Een nacht in het Pillows hotel Zwolle (Grand Hotel Ter Borch)

Een nacht in het Pillows hotel Zwolle (Grand Hotel Ter Borch)

Afgelopen weekend sliep ik een nacht in het nieuwe Pillows hotel Zwolle. En omdat ik erg enthousiast was over mijn verblijf, maakte ik heel wat foto’s om je een goede indruk van het hotel te geven. Want echt: in dit hotel wil ook jij een keer slapen! Kijk je mee?

Afgelopen juni werd ik uitgenodigd voor een lunch bij Pillows hotel Amsterdam. Ik ging er op mijn verjaardag met mijn moeder naartoe en na afloop waren we erg enthousiast over de service en het prachtige interieur van het hotel. De keus was dan ook snel gemaakt toen ik werd uitgenodigd om een nacht te komen slapen in het nieuwe Pillows hotel Zwolle, het tweede geopende Pillows hotel in Nederland.

Wat wel leuk is om te weten, is dat het Pillows hotel Zwolle nog maar net geopend is en dat het hotel gevestigd is in een oud en 19e-eeuws politiebureau. Het hotel ligt maar op een paar minuten loopafstand van het Centraal Station in Zwolle, maar als je liever met de auto komt, is dat ook geen enkel probleem. Pillows hotel Zwolle heeft namelijk een eigen parkeerterrein naast het pand. Vanuit het hotel loop je in een aantal minuten ook zo de stad van Zwolle in, waar veel leuke winkels en hotspots te vinden zijn.

Pillows hotel Zwolle

Afgelopen vrijdag was het zover. Na te hebben ingecheckt bij Pillows hotel Zwolle, besloot ik om even de stad in te duiken. Ik was vorig jaar al eens met Nick in Zwolle geweest en kon me herinneren dat het erg op Amersfoort leek. De stad was mooi versierd met lichtjes en het was er gezellig druk met mensen. Het was vrijdag best wel fris, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Ik vond het wel wat gezelligs hebben om dik ingepakt door de straten met lichtjes te lopen en mezelf in een koffietentje op te kunnen warmen. Ook sprak ik nog met iemand af die in Zwolle woont en ook veel met Instagram bezig is. We maakten wat foto’s van elkaar en bezochten wat leuke winkels. Ik ging op de foto met mijn nieuwe corduroy tuinbroek, waar ik momenteel helemaal verliefd op ben.

Pillows hotel Zwolle Pillows hotel Zwolle

Om 18.00 werden ik en nog een aantal andere bloggers verwacht in de living van het hotel. Na hartelijk welkom te zijn geheten door de hotel manager en uitleg te hebben gekregen over het nieuwe Pillows hotel Zwolle, was het tijd voor de borrel. Het was ten slotte vrijdagavond! 😉 We kletsten wat gezellig met elkaar en mochten daarna plaatsnemen in de Coperto Restobar – het prachtige restaurant dat direct aan het Pillows hotel Zwolle grenst. Niet alleen hotelgasten, maar ook mensen die niet in het hotel slapen kunnen hier heen om een hapje te eten.

Pillows hotel Zwolle

Nadat ons eerste gerecht was uitgeserveerd, kwam chef-kok Remco Jansen zich voorstellen en ons uitleg geven over het gerecht dat wij voor ons hadden staan. Alle gerechten die daarna kwamen werden ook toegelicht en man, wat genoot ik van al dat heerlijke eten. Alle gerechten waren een plaatje om te zien en daarnaast ook nog verrassend lekker. Ik had in geen tijden zó lekker gegeten.

Na het diner, tafelden we nog wat na en dronken we nog een laatste drankje in de living van het hotel. Er ging nog een groep stappen in Zwolle, maar ik besloot naar mijn hotelkamer te gaan. Bij binnenkomst werd ik blij verrast doordat het hotelpersoneel al mijn bedlampje hadden aangedaan. Ook hadden ze alvast mijn dekbed open geslagen en stonden er warme pantoffels voor het bed op mij te wachten. Aan alle details was gedacht, want er stond ook een flesje water en een handcreme op het nachtkastje. Ik nam een uitgebreide douche en kroop daarna het heerlijke grote bed in. Ik werkte nog wat achter mijn laptop en viel daarna als een blok in slaap.

Pillows hotel ZwollePillows hotel Zwolle

De volgende ochtend stond er in de Coperto Restobar een heerlijk ontbijt op mij te wachten. Het ontbijt begon met een bakje muesli en vers fruit en daarna kwam er een etagère op tafel met allerlei broodjes en beleg. Ook mocht ik doorgeven hoe ik mijn eitje bereid wilde hebben. Wat een luxe! Ik heb het er dan ook even goed van genomen, want uiteindelijk heb ik samen met nog wat andere bloggers bijna twee uur aan tafel gezeten. We gingen pas om 12.30 van tafel, dus eigenlijk hadden we gewoon heerlijk uitgebreid gebruncht!

Pillows hotel Zwolle

Nadat ik was uitgecheckt, ben ik nog wat foto’s gaan maken voor dit artikel. Door het prachtige interieur van Pillows hotel Zwolle, kon ik maar niet stoppen met fotograferen en en dat zie je misschien ook wel terug in het aantal foto’s in dit artikel. 😉 Anyhow: mijn verblijf bij Pillows hotel Zwolle voelde écht als een mini-vakantie en ik zal zeker nog eens terugkeren naar dit fijne hotel. Maar eerst wil ik nog graag een keer het Pillows hotel  Amsterdam en het Pillows hotel Brussel ervaren. Ik ben reuze benieuwd of daar de service ook zo top is en of het net zo mooi is ingericht allemaal.

Zoals je wellicht hebt kunnen lezen ben ik erg enthousiast over dit nieuwe Pillows hotel Zwolle. Ben je opzoek naar een leuk hotel voor een mini-vakantie in eigen land? Dan raad ik het je zeker aan om in dit hotel te slapen. Niet alleen omdat het hotel de moeite waard is, maar ook de Coperto Restobar én natuurlijk het mooie Zwolle doen het hem. 

6 Reacties

 1. 5 december 2017 / 15:32

  Elke dag als ik van en naar school reis kom ik langs dit hotel, en ik was altijd al benieuwd naar hoe het er van binnen uit zag omdat het er vanaf de buitenkant zo enorm chique uit ziet. En de binnenkant liegt er ook niet om: wat prachtig allemaal! Heel gaaf dat je hier een keertje heen mocht!

 2. 5 december 2017 / 17:02

  Wat een prachtig hotel zeg, daar zou ik ook wel een keer willen overnachten!

 3. 5 december 2017 / 21:09

  Wat een prachtig hotel zeg, ziet er erg mooi uit! Prachtige foto’s ook <3

 4. 6 december 2017 / 00:24

  Prachtige foto’s heb je ook gemaakt! Ik hoor veel goede dingen over Pillows 🙂

 5. 7 december 2017 / 16:31

  oeh dat ontbijtje, jummy! leuk hotel! lijkt me zeker tof om eens te verblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Weten over Athene
7 dingen die je moet weten over Athene

Alweer dik een half jaar geleden ging ik op stedentrip naar Athene. Ik was nog niet eerder in deze Griekse...

Close