De mooiste stranden van Mallorca – mijn 8 favorieten!

De mooiste stranden van Mallorca – mijn 8 favorieten!

Mallorca, het Spaanse eiland in de Middellandse Zee, dat behoord tot één van mijn favoriete eilanden. Een van de redenen daarvan zijn de stranden. Want dat Mallorca geschikt is voor een fijne strandvakantie, is één ding wat zeker is. Van kleine baaitjes, gelegen tussen rotsen, tot aan uitgestrekte stranden die één ding gemeen hebben: kraakhelder water. In dit artikel vertel ik je wat de mooiste stranden van Mallorca én mijn 8 favorieten zijn.

De mooiste stranden van Mallorca – dit zijn mijn 8 favorieten!

Cala Cap Falcó

Een paar geleden kwam ik toevallig terecht bij Cala Cap Falcó. Vanuit Palma de Mallorca reden we richting het westen en kwamen we bij toeval het mooie Cala Cap Falcó tegen. Als ik moet kiezen, is dit mijn favoriete strand van Mallorca. Het is best een opgave om er te komen, aangezien je eerst een onverharde en hobbelige weg naar beneden moet rijden. Maar aan het einde van deze weg, wordt je beloond met het meest schattige strandje ooit. Genaamd Cala Cap Falcó, dus. Het strand ligt tussen twee rotsen in en is klein. Er is een strandtent aanwezig waarbij je gezellig wat kan eten en drinken, maar ook bedjes kan huren. De keren dat ik er tot nu toe ben geweest werd er ook de hele dag fijne muziek gedraaid. Ben je ook van plan om een dag door te brengen bij Cala Cap Falcó? Kom dan wel optijd om de meeste mensen voor te zijn. Niet alleen voor het aantal parkeerplekken, maar ook omdat het strand dus relatief klein is.

Portals Vells

Nog zo’n fijn strand, wat dichtbij Cala Cap Falcó en dus ook in het westen van het eiland ligt, is Portals Vells. Portals Vells is een idyllisch strand dat wederom tussen twee rotsen in ligt, maar een stuk groter is dan Cala Cap Falcó. Toen ik er voor het eerst kwam, waren er nog niet zoveel mensen. Wel lagen er al redelijk veel prachtige boten voor de kust te dobberen. Toen ik mij vorig jaar weer op Mallorca bevond en meteen richting Portals Vells reed, was het wel anders. De boten lagen er nog steeds, maar het strand was een stuk drukker geworden. Ik denk dat ik niet de enige ben die dit fijne strand de afgelopen jaren heeft ontdekt.

Er is ook een strandtent waar je tussen de middag wat kunt lunchen. Alleen was het voor ons helaas niet meer mogelijk om een plekje te bemachtigen voor de lunch. Dit omdat alle tafels al waren gereserveerd voor het middaguur. Dus dat is ook meteen iets om in je achterhoofd te houden: ga je een dag naar Portals Vells? Reserveer dan een tafeltje voor als je bij de strandtent wilt lunchen. Of zelf wat lekkere broodjes meenemen, kan natuurlijk ook. Portals Vells ligt alleen best heel afgelegen, dus je kunt niet even snel naar een supermarktje lopen om wat te halen.

Wat ik persoonlijk zo leuk vind aan Portals Vells, is dat het een heel knus en gezellig strand is, waarbij je ook makkelijk kunt wandelen over de rotsen en daarbij een prachtig uitzicht hebt over de kraakheldere en blauwe zee. Het is gewoon een heerlijk strand waar je gemakkelijk heel wat uurtjes op kunt doorbrengen.

mooiste stranden Mallorca

Playa de Illete

Het laatste strand in dit artikel wat aan de west kust van Mallorca ligt is Playa de Illete. Je kunt dus wel stellen dat de west kust een goed idee is om heen te rijden als je opzoek bent naar een mooi en niet al te groot en massaal strand. Portals Vells, Cala Cap Falco en dit strand Playa de Illete zijn dan ook de stranden in dit artikel die het dichts bij de hoofdstad Palma de Mallorca liggen. Bij Playa de Illete heb je de keuze om op het zandstrand te liggen, maar wij kozen er voor om een middag in de schaduw onder bomen op de rotsen te liggen. Misschien net wat minder comfortabel, maar wel weer eens wat anders. Vanaf de rotsen doken we zo het water is, wat bijna een zwembad leek – zo helder het was. Ja, Playa de Illete was een verrassende ontdekking en kan ik iedereen aanraden om eens te bezoeken.

➸ ik schreef eerder al een artikel over de 7 redenen waarom je ooit op vakantie naar Mallorca zou moeten

Cala Pi

Ondanks dat ik al heel wat keren in mijn leven op Mallorca ben geweest, ontdekte ik Cala Pi vorig jaar pas voor het eerst. Tot mijn grote verbazing, aangezien het een bijzonder strand is. Een strand wat niet te vergelijken is met alle andere stranden die ik in dit artikel benoem. Je hoeft Cala Pi alleen maar in Google op te zoeken en je wilt naar deze plek. In mijn ogen is Cala Pi dan ook zeker één van de mooiste stranden van Mallorca. Het ligt in het zuiden van Mallorca, zo’n 40 minuten rijden van Palma de Mallorca vandaan.

mooiste stranden Mallorca

Platja des Trenc

Meer richting het zuiden, vind je het bekende en daarom ook wat toeristischere strand Platja des Trenc. Dit strand is in tegenstelling tot alle pittoreske en eerder benoemde stranden een lang zandstrand. Met één ding gemeen: zeewater alsof je je in een zwembad begeeft. Zoals eigenlijk bijna alle stranden van Mallorca. Platja des Trenc is een redelijk bekend stand, waardoor het er vaak druk is. Maar eigenlijk maakt dat voor mij niet zoveel uit. Drukte valt namelijk niet zo op wanneer een strand ruim is. En ik vind het bezoeken van een lang en breed zandstrand op zijn tijd erg fijn. Vooral als het zand wit en het water blauw is. Zoals wat zeker het geval is bij Platja des Trenc. Daarnaast vind ik het op dit strand fijn dat je tot ver in de zee kunt lopen voordat het pas echt diep wordt. Fijn voor mensen die niet zo gesteld zijn op het zien van vissen of het niet kunnen voelen van de grond onder zich. Zoals ik, haha. Daarnaast leent Platja des Trenc zich er perfect voor om een lange strandwandeling te maken – iets wat ik altijd een fijne bezigheid vind als je je de hele dag op het strand bevindt. Dus ja, het is zeker één van de drukkere en toeristischere stranden van Mallorca, maar ik zeg altijd maar zo: een plek is dat vaak niet voor niks.

Cala Figuera

Tijdens onze road trip over het eiland, kwamen we per toeval bij Cala Figuera terecht. We stapten de auto uit en maakten een wandeling door de duinen die achter het strand liggen. Ook maakten we wat foto’s, want het licht was door het golden hour moment van de dag, prachtig. Wat een magische plek was dit. We hebben dan misschien niet een dag doorgebracht op het strand van Cala Figuera, toch wilde ik deze plek met jullie delen. Omdat ik zeker weet dat ik bij een volgend bezoek aan Mallorca wél een dag naar Cala Figuera zou willen.

mooiste stranden Mallorca

Cala Sant Vicenç

Cala Sant Vincenç is weer een heel ander soort strand dan alle bovenstaande stranden, maar daarom juist leuk om te benoemen. Via een lange trap langs witte huizen en appartementen loop je naar beneden om vervolgens uit te komen op een relatief klein en knus strand. Er is geen strandtent aanwezig, maar wel ligbedjes om te huren. Ik vond dit strand bijzonder omdat het tussen rotspartijen, maar ook allemaal mooie witte huizen in ligt. De helft van de tijd was ik dan ook bezig met het maken van foto’s van alle mooie plekjes die rondom het strand lagen.

Platja de Formentor

Het meeste noordelijke strand die voor mij tot de lijst met mooiste stranden van Mallorca behoord, is Platja de Formentor. De meeste toeristen die naar het noorden rijden, bezoeken Cap de Formentor, wat het meest noordelijke punt van het eiland is en veelal wordt bezocht voor zijn mooie route en uitzichtpunt. Maar het strand daar vlakbij, is ook zeker het bezoeken waard. Het strand is lang maar smal. En wordt omgeven door veel bomen, wat voor lekker veel schaduwplekken zorgt.

Als je van plan bent om richting het noorden van Mallorca te rijden, kan ik je aanraden om overdag Platja de Formentor te bezoeken en daarna door te rijden naar Cap de Formentor. Vooral tijdens zonsondergang is dit de perfecte plek om te genieten van het prachtige uitzicht. En als je dan toch bezig bent en weer terugrijdt, kan je net zo goed een stop maken in Port de Pollença, voor het eten van verse vis.

Zo dan waren dit mijn 8 favorieten van de mooiste stranden van Mallorca. Ben je al weleens op dit prachtig Spaanse eiland geweest? Als je ooit van plan bent het vliegtuig te pakken naar dit bijzondere eiland in de middellandse zee, kan ik je het bezoeken van één of meerdere van bovenstaande stranden, zeker aanraden. 

Share:

3 Reacties

  1. 28 augustus 2020 / 08:55

    Wat goed dat je deze stranden onder elkaar hebt gezet, ze zien er ook echt geweldig uit.. heerlijk!

  2. 28 augustus 2020 / 11:04

    Wat een handig overzicht! Ik ben twee jaar geleden op Mallorca geweest en heb toen ook Cap de Formentor en het bijbehorende strand bezocht, het was echt prachtig! Voor de rest heb ik vooral stranden aan de oostkust bezocht, maar ik wil zeker nog een keer terug om meer van Mallorca te ontdekken!

  3. 30 augustus 2020 / 12:07

    Wat een fijn overzicht! Mallorca staat nog steeds op mijn travel bucket list dus ik ga deze post zeker goed opslaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Roadtrip noord Italië – dit was onze reis én route!

Een paar dagen geleden kwam ik terug van een week Italië. Wat niet zomaar een week was, maar een road...

Close