijft: Andalusië is zeker geen dure omgeving om je vakantie te vieren. Vooral het eten en drinken is lekker betaalbaar. Vooral als je natuurlijk naar de lokale tentjes gaat, die vaak ook nog eens het leukst zijn om te bezoeken. Malaga en Marbella vonden wij voor Spaanse begrippen wat aan de ‘dure’ kant, maar Granada en Cadiz bijvoorbeeld weer erg goedkoop. Het is natuurlijk ook maar net wat je gewend bent en waar je naar toe gaat, maar Andalusië in Spanje staat toch wel bekend als een betaalbare regio om naar toe te gaan.

6. De veelzijdigheid van Andalusië

Als je aan mij zou vragen voor wie een vakantie naar Andalusië in Spanje geschikt zou zijn, zou ik daar niet zo snel een concreet antwoord op hebben. Omdat de regio erg veelzijdig is en er dus ook voor ieder wat wils is. Houd je van geschiedenis en cultuur? Dan ben je vooral in de grote steden aan het juiste adres. Een natuurliefhebber? Dan zal je zeker blij worden van de prachtige en heuvelachtige natuur die Andalusië rijk is. Of de mooie stranden – want daar zijn er ook genoeg van. En als je van lekker eten en drinken houdt – ik bedoel: wie doet dat nou niet? – dan is Spanje sowieso je land. Want: tapas. En dat is gewoon ontzettend lekker en gezellig om te eten. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de Spaanse wijnen en sangria’s. Mmm. Dus ja, de veelzijdigheid vind ik zeker één van de redenen om de regio Andalusië in Spanje te bezoeken.

7. Spanje. Gewoon Spanje.

En dan last, but not least: Spanje. Gewoon Spanje. Als je mij al een tijdje kent, of dat nou on- of offline is, weet je dat ik enorm van Spanje hou. Maar ondanks dat, ben ik nog niet zo gek veel in het binnenland van Spanje geweest. Alleen een aantal keer in Barcelona en Valencia. Waar ik dan voornamelijk kwam in Spanje? Op de eilanden Ibiza, Mallorca en Formentera. Maar daarom des te leuker dat ik nu de regio Andalusië in Spanje kon ontdekken. En ja, ik kom zeker weten nog een keer terug. Omdat er nog zoveel meer te zien valt dan dat wij in die elf dagen hebben kunnen zien. Maar ook omdat deze regio gewoon alles heeft waar ik blij van word.

Ben jij al weleens in de regio Andalusië in Spanje geweest? En dan in één of meerdere steden apart, of net zoals wij deden: een roadtrip? Ik ben in ieder geval blij deze mooie omgeving te hebben ontdekt en kan niet wachten om er in de toekomst naar terug te gaan. Hasta la próxima, Andalusia!

/div>

Share:

1 Reactie

  1. 12 augustus 2018 / 17:19

    Oh in Andalusië ben ik nog nooit geweest, een roadtrip daar lijkt me echt geweldig! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
5 dingen die ik nog wel aan mijn huis wil veranderen of toevoegen

Tweeënhalf jaar is het dat Nick en ik in ons huis in Amersfoort wonen. En nog steeds zijn we er...

Sluiten