Thursday Talk – Wij gaan op zomervakantie naar…

Thursday Talk – Wij gaan op zomervakantie naar…

Wanneer ik dit artikel tik, is het 6 augustus. Het weer in Nederland is al een tijdje ‘mwah’ en daardoor verlang ik enorm naar mijn zomervakantie. Een zomervakantie waar ik nog even geduldig op zal moeten wachten, maar waar de voorpret al van in volle gang is. In dit artikel vertel ik je waar ik heen ga op zomervakantie.

Elk jaar, wanneer we oud en nieuw achter de rug hebben, maar de lange maanden van januari en februari nog in het verschiet liggen, kom het onderwerp ‘zomervakantie’ aan bod. Het ene jaar gaan Nick en ik backpacken en het andere jaar vieren we onze vakantie ergens in Europa. En aangezien we vorig jaar op Sri Lanka aan het backpacken waren, gingen we begin dit jaar opzoek naar een leuke plek in Europa. En aan leuke plekken in Europa geen gebrek. We gingen opzoek naar een eiland of regio om rond te kunnen rijden en in verschillende accommodaties te slapen. We houden er namelijk van om tijdens onze vakantie ons om de zoveel dagen naar een andere plek te verplaatsen en zo veel te kunnen zien. Daarnaast houden we van mooie stranden, gezellige dorpen of steden en ook wel heel erg van goed eten en drinken. En ohja, gezelligheid, dat ook. We zochten zoiets als onze eerste vakantie op Mallorca, want daar denken we vaak nog met een grote lach aan terug. Die vakantie was perfect.

Na een tijdje te hebben gezocht naar leuke eilanden of regio’s voor onze zomervakantie, kwamen we uit bij Sardinië. Sardinië is een prachtig Italiaans eiland en we waren er bijna zeker van dat we hier heen wilden gaan. Totdat we erachter kwamen dat de mooiste gedeeltes van Sardinië best prijzig zijn én er best wat kans op regen is in September, de maand waarop wij het liefst op vakantie zijn. Hmm… toch nog maar even naar alternatieven zoeken…

We kwamen uit bij de Spaanse regio Andalusië. Nick zijn ouders zijn hier een tijd geleden geweest en waren loeiend enthousiast over deze rondreis. En aangezien ik nooit genoeg kan krijgen van Spanje, vond ik het best een goed idee om mijn zomervakantie in Spanje te spenderen. Maar ook deze bestemming werd het niet, omdat we erachter kwamen dat we niet in 2 weken tijd de dingen konden gaan zien die we wilden zien. Althans, met elke nacht ergens anders slapen wel, maar dat vinden wij niet een relaxte manier van op vakantie gaan.

op zomervakantie

Ik struinde reisblogs af, opzoek naar tips voor bestemmingen. Totdat ik dit artikel over de regio Puglia in Italië las en wist: hier moeten wij heen. Nick houdt enorm van Italië, ik ook best – maar meer van Spanje 😛 – en eigenlijk alles wat wij zoeken in een tweeweekse zomervakantie, heeft Puglia. Er is veel te zien en beleven, maar de regio is niet ontzettend groot. Wat natuurlijk fijn is, want daardoor hoeven we niet steeds enorme afstanden af te leggen en het rustig aan doen.

We vliegen op de stad Bari en hebben dan voor 2 weken een huurauto. We zullen de eerste twee nachten in een toffe Airbnb in Bari verblijven en voor daarna is het plan om nog naar 3 andere accommodaties in Puglia te gaan. En elke dag zullen we naar een mooi strandje rijden om de dag door te brengen. Want aan mooie stranden geen gebrek in Puglia. En mooi dorpjes en stadjes ook niet. Man, wat heb ik zin in deze vakantie.

Ben jij al op zomervakantie geweest? Of ga je nog? En waarheen? En als je heel toevallig al eens in Puglia bent geweest en tips hebt: laat ze me dan zeker weten! Liefs!

PS: de hoofdfoto van dit artikel is afgelopen juni in Athene gemaakt! 😉

Share:

5 Reacties

 1. 10 augustus 2017 / 11:01

  Oeeeh eindelijk zijn jullie eruit! Al kan ik Andalusië ook heeel erg aanbevelen hoor! Veel plezier in Puglia!

 2. 10 augustus 2017 / 11:24

  Puglia klinkt heel goed! Fijn vooruitzicht en alvast veel plezier!

 3. 10 augustus 2017 / 11:49

  Wat leuk zeg! Italie is geweldig <3 Veel plezier alvast!

 4. 11 augustus 2017 / 11:50

  Van Bari hoor ik wel vaker, maar Puglia lijkt me ook wel heel tof! Hopelijk is het prachtig weer en kan je er goed van genieten. x

 5. 11 augustus 2017 / 12:07

  Heel veel plezier in Italië chica, gaat leuk worden! Kijk nu al uit naar je foto’s 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *