5 redenen waarom ik zo van wintersport hou

5 redenen waarom ik zo van wintersport hou
Al sinds ik klein ben ga ik op wintersport. Bepakt en bezakt in de auto richting de Oostenrijkse bergen. En hoewel ik echt gemaakt ben voor zomer en zon, sla ik de jaarlijkse wintersportvakantie liever niet af. Sterker nog: als ik een jaar niet mee kan, vind ik dat echt jammer. Hoe dat komt? In dit artikel vertel ik je de 5 redenen waarom ik zo van wintersport hou.

1. Je bent veel actief bezig

Als je dacht dat een wintersportvakantie relaxen en uit je neus eten is, dan heb je het mis. Je bent namelijk vooral bezig met wandelen, skiën, snowboaden of langlaufen. Tijdens een wintersportvakantie ben je dus veel actief bezig. Kijk, ik hou natuurlijk ook enorm van eindeloze zon- en strandvakanties, maar uiteindelijk geeft een actieve wintersportvakantie mij toch wel de meeste voldoening. Kom maar door met al die pommes frites en Frankfurter worsten, want hey: bij veel actief bezig zijn mag dat natuurlijk gewoon gegeten worden.

2. Je waant jezelf in de meest prachtige omgeving

Ben je nog nooit op wintersport geweest en denk je dat je in zo’n week alleen maar van een berg af zoeft en dansent door de après-ski tent heen hupt? Dan heb je het mooi mis. Zo’n vijf keer per dag sta ik namelijk stil op de piste om te genieten van het prachtige uitzicht. Besneeuwde bergtoppen waar de zon op schijnt. Het mooiste wat er is. En hoe bijzonder is het eigenlijk dat je tussen die bergen in staat? Dat je überhaupt de mogelijkheid hebt om van piste naar piste te skiën. Elk jaar besef ik me dat geluk weer.

3. Kou erg? Nee joh!

Wanneer in Nederland de temperaturen onder het vriespunt zitten, kom ik het huis niet meer uit. Dan zit ik in een deken gewikkeld en mijn handen om een mok warme thee heen geslagen, op de bank. Te zeuren over de onophoudelijke winter. Maar vanaf het moment dat ik in de Oostenrijkse bergen rondloop, heb ik nergens last meer van. Dan snuif ik de frisse koude lucht op en voel ik mij, vooral door het veel actief bezig zijn, ineens een stuk gezonder. Maar goed, in Oostenrijk kleed je je ook wel op de kou. Met thermokleding enzo. En dan heb ik het eerder warm, dan dat ik het koud heb. Nee, mij hoor je niet klagen op wintersport, hoor.

4. Het maakt niet uit hoe je je kleedt

Oke, dit punt is deels waar. Hoewel een skipak niet de meest charmante kleding is die ik heb, probeer ik er toch nog wel een beetje leuk bij te lopen door bijvoorbeeld een leuke trui op mijn skibroek te dragen, of een kekke muts op mijn kop te zetten. Maar over het algemeen ziet iedereen er hetzelfde uit en maakt het dus ook niet zoveel uit wat je aantrekt. Mits het natuurlijk wel gewoon skikleding is wat je draagt. Want kom jij van de berg af met een spijkerbroek aan? Ja, dan maakt het misschien wel wat uit hoe je je kleedt. Maar goed, ik vind het dus fijn dat het niet uitmaakt hoe je je kleedt. En dat ik niet meer elke ochtend uren voor mijn kledingrek hoef te staan om te bepalen wat ik aan moet doen. Nee hup, gewoon die skibroek, pully en trui weer aan en gaan!

5. Dansjes en drankjes tijdens de après-ski

I saved the best for last, want man wat vind ik een bezoekje aan de après ski toch altijd gezellig. Na een dag flink je best hebben gedaan op die latten, verdien je nou eenmaal zo’n jagermeister, gezellige apres ski muziek en gekkigheid, om vervolgens aangeschoten aan het diner te zitten in je hotel… Ja, ik houd daarvan!

Zo, dit waren dan mijn 5 redenen waarom ik zo van wintersport hou. Ik ben nu wel heel benieuwd of jullie ook wel eens op wintersport zijn geweest? Zo ja, wat vond je ervan en ben je net zo’n fan als ik? 🙂 

7 Reacties

 1. Manon Boerakker
  3 maart 2015 / 10:29

  Lijkt me best leuk om op wintersport te gaan!

 2. 3 maart 2015 / 09:14

  Ik ben het helemaal met je eens! Ik hou van zonvakanties, maar wintersport is ook echt genieten. Fijn dat je een leuke week hebt gehad!

 3. 3 maart 2015 / 09:42

  Hmm, ik krijg meteen zin om op wintersport te gaan! 😉 Ik heb wel een aantal keer geskied, maar eigenlijk al een jaar of zo niet meer.. het is wel zó heerlijk! x

 4. Carmen S
  3 maart 2015 / 15:28

  Mij lijkt wintersport erg leuk, maar ik ben toch iets meer van de zonvakanties haha 🙂 Liefs

 5. 3 maart 2015 / 17:35

  Wintersport is zooooo leuk. Ik ben dit jaar helaas niet gegaan, maar man wat mis ik het!

 6. Jhemyla Van Es
  3 maart 2015 / 22:18

  Heel erg leuk om te zien waarom jij er zo van houdt. Ik heb echter meer met zonvakanties dan met wintersport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
OUTFIT – Oversized

Ik hou van oversized. Misschien komt je figuur er niet perfect in uit, maar het zit wel ontzettend lekker én...

Sluiten