De mooiste stranden van Ibiza – mijn 8 favorieten!

De mooiste stranden van Ibiza – mijn 8 favorieten!

Eens in de zoveel tijd vind ik het leuk om een artikel over Ibiza te schrijven. Omdat het mijn favoriete eiland is om heen te gaan. Maar omdat het inmiddels alweer een tijdje geleden is dat ik een artikel over Ibiza heb gepubliceerd, begon het weer te kriebelen. Tegelijkertijd kwam ik erachter dat ik nog niet eerder een artikel had geschreven over de mooiste stranden van Ibiza. In dit artikel lees je wat naar mijn mening de mooiste stranden van Ibiza en tegelijkertijd ook mijn 8 favorieten zijn.

De mooiste stranden van Ibiza – Dit zijn mijn 8 favorieten!

Wanneer je op Ibiza bent, zal je vast ook één of meerdere stranden willen bezoeken. Maar omdat er veel keuze is, snap ik best dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Want wat zijn nou écht de mooiste stranden van Ibiza? En waar moet je dus echt zijn geweest? Hieronder vertel ik welke stranden mijn favoriet zijn. En die naar mijn mening dus écht het bezoeken waard zijn.

De mooiste stranden in het Noorden van Ibiza

Cala d’En Sera

Laat ik beginnen met het strand dat nog redelijk onontdekt is, namelijk Cala d’En Sera. Cala d’En Sera ligt in het Noorden van het eiland en is niet het makkelijkste strand om te bereiken. Het laatste stuk van de route is een smalle en hobbelige zandweg, totdat je bij een soort van parkeerplaats aankomt. Vanaf daar loop je nog een steile weg naar beneden en kom je op het kleine maar prachtige strandje. Je moet er even wat moeite voor doen om er te komen, maar dan heb je ook wat. Er is een kleine beach bar aanwezig waar je drankjes kunt kopen en eventueel ook zou kunnen lunchen. Maar er is bijvoorbeeld niet tot nauwelijks bereik, zo afgelegen ligt het. Perfect om een dag heerlijk tot rust te komen.

Cala Benirràs

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit een dag echt op het strand van Cala Benirràs heb gelegenToch is het één van mijn favoriete stranden in het noorden van Ibiza en ben ik er ook al heel wat keren geweest. Het bezoeken van Cala Benirràs behoort zelfs tot één van de 10 dingen die ik áltijd doe wanneer ik op Ibiza ben. De reden waarom ik Cala Benirràs bezoek is voor een wandeling over het strand en de rotsen of het simpelweg aanschouwen van de prachtige zonsondergang. Ook kom ik er graag op zondagmiddag, want dan is het op het strand feest. Lokale mensen verzamelen zich op het strand, maken met z’n alleen muziek en dansen in het rond. Iets wat altijd een grote happening is en waar veel toeristen op af komen. Er wordt gedrumd en getrommeld en er wordt tegelijkertijd in het zand gedanst. En dat festijn houdt aan tot de zon in de zee is gezakt. Dan begint iedereen te klappen en is het voorbij. Nauwelijks uit te leggen, maar heel bijzonder. Gevalletje moet je een keer bij zijn geweest. Elke zondag aan het einde van de middag, op het strand van Cala Benirràs, dus.

mooiste stranden van Ibiza

De mooiste stranden in het Zuiden van Ibiza

Playa de Ses Salines

Vlak onder Ibiza-Stad bevindt zich een beschermd natuurgebied dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Wanneer je door het gebied en de bijbehorende zoutmeren rijdt, kom je op een gegeven moment bij Playa de Ses Salines, wat een lang zandstrand is en waar een aantal bekende beach clubs gevestigd zijn. Doordat het dichtbij Ibiza-Stad én het vliegveld ligt, is het een aardig toeristisch gebied, maar toch raad ik het je aan om er eens heen te gaan. Het zand is maagdelijk wit en de zee kraakhelder. Eenmaal in het water, kun je tot ver van de kust nog in het ondiepe lopen. Iets wat ik persoonlijk altijd heel fijn vind.

Kom je in de winter naar Ibiza? Dan kan je er ook heerlijk wandelen. Oh, en wist je dat op het strand van Ses Salines elk jaar de nieuwjaarsduik onder alle Nederlanders van het eiland wordt gehouden? Ik ben daar zelf op 1 januari 2018 bij geweest en dat was een hele gezellige bedoeling. Dus mocht je een keer tijdens oud en nieuw op Ibiza zijn, dan weet je waar je moet wezen voor de nieuwjaarsduik 😉

Sa Caleta

Ook gelegen in het zuiden van Ibiza, is het strand Sa Caleta. Het strand staat vooral bekend om zijn hoge rotpartijen, wat een bijzonder uitzicht oplevert. Deze plek wordt dan ook als één van de mooiste plekken van het eiland beschouwd. Het zandstrand van Sa Caleta is klein, maar daardoor voelt het heel knus aan. Ook is de zee er ondiep, wat weer perfect is voor kinderen en mensen die bijvoorbeeld houden van snorkelen.

Cala Jondal

Cala Jondal is het strand waar ik het vaakst in mijn leven ben geweest. Omdat het zo’n ontzettend fijne strandtent heeft waar mijn moeder en ik heel graag komen. Die strandtent heet Tropicana, voor als je geïnteresseerd bent om er ook een dagje naartoe te gaan. Niet alleen de strandtent Tropicana zit op het strand van Cala Jondal, maar ook het bekende Blue Marlin. Maar niet alleen de strandtenten maken dit strand zo fijn, ook het feit dat de baai erg mooi gelegen is. Je rijdt een lange weg over heuvels en met prachtige uitzichten, voordat je aankomt bij het strand.

mooiste stranden van Ibiza

De mooiste stranden in het Westen van Ibiza

Cala d’Hort

Het strand van Cala d’Hort staat vooral bekend om zijn prachtige uitzicht. De magische rots Es Vedrà ligt namelijk in het water en voor de kust van Cala d’Hort. Je kunt je dus voorstellen dat je vanaf het strand de rotspartij goed ziet liggen en er een prachtig uitzicht op hebt. Verder is het strand zelf niet al te groot en is het hier heerlijk een dagje vertoeven. Mits het niet al te druk is, want dit strand is door zijn prachtige uitzicht erg in trek bij toeristen. Zelf kom ik er graag voor het aanschouwen van de zonsondergang, want daar is deze plek ook perfect voor.

Cala Comte

Voor veel mensen is Cala Comte een favoriet strand. En dat snap ik ook wel, want het is er prachtig. Het is daarom ook een populair en drukbezocht strand. Je kunt er heen gaan om een hele dag te zonnen, of voor het aanschouwen van de zonsondergang. Dat kan dan eventueel bij het bekende Sunset Ashram, dat gevestigd is op het strand van Cala Comte en waar je terecht kunt voor heerlijk eten, drankjes en het mooiste uitzicht over zee. Veel mensen komen hier ook alleen heen voor de zonsondergang, want dat is altijd een hele happening op dit strand.

Cala Bassa

Vlakbij Cala Comte ligt Cala Bassa, een strand waar ik altijd graag kom. Het strand is te vergelijken met dat van Cala Comte, maar dan wat minder druk en toeristisch. Het is redelijk klein, maar daardoor voelt het ook gelijk heel knus en gezellig aan. Je kunt gemakkelijk een hele dag bij Cala Comte doorbrengen, want er zitten ook een aantal beach clubs waar je wat kunt eten en drinken. Verder wordt het strand omringt met bossen en rotspartijen en is het water er kraakhelder. En daarmee is denk ik al genoeg gezegd. Heen gaan dus! 😉

Dit waren naar mijn mening de mooiste stranden van Ibiza en daarmee ook gelijk mijn 8 favorieten. Ik kan niet wachten om in oktober weer terug te gaan en één of meerdere van deze stranden te bezoeken. Ben jij al eens op Ibiza geweest? En wat was jouw favoriet strand? 

Share:

4 Reacties

 1. 27 augustus 2019 / 06:52

  Ik ben twee keer op Ibiza geweest (een keer één dagje en een keer voor een vakantie). Helaas had ik toen geen huurauto ter beschikking en heb ik alles te voet of met het OV gedaan, strandhoppen heb ik daarom niet gedaan. Jammer, als ik dit zo zie! Wil nog wel graag een keer terug naar het eiland om meer te zien.

  • 28 augustus 2019 / 11:30

   Ohh, goed excuus dus om nog een keer terug naar Ibiza te gaan! 😉

 2. 27 augustus 2019 / 10:56

  Wat een tof artikel! Het lijkt me echt leuk om een keer naar Ibiza te gaan en dan komen je tips goed van pas 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Ik bezocht het Moco Museum Amsterdam en dit is wat ik ervan vond

Tijdens een buitenlandse stedentrip, bezoek ik altijd minstens één museum. En dat vind ik dan ook altijd heel erg leuk...

Close