Mooiste stranden aan de Costa Blanca in Spanje – mijn favorieten!

Mooiste stranden aan de Costa Blanca in Spanje – mijn favorieten!

Afgelopen zomer reed ik meerdere keren naar de Costa Blanca in Spanje. Niet alleen omdat de Costa Blanca op een korte afstand van Valencia verwijderd is, maar ook omdat ik graag meer van deze omgeving wilde ontdekken. De Costa Blanca wordt vaak geassocieerd met een stedentrip naar Alicante of een senioren vakantie in Benidorm. Maar er is nog zoveel meer! In dit artikel wil ik je dan ook graag vertellen over de mooiste stranden aan de Costa Blanca in Spanje.

Cala Barraca, Portitxol

Mijn meest recente ontdekking aan de Costa Blanca is Cala Barraca in Portitxol. Een paar weken geleden moest ik naar Denia voor de aanvraag van mijn NIE – Spaans identiteitskaart – en omdat het nog een lekkere nazomerdag was, besloot ik na mijn afspraak naar een dichtbijgelegen strand te rijden. Een strand waar ik nog niet eerder was geweest, maar wat wel al een tijd in mijn Google Maps opgeslagen stond. Ik had al eerder het idee in mijn hoofd om een artikel te schrijven over de mooiste stranden aan de Costa Blanca in Spanje, dus hoe meer stranden ik zou ‘testen’, des te beter.

Vanaf het eerste moment dat ik aan kwam bij Cala Barraca was ik verliefd. En dan overdrijf ik niet. Ik liep over het kiezelstrand en begon al gauw de ene na de andere foto met mijn analoge camera te maken. Vroeger was ik trouwens niet zo’n fan van kiezelstranden, maar tegenwoordig, en vooral sinds ik in Spanje woon, waardeer ik het misschien wel meer dan een gewoon zandstrand. Het mag dan misschien wat minder comfortabel liggen, maar je hebt daarentegen geen gedoe met, jawel, zand. Want oh, wat kan ik gefrustreerd raken van het van top tot teen onderzitten van zand. Maar goed, terug naar Cala Barraca.

Cala Barraca is een pittoresk strand waar je goed kunt parkeren en waar je zelfs terecht kunt voor een lekkere lunch of diner. Want op het strand zit de strandtent Cala Clémence zit. Ben je fan van Ibiza? Of denk je dat je fan zult zijn van Ibiza? Dan ben je hier op het juist adres. Want Ibiza vibes all over the place. En dat op maar een uur rijden van Valencia vandaan. Lucky me.

Cala Ambolo, Jávea

De plek aan de Costa Blanca die ik het vaakst heb bezocht, is Jávea. En niet zonder reden, want de omgeving van Jávea en dan met name de stranden, zijn adembenemend mooi. In dit artikel wil ik dan ook twee stranden in Jávea benoemen die écht het bezoeken waard zijn. Waaronder dus Cala Ambolo. Cala Ambolo is niet het meest goed te bereiken strand, maar wel één voor in de boeken. Houd je wel een beetje van avontuur? Sla deze plek dan zeker niet over.

Heb je besloten om een dagje naar Cala Ambolo te gaan? Parkeer je auto dan ergens bovenaan de berg en vervolg de route richting het strand te voet. Door smalle paadjes en lopend over rotsen. En als je geluk hebt, wat soms buiten het hoogseizoen en op een doordeweekse dag nog wel eens voor komt, heb je het hele strand voor je alleen. Let wel: vooral de  Spanjaarden weten deze plek maar al te goed te vinden, dus juist in het hoogseizoen en in de weekenden kan het erg erg druk zijn.

Cala la Granadella, Jávea

Het meest bezochte strand uit dit lijstje met mooiste stranden aan de Costa Blanca is Cala la Granadella. En dat is niet zonder reden, want Cala la Granadella is een waar paradijs. Wederom weer een kiezelstrand, maar daarentegen ook kraakhelder water. Wanneer ik bij Cala la Grandella kom, vergeet ik dat ik op maar een uur van Valencia vandaan zit. Of dat ik mij eigenlijk gewoon op vaste land begeef. Cala la Granadella geeft mij telkens weer een eilandgevoel. Heerlijk! Het enige minpunt dat ik kan verzinnen is dat het inmiddels aardig populair is geworden en daardoor soms erg druk kan zijn. Waardoor ook het parkeren lastig is. Maar als je vroeg gaat of de weekenden vermijd, zit je altijd goed.

Cala Tío Ximo, Benidorm

Een aantal jaren geleden werd ik uitgenodigd voor mijn eerste persreis naar Benidorm. Wat was ik blij. Een paar weken later vertrok ik met een aantal andere bloggers en journalisten richting het zonnige Spanje om in de opeenvolgende dagen in de watten te worden gelegd én Benidorm te ontdekken. Tijdens één van deze dagen bezochten we het pittoreske strand Cala Tío Ximo. Wat voor mij toch echt het mooiste strand van Benidorm was. Ben je in de buurt? Sla een bezoek aan dit kleine maar fijne strand dan zeker niet over!

Cala Higuera, Villajoyosa

Tijdens een road trip met twee vriendinnen afgelopen zomer, kwamen we per toeval uit bij Cala Higuera. Omdat we bij een hotel uitstapten en lopend op ontdekkingstocht gingen om te kijken of er ook ergens een strandje te vinden was, hadden we geen hoge verwachtingen. Totdat we dus uitkwam bij Cala Higuera, waar we uiteindelijk een fijne zomerse dag hebben beleefd. Ook de Chiringuito Villajoyosa, La Cabaña was een gezellige plek om aan het einde van de dag een verkoelend drankje te drinken.

Dit waren de mooiste stranden aan de Costa Blanca die mijn favoriet zijn. Er staan nog ontelbaar veel andere plekken aan de Costa Blanca op mijn lijstje om te bezoeken. Van natuurparken tot watervallen en mooie dorpjes. Ik zal in de toekomst dus zeker nog een keer een artikel schrijven over de prachtige omgeving van de Costa Blanca in Spanje. Ben jij al weleens aan de Costa Blanca op vakantie geweest? 

Share:

1 Reactie

  1. Iv
    14 oktober 2020 / 22:48

    De Costa Blanca heeft ontzettend veel (nog) onbekende plekken! Mooie stranden, pittoreske dorpjes en nog zover meer! Bovenstaande plekken heb ik weer aan m’n lijstje toegevoegd! Thanks voor de tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Thursday Talk – groot nieuws vanuit Valencia!

Oh jongens, mag ik even van de daken schreeuwen dat ik mij op dit moment een heel gelukkig meisje voel?...

Close