7 Netflix aanraders – films en series die ik de afgelopen tijd heb gekeken

7 Netflix aanraders – films en series die ik de afgelopen tijd heb gekeken

Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: ik ben een groot Netflix liefhebber, maar neem bijna nooit de tijd voor het kijken naar een aflevering van een serie of een nog lang durende film. Zeker wanneer ik alleen ben, kies ik sneller voor het kijken naar kortdurende Youtube video’s. Toch hou ik wel van het kijken naar een goede serie of film op zijn tijd. Vooral met iemand samen, zodat je er na afloop over kunt praten. De afgelopen maanden heb ik toch een aantal series en films bekeken en in dit artikel geef ik je mijn 7 Netflix aanraders.

Netflix films en series kijk je via Internet en TV, maar ik Netflix het liefst via internet en dus op mijn laptopscherm. Omdat ik mijn laptop eigenlijk altijd bij de hand heb en het dus erg makkelijk is om overal waar internet is, te Netflixen. Je kunt een internet en TV abonnement afsluiten bij KPN, de aanbieder waar ik in Nederland ook al mijn mogelijke abonnementen bij heb lopen.

Netflix aanraders voor films

Call me by your name

Laat ik beginnen bij mijn meest recent gekeken film: Call Me by Your Name. Deze film gaat over de zeventienjarige jongen Elio die elke zomer met zijn ouders naar hun zomerhuis in Italië gaat. Het gezin krijgt tijdens de zomermaanden altijd veel vrienden over de vloer en dit jaar is dat onder andere de Amerikaanse dokter Oliver. Elio krijgt van zijn ouders de taak om Oliver wegwijs te maken in het dorp en hun zomerhuis. En hoewel het eerst niet zo lijkt te klikken tussen die twee, trekken ze al snel meer en meer met elkaar op. Tot ze zich beiden beseffen dat er meer speelt dan alleen vriendschap.

Ik vond Call Me by Your Name een erg mooie film. Niet alleen door de verhaallijn, maar ook door de prachtig geschoten beelden in Italië. Daarnaast vond ik de hoofdpersoon Elio ook een erg fijn personage. Dit is zeker een film die ik iedereen kan aanraden. Ik kan dan ook zeker begrijpen dat de film enkele keren is genomineerd en verschillende prijzen heeft gewonnen.

Definitely, maybe

Definitely, maybe gaat over vader Will die voor zijn jonge, nieuwsgierige en wijze dochter Maya zorgt. Will ligt in scheiding en Maya wil alles weten over alle vroegere liefdes van haar vader. Will vertelt in de film uitgebreid over zijn drie grootste liefdes, maar verandert de namen van de vrouwen, zodat het lang een raadsel blijft wie de moeder van Maya in deze verhalen is.

Ik vond Definitely, maybe een romantische film, die tot het eind boeiend bleef om naar te kijken. Wanneer Will aan zijn dochter Maya begint te vertellen over zijn liefdesleven, word je als kijker mee terug genomen in de tijd. Als je van het kijken naar romantische komedies houdt, kan ik je deze film zeker aanrader.

Love, Simon

Het is alweer een tijd geleden dat ik deze film Love, Simon heb gekeken, maar toch kan ik hem nog goed herinneren. De film heeft namelijk best wat indruk op mij gemaakt. Hij gaat over Simon, een jongen die voornamelijk op zijn middelbare school en in zijn dagelijkse leven wordt gevolgd. Alles lijkt goed te gaan in Simon’s leven, alleen loopt hij met het geheim dat hij homoseksueel is. Een geheim die hij maar moeilijk weet te openbaren. Behalve aan zijn online en anonieme vriend, waar hij regelmatig mee emailt. Simon ontwikkelt steeds meer gevoelens voor deze online en anonieme vriend en probeert op een gegeven moment te achterhalen wie deze persoon is. Totdat deze online en anonieme vriend niet zo vriendelijk blijkt als dat hij zich al die tijd heeft voorgedaan.

Toen ik de trailer van Love, Simon bekeek, dacht ik dat het een echte jeugdfilm was, met hier en daar wat High School Musical achtige taferelen. En ondanks het feit dat Simon in de film inderdaad het grootste gedeelte van de tijd op zijn middelbare school wordt gevold, gaat het verhaal toch een stuk dieper. Je wordt als kijker echt meegenomen in de struggles van een puber. En alle gedachten en gevoelens die daarbij komen kijken. Ik heb tijdens het kijken naar deze film regelmatig moeten lachen omdat er veel humor in zat. Maar de film is ook zeker kwetsbaar, die je tot nadenken zet.

Divines

De enige Franse film uit dit rijtje is Divines. Divines gaat over de twee schoolvriendinnen Dounia en Maimouna die graag spijbelen van school en de sloppenwijken van Parijs intrekken. Door veel tijd door te brengen in deze sloppenwijken, komt Dounia erachter dat succes en macht in haar handbereik liggen. Ze komt in contact met een drugsdealer en samen met vriendin Maimouna raakt ze op het verkeerde pad. Met veel drama tot gevolg.

Divines is een film van Netflix, die in premiere ging tijdens het Filmfestival van Cannes en al gauw meerdere prijzen had gewonnen. En ik begrijp wel waarom, want vanaf het begin tot het eind zat ik gefocust naar de film te kijken. Ook vond ik de acteurs steengoed. Een goede Franse film, die zeker het kijken waard is.

The Fundamentals of Caring

De laatste film uit dit rijtje is The Fundamentals of Caring. Deze film gaat over Ben, die na een moeilijke periode zijn leven wilt omgooien. Hij stopt met zijn eenzame beroep als schrijver en besluit om verzorger te worden. Na zijn cursus tot verzorger komt Ben al snel terecht bij de alleenstaande moeder Elsa en haar gehandicapte zoon Trevor. Trevor zit in een rolstoel en heeft dagelijkse begeleiding nodig. Ben en Trevor hebben wat tijd nodig om aan elkaar te wennen maar wanneer ze samen voor een week op roadtrip gaan, ontdooit Trever steeds meer en ontstaat er al snel een bijzondere vriendschap tussen de twee. Beiden vinden het moeilijk om het geluk terug te vinden in het leven en praten hier samen openhartig over. Totdat ze een aantal bijzondere vrouwen tijdens hun roadtrip leren kennen. Zij laten een levensveranderende indruk achter op de mannen.

The Fundamentals of Caring is een hartverwarmende film voor een lach en een traan. Er komt veel drama in voor, maar alle scene’s worden luchtig gespeeld en er zijn heel veel momenten waarop ik hardop heb moeten lachen. Daarnaast is het ook een film die je tot nadenken zet. Over het leven van een gehandicapt persoon en het verzorgen van andere mensen.

Netflix aanraders voor series

Sex Education

Sex Education is al een razend populaire serie, maar toch wil ik hem even als favoriet in dit rijtje benoemen. Vooral omdat in januari 2010 seizoen 2 uitkomt. Nog niet eerder heb ik uitgekeken naar een nieuw seizoen van een serie op Netflix. Dat zegt dus al best veel over hoe leuk ik de serie Sex Education vond. Deze Britse serie gaat over Otis, scholier en zoon van een sekstherapeute. Otis is een stille en verlegen jongen die zelf nog geen ervaring heeft met seks. Toch weet hij door zijn moeder het één en ander. Wanneer Otis een klasgenoot met zijn seksproblemen helpt, komen er steeds meer scholieren naar hem toe voor advies. Vanaf dat moment begint hij met Maeve, een cool en populair meisje van school, een sekstherapiepraktijk om schoolgenoten helpen.

Meer ga ik niet over deze serie verklappen. Ik zou zeggen: bekijk de trailer en daarna gauw het eerste seizoen van deze serie.

Please Like Me

Net wat minder populair, maar daarom niet minder leuk, is de Australische serie Please Like Me. Deze serie gaat over Josh, een jongen die er achter komt dat hij homoseksueel is. Hij woont samen met zijn beste vrienden en maakt van alles mee. De serie is op de meeste momenten heel komisch, doordat Josh heel ongemakkelijk is. Dat zorgt voor veel grappige momenten. Maar doordat Josh ook regelmatig met zichzelf in de knoop zit en daarnaast ook nog voor zijn mentaal zieke moeder moet zorgen, zijn sommige scenes ook erg kwetsbaar en verdrietig.

Persoonlijk vond ik de serie Please Like Me juist zo leuk omdat het echte leven, met al zijn ups en downs, goed wordt weergegeven. Nog een leuke fun fact over de serie is dat de hoofdrolspeler Josh in het echt ook Josh heet en tevens de schrijver van deze serie is. Hoe tof?!

Dit waren mijn 7 Netflix aanraders. Laat ook zeker in de reacties achter wat jouw Netflix aanraders zijn, want daar ben ik altijd benieuwd naar. Vooral omdat ik op het moment van schrijven opzoek ben naar een nieuwe serie. 

€ – Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Share:

3 Reacties

  1. 16 december 2019 / 14:30

    Oeh, leuke tips! Ik heb geen van deze films nog gezien, dus ik heb nog een hoop te doen. 😉

  2. 17 december 2019 / 15:24

    Ik heb er een van gezien en de rest ga ik op mijn lijst zetten! Ondertussen ben ik druk bezig met Virgin River en V-Wars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
wijk Ruzafa in Valencia
Mijn 15 favoriete plekken in de wijk Ruzafa in Valencia

Sinds een paar maanden woon ik in Ruzafa, wat zonder twijfel één van de leukste wijken van Valencia is. Ruzafa...

Close