4 redenen waarom je nú naar Cuba zou moeten reizen!

image

Hoi allemaal! Zo’n twee jaar geleden was ik op het mooie en bijzondere Cuba en omdat deze reis mij altijd heel erg is bijgebleven, vond ik het tijd om een stukje op mijn blog te schrijven over waarom je nú naar Cuba zou moeten reizen. Ik ben heel benieuwd of ik jullie hiermee kan overtuigen. Lees je mee?

1. Cuba is nu nog authentiek

Er zijn nog geen Mac Donalds of Starbucks te vinden op Cuba en het gaat er allemaal heel anders aan toe dan in andere landen. Obama is hier van plan verandering in te brengen (maar ook in de mensenrechtensituatie, dus dat is juist wel weer goed!), dus ontdek dit authentieke land voordat het compleet zal veranderen!

2. Alle oude gebouwen die er staan zijn prachtig om te zien

Maar, ook dit zal gaan veranderen. Het feit dat die oude gebouwen er namelijk nog staan, is omdat ze geen geld of middelen hebben om het te renoveren. Maar dat zal in de loop van der jaren, door de komst van meer economische vrijheid, misschien wel snel gaan veranderen.

3. Vind op Cuba de totale rust doordat er nog bijna nergens wifi aanwezig is

Niet alleen jij gaat op vakantie, maar je telefoon ook. Nee zonder grappen, wifi is er dus niet op Cuba. Althans, niet toen ik er in 2014 was. Zestien dagen lang heb ik moeten afkicken van mijn geliefde Iphone, maar man, wat was dit fijn! En wees nou eens eerlijk: waar kom je dat nog tegen? Juist, nergens anders dan op Cuba!

4. Op Cuba zijn er nu nog (bijna) alleen maar oldtimers

Oh, wat vond ik de oldtimers een leuke bijkomstigheid tijdens mijn bezoek aan Cuba! Bij elke felgekleurde oldtimer die voorbij reed riep ik weer ‘hey, kijk, een oldtimer!’. De oldtimers gaven met hun modellen en felle kleurtjes echt sfeer aan het land! Er zijn op Cuba zoveel oldtimers omdat de Cubanen alleen maar auto’s mogen kopen en verkopen die voor de revolutie (1959) op het eiland zijn gekomen. Maar nu Raul Castro, broer van Fidel Castro, meer economische vrijheid heeft beloofd, zal de economische trekpleister van oldtimers misschien wel (grotendeels) gaan verdwijnen. Al denk ik niet dat dat zo’n vaart zal lopen, maar you’ll never know!

Zo, dan waren dit de 4 redenen waarom je nú naar Cuba zou moeten reizen voordat het waarschijnlijk zal veranderen. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom dit land zeker een bezoekje waar is en die som ik hieronder graag even voor je op:

 • Rum is er goedkoper dan koffie
 • Een hele (verse en net gevangen) kreeft eet je er voor een prikkie (ik moest er €6 voor betalen!)
 • Je kunt er slapen in casa particulars, waarbij je bij mensen thuis slaapt voor een extra bijzondere ervaring
 • Voor de echte goede sigaren moet je natuurlijk op Cuba wezen!
 • Overal wordt op straat muziek gemaakt
 • Nergens anders kan je zo goed salsa leren dansen als op Cuba
 • Het heeft prachtige stranden en natuur
 • Nergens anders heb ik mij zo veilig als op Cuba gevoeld

Ik vond Cuba in ieder geval een heel mooi, bijzonder en indrukwekkend land en ik zal deze reis niet zo snel meer vergeten. Ook ben ik zeker nog van plan eens terug te gaan, want ik heb nog een heleboel niet gezien en zou ook nog een keer graag naar de hoofdstad Havana willen. En als jij ook een keer naar dit mooie land gaat, mag ik je dan nog een (heel belangrijke) tip mee geven? Neem een tas vol klein speelgoed, zeepjes en deodorants mee, want daar is onder de bevolking een tekort aan. Ik kocht zowat de hele Action leeg en deelde dit uit tijdens een fietstochtje door de sloppenwijken. Heel bijzonder hoe die mensen reageren als je ze zoiets kleins geeft. Dus, boek een ticket, pak je koffers en ga naar het mooie Cuba. Het is het echt waard!

Share:

15 Reacties

 1. 29 januari 2016 / 10:48

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me wel een mooi land en zo te lezen ook een hele andere cultuur. Lijkt me interessant!

 2. 29 januari 2016 / 11:26

  Cuba staat zeker nog op mijn travel list! De moeder van mijn vriend is er vorig jaar heen geweest en op de foto’s zag het er echt prachtig uit 😀

 3. 29 januari 2016 / 12:00

  Lijkt me inderdaad een leuk land, jammer dat het gaat veranderen!

  x

 4. 29 januari 2016 / 12:06

  Cuba klinkt heel erg leuk, toch maar eens gaan kijken en wat een fijne tips deel je!

 5. 29 januari 2016 / 13:04

  Was het maar zo’n feest dag ik gewoon nu op het vliegtuig kon 😛 als het kon had ik het gedaan!

 6. 29 januari 2016 / 14:27

  Zo leuk om te lezen! Enkel al voor het gebrek aan WiFi zou ik er dolgraag gaan, maar nog meer door die andere redenen die je vertelde. Het lijkt me echt de max om Cuba eens te kunnen bezoeken voor het wordt zoals onze landen.. Liefs!

 7. Manon
  29 januari 2016 / 16:40

  Cuba lijkt me echt heel erg mooi!

 8. 29 januari 2016 / 16:52

  Leuk! Ben er nog nooit geweest en heb veel wisselende ervaringen gehoord. Wie weet kom ik er ooit nog, is voor mij tenslotte stukken dichterbij. Denk wel dat ik dan niet te lang moet wachten, want het zal wel snel verwesteren 🙂

 9. 29 januari 2016 / 18:08

  Dit klinkt wel geweldig! Cuba, heerlijk. Vooral die oldtimers zijn zo leuk.

 10. 29 januari 2016 / 18:28

  Wauw, ik moet eerlijk zeggen dat dit allemaal echt te gek klinkt!
  Even sparen en dan wil ik ook 🙂

 11. 29 januari 2016 / 18:47

  Dat klinkt toch wel heel leuk! Toch Cuba ook aan mijn reis lijstje toevoegen..

 12. 1 februari 2016 / 00:06

  Oh, zo leuk dat ik dit zie! Cuba is mijn absolute droombestemming maar zoek nog iemand om volgend jaar mee te gaan. Denk dat dit wel leuker is om met iemand samen te doen, toch? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Een dikke YAY voor het altijd kunnen dragen van mijn leren jasje!

Hoi allemaal! Ik wil jullie op deze - doodnormale - donderdag even vertellen dat ik ontzettend blij ben met het Nederlandse weer!...

Sluiten