Thursday Talk – mijn plannen voor herfst 2020

Thursday Talk – mijn plannen voor herfst 2020

Sinds een paar dagen is de herfst officieel begonnen. Iets waar we hier in Spanje nog maar weinig van merken. Maar toch, de herfst heeft zijn intrede gedaan en met de week gaat ook hier de temperatuur steeds een beetje meer omlaag. Iets waar ik best blij mee ben, aangezien het in Spanje de afgelopen maanden wel erg heet is geweest. Ik kan na maanden van intense hitte dan ook echt uitkijken naar de wat koelere dagen. Ook heb ik voor de aankomende maanden al een paar plannen. In deze nieuwe Thursday Talk vertel ik er meer over.

Verhuizen

Op 2 oktober 2018 vertrok ik naar Valencia en dus ‘vier’ ik volgende week mijn tweejarig jubileum in Spanje. In de twee jaar dat ik hier woon, hebben veel nieuwe ontwikkelingen plaatsgevonden. Te beginnen bij het aantal appartementen waarin ik heb gewoond. In woonde namelijk in drie verschillende appartementen met verschillende huisgenoten. En hoewel ik het wonen met huisgenoten erg leuk en gezellig vond, vind ik het nu tijd om op mezelf te gaan wonen.

Op dit moment verblijf ik tijdelijk in het appartement van vrienden die een lange reis aan het maken zijn. Wat voor mij perfect is, aangezien het huurcontract van mijn kamer afliep en ik ondertussen nog geen eigen plekje had gevonden. In principe zou ik in dit appartement tot het einde van het jaar kunnen blijven wonen, maar dat is niet nodig, want ik heb een paar weken geleden een appartement gevonden waar ik in oktober al naartoe kan verhuizen. Een ruim en mooi gerenoveerd appartement, helemaal voor mijzelf. Maar over het hoe, wat en waar ga ik nog een apart artikel schrijven, dus stay tuned! 😉

House warming

Bij een nieuwe woning, hoort een house warming. Althans, dat vind ik. Wanneer er een reden is voor het organiseren van een feestje, vind ik dat enorm leuk om te doen. En dus zal de house warming in mijn nieuwe appartement eind oktober of begin november plaatsvinden. Niet alleen zal ik mijn vrienden hier in Valencia uitnodigen, maar ook mijn beste vrienden en familie uit Nederland. Ik ga er natuurlijk niet vanuit dat iedereen in de gelegenheid zal zijn om naar Valencia te vliegen en we moeten tegen die tijd ook nog maar eens zien hoe de stand van zaken is vanwege het coronavirus, maar alle uitgenodigden die het leuk vinden om aanwezig te zijn, zijn meer dan welkom.

Verschillende vrienden over in Valencia

Overigens vind ik het geen probleem als sommige vrienden uit Nederland niet bij mijn house warming aanwezig kunnen zijn, want een paar vriendinnen hebben al aangegeven dat ze in november en tijdens oud en nieuw naar Valencia willen komen.  Dus hoe dan ook, zal ik een paar goede vriendinnen nog tijdens het herfstseizoen gaan zien. Zo fijn! Ik ben mij er ook erg bewust van hoe bijzonder het is dat veel goede vrienden uit Nederland de tijd en moeite nemen om af en toe mijn kant op te komen. Zo zien we elkaar gelukkig met enige regelmaat, aangezien ik ook gewoon nog een paar keer per jaar in Nederland te vinden ben.

Yoga retreat

Voordat ik naar Valencia verhuisde, ging ik op mijn eerst yoga retreat op Fuerteventura. Dat beviel zo goed, dat ik een paar maanden later met mijn moeder op een yoga retreat op Ibiza ging. Sindsdien heb ik de smaak te pakken en is het bijwonen van een yoga retreat iets wat ik elk jaar wil doen. Het is zo fijn om een week per jaar even helemaal op je lichaam en mind te focussen. De alledaagse drukte en stress te vervangen voor een yogamat in een rustgevende omgeving.

Dit jaar besloot ik weer op yoga retreat te gaan, namelijk met Yoga Weeks in Barcelona. Maar helaas werd het gecanceld door het coronavirus. Toch ga ik graag, wanneer het weer kan, zo snel mogelijk met de trein richting Barcelona om deze yoga retreat te ervaren. Het liefst nog tijdens het aankomende herfstseizoen, maar dat wordt nog even afwachten. Hoe dan ook zal ik na afloop weer een artikel schrijven over mijn ervaring!

Verschillende plekken in Spanje ontdekken

Niet alleen een yoga retreat in Barcelona staat op de planning, ook het bezoeken van andere plekken in Spanje. Welke plekken dat precies zijn weet ik nog niet, maar het komt bijna elke week wel voor dat ik de stad verlaat voor het ontdekken van een nieuw strand of natuurgebied. Er valt nog zoveel moois te ontdekken hier in Spanje, dat ik zeker van plan ben om het aankomende herfstseizoen verschillende plekken in Spanje te gaan ontdekken. Soms als dagtrip of voor één of meerdere nachten.

Het groots vieren van Halloween

Een van de feestdagen die hier groots gevierd wordt, is Halloween. De eerste keer dat ik Halloween hier meemaakte, keek ik mijn ogen uit. Ik had al eens eerder Halloween gevierd in Amerika, waar altijd groots wordt uitgepakt. Maar hier in Valencia is het niet veel anders. Bijna iedereen doet mee en overal zijn Halloween feesten. Helaas zal het dit jaar anders zijn, aangezien alle clubs gesloten zijn en je je natuurlijk niet met al te veel mensen in één ruimte kunt omringen. Toch wordt er in mijn vriendengroep al over en weer gesproken over het plannen van een klein huisfeestje. Hoe dan ook: we zullen Halloween ook dit jaar, met kostuum en al, vieren.

Dit zijn mijn plannen voor herfst 2002. Zoals ik al hierboven schreef, kijk ik erg uit naar dit aankomende seizoen. Nog steeds is het weer In Valencia erg aangenaam tijdens de herfst, maar gelukkig niet meer zo intens warm als tijdens de zomermaanden. Hoewel ik in Nederland toch stiekem altijd wel een beetje getreurd was dat de zomer was afgelopen, vole ik hier het tegenovergestelde. Nu kijk ik juist uit naar het herfstseizoen, die alleen door de aangename temperatuur, maar ook door alle leuke dingen die er op de planning staan.

Heb jij al wat leuks gepland voor het aankomende herfstseizoen? 

Share:

1 Reactie

  1. 25 september 2020 / 09:38

    Leuk om te lezen! Fijn dat je ondanks corona allemaal leuke plannen hebt. Ik heb echt genoten van de afgelopen zomer en ik word altijd een beetje Sad van de herfst, haha. Gelukkig heb ik binnenkort vakantie en hoop ik nog even naar de zon te kunnen! Succes met verhuizen trouwens, ik ben heel benieuwd naar je nieuwe stekje :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
5 dingen die ik in Marokko lastiger vond dan ik had gedacht

Reizen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Vooral niet wanneer je je in een nieuw land, met andere cultuur en...

Close