Een bijzondere nacht in Hotel Elburg

Een bijzondere nacht in Hotel Elburg

Vlak voor mijn vakantie naar Italië, kreeg ik de kans om een nacht te slapen in Hotel Elburg. En naast het feit dat het hotel aan alle wensen voldeed, werd het ook nog eens een bijzondere nacht. Althans, voor mij dan. Benieuwd naar dit leuke boutique hotel dat gelegen is in het historische centrum van Elburg? Kijk en lees dan snel verder!

Hotel ElburgHotel Elburg

Weekendje Elburg

Toen Nick aankondigde dat hij voor 4 dagen naar het bekende Lowlands festival zou gaan, dacht ik: ik ga er ook op uit. Waarheen wist ik nog niet, maar ik had zin om mijn tas te pakken en een weekend weg te gaan. Maar aangezien ik ‘alleen op pad’ vaak toch nog als awkward en onwennig beschouw – vraag me niet waarom, want voor de rest ben ik ontzettend avontuurlijk -, wilde ik iets doen waarbij ik niet helemaal alleen zou zijn. Na een tijdje denken, wist ik het. Ik wilde naar Elburg.

In Elburg woont namelijk mijn broertje en het leek mij leuk om hem daar te gaan bezoeken. Ik weet dat ik daar altijd welkom ben en desnoods een aantal nachtjes mag blijven slapen. Ja, een weekendje Elburg, dat leek mij wel wat. Ik ging opzoek naar een leuk hotel en kwam al vrij snel bij Hotel Elburg terecht. Dat is ook niet zo gek, want Hotel Elburg is het enige hotel in Elburg en omstreken.

Hotel Elburg Hotel Elburg

Hotel Elburg

Nadat ik de foto’s van het hotel had bekeken en enthousiast was over hoe het er allemaal uitzag, typte ik een mailtje met de vraag of er interesse was in een samenwerking met mij en mijn blog. De eigenaresse Leoni stuurde vrijwel meteen een mailtje terug met dat ze hier zeker interesse in had. Ik kon het hotel in ruil voor een artikel op mijn blog – tadaa! – uittesten en was, zoals zij zei, meer dan welkom.

Tijdens mijn weekend in Elburg sliep ik één nacht bij mijn broertje en vervolgens ook nog één nacht in Hotel Elburg. Bij aankomst vertelde eigenaresse Leoni dat ze een verrassing voor mij had. Ik mocht namelijk slapen in hun ruime bruidssuite. Je snapt: blijer kon je mij op dat moment niet maken. Ik moest lachen. Niet alleen omdat ik blij was met zo’n mooie kamer, maar ook doordat Nick op 5 minuten afstand bij Lowlands in een tentje moest slapen en ik dus in mijn eentje in een bruidssuite. En dat is dus ook waardoor het voor mij zo’n bijzondere nacht werd. Ik was op een zondagavond met mijn laptop in de bruidssuite aan het werk, waar ik tegelijkertijd kon meegenieten van de muziek van Lowlands en Nick op dat moment aan het feesten was. Best grappig, niet?

Hotel Elburg Hotel Elburg

Na een avond en nacht te hebben genoten van de prachtige bruidssuite van Hotel Elburg, werd ik wakker in het veel te grote – voor mij alleen – maar vooral ook zachte bed. De zon scheen door een smalle kier van de bijeengetrokken gordijnen naar binnen en daaruit kon ik opmaken dat het een mooie dag zou worden. Ik keek uit naar het ontbijt dat mij te wachten stond in het Stadscafé de Tapperij, dat naast het hotel gelegen is en waar je gedurende de hele dag terecht kunt voor hapjes en drankjes. Er was een ruime keus uit verschillende broodjes, crackers, yoghurt en beleg die je van de bar kon pakken. Ik heb sinds een tijd een glutenintolerantie en vroeg daarom of ze glutenvrij brood hadden en ja hoor, zelfs dat hadden ze. Top service! Na het ontbijt, pakte ik mijn spullen en bedankte ik eigenaresse Leoni voor dit prettige verblijf. Daarna liep ik nog even naar mijn broertje om bij hem een laatste kopje koffie te drinken, voordat ik weer naar huis vertrok.

Het hotel had alles wat ik had verwacht en zelfs nog een beetje meer. Als je houdt van het verblijven in een leuk kleinschalig boutique hotel dat middenin een historisch en gezellig centrum ligt, raad ik het je zeker aan om eens naar hotel Elburg te gaan. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

7 Reacties

 1. 19 september 2017 / 13:57

  Het hotel ziet er ook ontzettend mooi uit!

 2. 20 september 2017 / 10:49

  Wauw, wat een warm welkom heb je daar gekregen! Het hotel ziet er ontzettend mooi en schattig uit, heerlijk om er eventjes alleen tussen uit te gaan – ook al is dat in een bruidssuitte ;).

  • 25 september 2017 / 13:48

   Ik vond het zeker heel fijn om er even alleen tussen uit te gaan. En dit hotel was daar het perfecte verblijf voor!

 3. 20 september 2017 / 16:40

  oh wauw, wat een prachtige kamer! ziet er ook super gezellig uit, van binnen en van buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
reisblogs
Dit zijn mijn favoriete reisblogs om te volgen #3

Alweer anderhalf jaar geleden is het dat ik mijn favoriete reisblogs voor het laatst met jullie deelde. In die tijd...

Sluiten