Thursday Talk – 10 dingen die mij zijn opgevallen tijdens mijn eerste week in Valencia

Thursday Talk – 10 dingen die mij zijn opgevallen tijdens mijn eerste week in Valencia

Mijn eerste week in Valencia is een feit. Het huis waarin ik zit is leuk en ik heb inmiddels ook al heel wat mensen leren kennen, waar ik bijna elke dag wel wat leuks mee onderneem. Ik zit dus helemaal op mijn plek. Maar wat vind ik van de stad Valencia? Het leek mij leuk om er een artikel aan te wijden en daarom vertel ik je vandaag de 10 dingen die mij zijn opgevallen tijdens mijn eerste week in Valencia.

1. Er wonen ontzettend veel Nederlanders in Valencia

Ik ken iemand die een aantal jaar in de buurt van Valencia heeft gewoond en die vertelde mij al dat de Nederlandse community hier groot is. Nou, dat heb ik in die week dat ik hier ben ook gelijk al gemerkt. Veel van de Nederlanders die ik tot nu toe heb ontmoet zitten hier voor een bepaalde tijd voor hun stage of studie, maar sommigen wonen er werken hier ook gewoon voor onbepaalde tijd. Omdat ze Valencia zo’n fijne stad vinden. Ook dat heb ik al gelijk in die week dat ik hier ben gemerkt. Want ja, ook ik vind het nu al zo fijn hier. Ik snap dus heel goed dat hier zoveel Nederlanders leven.

2. Niemand spreekt engels met elkaar

Ook mijn huisgenoten niet. Al mijn huisgenootjes komen uit een ander land dan Spanje, maar toch praten ze geen engels met elkaar. Ze zijn allemaal gemotiveerd genoeg om Spaans met elkaar te spreken, ondanks dat het grootste gedeelte er nog niet  goed in is. Best leuk eigenlijk. In onze gemeenschappelijke keuken hoor je dus regelmatig een ‘buenas!’ of ‘hola, como estas?’ vandaan komen. Voor de rest merk ik dat de lokale bevolking maar weinig engels spreekt. Het is voor het boodschappen doen, zitten in koffietentjes of wat kopen in een winkel dus wel handig dat ik een – klein – woordje Spaans spreek.

3. De winkels liggen vol met winterkleding

Maar waarom? Het blijft hier het gehele jaar zonnig en en een aangename temperatuur. Ook nu in oktober is het het hier overdag tussen de 23 en 28 graden, dus ik had liever de winkels vol met jurkjes en rokjes gezien. Maar helaas. Al is het misschien alleen maar beter aangezien ik dan wat minder in de verleiding kom om veel kleding te kopen. Al zijn hier ook ontzettend veel vintage winkels waar ik het echt niet kan laten om met niks gekocht te hebben de winkel te verlaten.

4. En er is nergens meer badkleding te vinden

Tot mijn grote spijt. Zeer grote spijt. Want, ik heb vanuit Nederland expres maar één (!) bikini meegenomen. Van de ongeveer honderd die ik heb. Maar ik wilde hier een leuk nieuw exemplaar kopen, vandaar dat ik er dus maar één meenam. Wat blijkt: is er gewoon nergens maar ook nergens meer badkleding te vinden. Nu ga ik er dus maar één online bestellen, haha.

5. De Spaanse Mercadonia supermarkt is mega fijn

En hij zit ook nog eens op een paar minuten afstand van mijn huis. De Mercadonia is overzichtelijk, goedkoop en je hebt er bijna alles wat je zoekt. Ook zijn er veel glutenvrije producten, iets wat voor mij persoonlijk heel fijn is. Niet dat er hier door de meeste mensen veel thuis wordt gegeten, maar dat is weer een ander verhaal. Het Spaanse leven vindt zich gewoon een stuk meer buiten de deur af, dus wordt er ook veel meer buiten de deur gegeten.

➸ Voordat ik naar Valencia kwam heb ik veel gehad aan dit reisboekje over Valencia. Ga je binnenkort op stedentrip naar Valencia? Dan kan ik je dit reisboekje zeker aanraden! 

6. Eten en drinken (buiten de deur) is een stuk goedkoper dan in Nederland

En dat brengt mij ook gelijk bij het punt dat het eten en drinken buiten de deur een stuk goedkoper is dan in Nederland. Het is dus ook niet zo gek dat veel mensen buiten de deur ontbijten, lunchen en avondeten. Ik merk nu ik hier alleen woon, het in verhouding qua geld ook niet zoveel uitmaakt of ik nou boodschappen voor mij alleen haal of een hapje buiten de deur eet.

7. Drink niet meer dan één Agua de Valencia

Maar echt, je bent gewaarschuwd. Agua de Valencia is het lokale drankje van hier die lekker, maar ook heel sterk is en waar je dus ontiegelijk dronken van kan worden. Om mijn tijd hier in Valencia in te luiden moest ik het drankje tijdens mijn eerste avond drinken en man, dat heb ik wel geweten hoor. Een Agua de Valencia bestaat uit sinaasappelsap, waar cava, wodka en gin aan toegevoegd wordt, dus dan snap je dat het best een sterk drankje is. En ook wel een klein beetje ‘gevaarlijk’ omdat hij zoet is en je hem dus makkelijk snel opdrinkt. Maar ja, lekker én de moeite waard is hij zeker wel.

8. De jongensnaam ‘nacho’ komt hier vaak voor

Iets wat ik stiekem toch best wel grappig vind. Vooral omdat ik de naam voor de rest ook nog niet eerder heb gehoord. Maar het is dus blijkbaar wel een populaire en veelvoorkomende naam in Spanje.

9. Ik voel me tot nu toe heel veilig in Valencia

Ik heb persoonlijk een ding met mij ergens wel of niet veilig voelen. En meestal is het helaas dat laatste. Ik voel me namelijk vaak ergens, als het op veiligheid aankomt, niet op mijn gemak. Ik zal dan ook niet zo snel als het donker is alleen buiten lopen. Maar ook ’s avonds in een huis, appartement of hotel kan ik mij onveilig voelen. Bang dat er iets gebeurt of dat iemand bij mij naar binnen komt lopen als ik slaap, bijvoorbeeld. Maar dit alles is tot nu toe nog geen probleem geweest hier in Valencia. En dat voelt voor mij zo fijn en rustig.

10. De fomo feelings zijn real hier

Ik weet niet of het komt doordat ik hier nog maar een week zit of omdat het hier gewoon the way of living is, maar iedereen die doet ’s avonds iets buiten de deur. Van even snel een drankje, tot uiteten of zelfs stappen. En niet alleen in het weekend, maar ook gewoon doordeweeks – na het werk. En omdat we dat in Nederland nou niet bepaald gewend zijn – en dan vooral niet in het herfst- of winterseizoen, is dat best een beetje wennen. Vooral voor personen zoals ik, die nogal snel last krijgen van fomo – fear of missing out – feelings. Nu ik dit artikel typ op woensdagavond 10 oktober, heb ik voor het eerst een avondje waarop ik niks buiten de deur doe. Ik lig voor de verandering gewoon lekker een avondje met mijn laptop op bed.

Ik weet niet of je het al uit bovenstaande kon halen, maar zoals je waarschijnlijk wel hebt kunnen lezen, heb ik het tot nu toe erg naar mijn zin hier. Bij aankomst voelde ik mij gelijk al thuis in deze stad en binnen no time heb ik een hele leuke groep mensen leren kennen, waar we nu ook constant leuke dingen mee doen. Het lijkt mij daarom ook leuk om zo af en toe een Thursday Talk artikel te schrijven over hoe ik het hier heb. Dus: tot de volgende update! X

Share:

5 Reacties

 1. 11 oktober 2018 / 09:46

  Wat een leuke feitjes/weetjes dit, haha. Sommige dingen, zoals dat van de naam Nacho, zou je echt niet zo snel verwachten. Grappig! Veel plezier daar! X

 2. 11 oktober 2018 / 12:54

  Spaanse mannennamen worden flink afgekort! Mensen die Nacho heten, heten meestal Ignacio. Zo heb je bijvoorbeeld ook Manu, afgekort van Manuel, en Pepe, afgekort van José (dat heeft een religieuze achtergrond, waar Jozef afgekort kan worden tot PP wat Pepe is). Dat heb ik een keer gevraagd aan een Nacho 😉 En de winterkleding is niet gek: het koelt af in de winter! En je went eraan. Ik had zelf na 6 maanden Sevilla in december ook een winterjas aan en een muts op met 15 graden, want ik was 38 gewend 😉 Veel plezier, het is een prachtig land!

 3. 11 oktober 2018 / 15:32

  Wat leuk ik ben pas geleden nog in Valencia geweest! Het viel me inderdaad op dat weinig mensen daar engels spreken. Wat ga je precies in Valencia doen en hoe lang blijf je daar?

 4. Marije
  13 oktober 2018 / 15:59

  Ik gok dat je supermarkt Mercadona bedoelt. Zonder i. Is inderdaad een hele chille supermarkt en de verse jus is ook heerlijk.

 5. 15 oktober 2018 / 15:07

  Wat een leuk artikel! Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt in Valencia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Mooie herfstfoto’s maken met je telefoon – ik geef je 5 tips!

We zitten vol in het herfstseizoen - mijn favoriete seizoen voor het maken van foto's. Maar de meeste foto's die...

Close