Een nacht in het Pillows hotel Amsterdam (Anna van den Vondel)

Een nacht in het Pillows hotel Amsterdam (Anna van den Vondel)

Het weekend nadat Nick en ik uit Ibiza kwamen, stond er weer een nieuw reisje op de planning, namelijk een staycation in Amsterdam. En niet zomaar een staycation, nee we mochten overnachten in het prachtige Pillows hotel – gelegen naast het Vondelpark. Ik was hier al wel eens eerder geweest voor een lunch tijdens mijn verjaardag, maar nu mocht ik er ook een nachtje slapen. En in dit artikel laat ik je weten hoe ons verblijf in het Pillows hotel Amsterdam beviel.

Afgelopen juni lunchte ik met mijn moeder in het Pillows hotel Amsterdam en afgelopen december mocht ik overnachten in het Pillows hotel Zwolle. Wie dat artikel heeft gelezen weet dat ik mega enthousiast was over dit hotel. Ik was dus ook razend benieuwd naar alle andere Pillows hotels en kreeg de kans om ook te mogen overnachten in Amsterdam. Die kans nam ik met beide handen aan. En Nick natuurlijk ook ;-). Twee weken geleden was het dan zover en vertrokken we met mijn auto richting Amsterdam. We hadden al een avond bij vrienden in Amsterdam gepland staan, dus super fijn dat we daarna in zo’n mooi hotel konden slapen, in plaats van dat we weer ’s avonds laat terug naar Amersfoort moesten.

Pillows hotel Amsterdam

Wat ik zo bijzonder vind aan de Pillows hotels, is dat je persoonlijk en hartelijk ontvangen wordt. Bij binnenkomst komt er iemand naar je toe om je jas en koffer aan te nemen en krijg je in de lounge gelijk een drankje aangeboden. Daarna komt dezelfde persoon weer naar je toe met een tablet om je zo in te kunnen checken. Geen rijen voor een incheckbalie, maar gewoon een relaxed ontvangst. Nadat je ingecheckt bent word je naar je kamer begeleid en liggen daar ondertussen als je jas en koffer. Zo ook in dit Pillows hotel Amsterdam. Ontzettend fijn.

Pillows hotel AmsterdamPillows hotel Amsterdam

Wat ik ook echt een pluspunt vind aan de Pillows hotels, is dat het interieur zo ontzettend mooi is. De hotels hebben een huiselijke sfeer door het gebruik van natuurlijke kleuren en zachte stoffen. Pillows hotels heeft een eigen stijl en alle drie de hotels sluiten daarom goed bij elkaar aan. Althans, ik ben natuurlijk nog niet in het Pillows hotel Brussel geweest, maar ik heb mij laten vertellen dat dat hotel vooral erg op het Pillows hotel Zwolle lijkt. Het Pillows hotel Amsterdam is de kleinste van de drie, maar daardoor juist heerlijk rustig. Precies wat ik nodig heb na een drukke dag in Amsterdam.

Even wat inside information over het Pillows hotel Amsterdam. Het hotel is pas sinds 2017 open en was daarmee het eerste Pillows hotel. Daarna volgde nog twee Pillows hotels in Brussel en Zwolle en waarschijnlijk worden er in de toekomst nog meer geopend – yay! -. Het Pillows hotel Amsterdam telt 30 stijlvolle ingerichte kamers en is daarmee tot nu toe de kleinste van het stel. Voor iedereen die Amsterdam wilt bezoeken ligt dit hotel perfect gelegen. Namelijk in het centrum, maar wel in een rustige straat, op slechts enkele meters van het Vondelpark.

Pillows hotel Amsterdam Pillows hotel Amsterdam

Na heerlijk te hebben geslapen op onze kamer, liepen we zondagochtend naar beneden om aan te schuiven voor het ontbijt. In de meeste hotels waar ik ooit heb geslapen is er ontbijt in buffetvorm, maar bij de Pillows hotels is dit net iets anders. Bediening komt aan je tafel om te vragen wat je wilt drinken en hoe je je eitje gebakken wilt hebben. Daarna komt er een etagere op tafel, waar allerlei lekkers op ligt. Vers fruit, croissantjes en andere zoete broodjes. Ook krijg je een bakje met yogurt en muesli. En als dat allemaal al niet genoeg is, krijg je daarna ook nog wat hartige afbakbroodjes én je eitje op de manier zoals je hem hebt besteld. Ook kun je nog wat ander beleg, zoals vleeswaren, kaas en zalm, bij de bar halen.

Als je haast hebt, is deze manier van ontbijten misschien niet zo handig omdat je hiervoor echt wel even de tijd moet nemen. Maar ik hou daar persoonlijk wel van. Al denk ik dat het best mogelijk is om aan te geven dat je wat sneller zou willen ontbijten. Maar dat deden wij niet, omdat we lekker rustig onze zondag wilden beginnen.

Pillows hotel AmsterdamPillows hotel Amsterdam

Nadat Nick en ik waren uitgecheckt, heb ik nog even wat foto’s van het hotel voor in dit artikel gemaakt. Ondertussen zat Nick in de lobby voor de open haard in zijn boek te lezen. Daarna zijn we samen de stad in geweest om wat winkels te bekijken – Bijenkorf sale! 😉 – en koffie te drinken.

Ik was benieuwd of het Pillows hotel Amsterdam aan het Pillows hotel Zwolle kon tippen en dat heeft het zeker gedaan. Nick en ik hebben een heerlijk weekend Amsterdam gehad en genoten van het hotel. En ik hoop natuurlijk dat jij het weer leuk vond om de foto’s te zien en mijn verhaal te lezen. Ik kan het Pillows hotel in Amsterdam zéker aanraden om eens naar toe te gaan. Al is het maar voor een lunch of drankje. 

8 Reacties

 1. 17 januari 2018 / 19:33

  Wauw ik vind dit wel een prachtig hotel zeg

 2. 17 januari 2018 / 20:30

  Een prachtig hotel! Hier ga ik zeker eens overnachten.

 3. 18 januari 2018 / 21:16

  Wow, ziet er echt heel mooi uit. Leuk dat je daar een nachtje hebt geslapen!

 4. 5 mei 2018 / 13:59

  Wauw echt een prachtig hotel zeg! Ziet er zo mooi uit daar. En fijn zo’n hartelijk ontvangst. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
in de winter naar Ibiza
In de winter naar Ibiza? 5 redenen om te gaan!

Er is op mijn blog al veel over het Spaanse eiland Ibiza geschreven, maar nog niet over Ibiza als winterbestemming....

Close