De 7 mooiste plekken waar ik ooit bent geweest

image

Hoi allemaal! Vorige week las ik een artikel op de blog van Sandra over de mooiste plekken waar zij tot nu toe is geweest en hierdoor werd ik geïnspireerd om zelf ook na te denken over mijn eigen reiservaringen en mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. Ik heb er 7 kunnen uitkiezen en deel ze vandaag graag met jullie!


mooiste plekken waar ik ooit bent geweest

Blue Lagoon, Ijsland

Afgelopen december was het zover: de reis naar Ijsland en New York zou, na een half jaar gewacht te hebben, eindelijk beginnen. Ijsland, en dan met name de Blue Lagoon, verraste ons enorm en ik ben blij dat ik dit wereldwonder van mijn bucketlist heb kunnen afstrepen. Zo’n mooie spa als deze heb je nog nooit eerder gezien!

mooiste plekken waar ik ooit bent geweest

Zugspitze, Duitsland

De Zugspitse is met zijn 2962 meter de hoogste berg van Duitsland, maar ligt eigenlijk precies tussen Duitsland en Oostenrijk in. Toen wij een aantal jaar geleden in Oostenrijk op wintersport gingen, gingen we dus ook een dagje hierheen, omdat het gewoon nét een andere wintersport beleving heeft. Ik deed het in de immens grote gondel bijna in mijn broek van angst – zó hoog over rotswanden heen gaan is toch best wel eng – maar eenmaal bovengekomen was vooral het uitzicht adembenemend mooi!

image

Bocas del Toro, Panama

Toen ik voor drie maanden in Costa Rica op school zat om Spaans te leren, ben ik ook voor een aantal dagen naar het buurland Panama gegaan. Panama kent een eilandengroep die Bocas del Toro heet, en wij vonden het wel een goed idee om dat gebied te bezoeken. En man, wat was het hier mooi en bijzonder – google maar eens! -. Wat ik vooral heel leuk vond aan Bocas del Toro was dat het qua stranden en zee met de Malediven te vergelijken is, maar dat het er spot goedkoop was en ook nog veel te zien en te doen was. Ja, zeker een aanrader!

mooiste plekken waar ik ooit bent geweest

Pai, Thailand

Ik ben in 2013 voor anderhalve maand naar Thailand geweest om te backpacken en stiekem kon ik daarvan niet één plek uitkiezen die ik het mooist vond. Daarom heb ik mijn twee mooiste plekken uitgekozen en Pai, een klein dorpje in het hoge noorden, is daar een van. Pai ligt redelijk dichtbij Chiang Mai, dus wanneer je daar heen gaat, moet je ook echt een, twee of drie – of langer natuurlijk – nachtjes slapen in dit meest relaxte en mooie dorp. En ohja, hierboven zie je mij staan bij het zwembad van het hotel die uitkeek over de rijstvelden. Het Phu Pai Art hotel is dan ook het mooiste hotel waar ik ooit in heb geslapen.

mooiste plekken waar ik ooit bent geweest

Koh Nang Yuan, Thailand

En de tweede mooiste plek waar ik in Thailand ben geweest is Koh Nang Yuan, een klein eilandje die je per boot kunt bezoeken wanneer je op Koh Tao verblijft. Eerlijk: veel is er door zijn kleine oppervlakte niet te doen, maar wat er wel te doen is, is snorkelen, liggen op het witte zand, of de berg waarvan deze foto is genomen, te beklimmen. When in Thailand, go visit this magical place!

mooiste plekken waar ik ooit bent geweest

Playa Tamarindo, Costa Rica

En dan komen we bij Costa Rica, mijn meest favoriete bezochte land ooit! Zoals je hierboven al kon lezen ben ik hier na mijn middelbare school voor drie maanden naar toe gegaan om Spaans te leren en mijn school stond in het dorpje Playa Tamarindo. Het is een echt surfersdorp waar je de meest relaxte strandtenten kunt vinden en waar het simpelweg gewoon prachtig mooi is. Ik mis het nog elke dag en hoop er binnen een paar jaar weer een keer heen te gaan.

mooiste plekken waar ik ooit bent geweest

Cayo Saetía, Cuba

Tijdens mijn tweeweekse vakantie op het bijzonder Cuba, deed ik een catamaran excursie naar het Cayo Saetía eiland. Ik had niet durven dromen dat dit eiland zó mooi was. We lunchten in het huisje hierboven, gingen op safari in het National Park – waar ik giraffen en struisvogels zag – en zwemden wat in het meest heldere blauwe water. Het was een fantastische ervaring!

Nou, dan waren dit de 7 mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. Het was moeilijk te kiezen, maar ik denk dat ik met deze plekken een goede keus heb gemaakt. En misschien schrijf ik over een tijdje nog wel een tweede deel. Wat zijn jouw mooiste plekken waar je ooit bent geweest? Let me know!

Share:

27 Reacties

 1. 18 februari 2016 / 13:10

  Wat heb je een prachtige plaatsen bezocht zeg!

 2. 18 februari 2016 / 13:32

  Wauw, zoveel geweldige plekken! Jaloers hoor 😛

 3. 18 februari 2016 / 13:56

  Wauw alleen de foto’s al, wat mooi! Ben zelf helaas nog niet echt naar het buitenland op reis geweest. Maar kan al heel erg genieten van de prachtige natuur om mij heen.

  • 18 februari 2016 / 14:22

   Wat lief, dankjewel! En Nederland kent inderdaad natuurlijk ook veel mooie plekken!

 4. Elsbet | La Vie Pure
  18 februari 2016 / 15:43

  Zo jaloers! Al die prachtige reizen!

 5. Desiree
  18 februari 2016 / 15:56

  Ah wat een gave plekken heb jij al mogen bezoeken zeg! Heerlijk!!!

 6. 18 februari 2016 / 15:12

  Wauw wat een prachtige plekken! Ik heb nog zo weinig van de wereld gezien. Door dit artikel wordt mijn travel lijstje alleen maar langer haha 🙂

 7. Manon
  18 februari 2016 / 16:24

  Wow wat ben jij op mooie plekken geweest

 8. Femke
  18 februari 2016 / 16:56

  Wat ben ik toch jaloers op al die prachtige reizen die je al eens hebt gemaakt ! Mijn mooiste plekje zal dan toch de plitviche meren zijn op het randje van Kroatië ! Echt een aanraden en super mooi om eens te bezoeken. Liefs

 9. 18 februari 2016 / 16:14

  Jeeeeetje mina wat heb jij al gave plekken gezien! Ik kom niet verder dan Spanje en Turkije enzo. Maar, ik hoop dat dat snel komt!

 10. 18 februari 2016 / 16:20

  Wat een gave plekken heb jij al bezocht! Ik hoop dat ik daar ook nog eens heen kan gaan.

  Liefs,
  Susan

 11. susanneslifestyle
  18 februari 2016 / 17:52

  Prachtige foto’s!!

 12. 18 februari 2016 / 17:56

  Zoo jaloers dat je Costa Rica hebt bezocht! Dat is echt mijn droombestemming

  • 18 februari 2016 / 18:55

   Ahw echt, wat toevallig! Het is er echt prachtig en dus zeker een aanrader om eens heen te gaan!

 13. 18 februari 2016 / 18:24

  Wat een mooie foto’s en wat een prachtige bestemmingen! Heb nu heel erg de neiging om de eerste en de beste last-minute reis te boeken!

 14. 18 februari 2016 / 19:04

  Oh wauw, wat ben jij op prschtige plekken geweest! Gaaf dat je op school bent geweest in Costa Rica zeg. Heel mook!

 15. 18 februari 2016 / 20:23

  Wat een prachtige foto’s zeg! Ik wil zo graag nog reizen in de toekomst! -x-

 16. 18 februari 2016 / 20:25

  Wow je bent echt in veel verre landen geweest! Wat ontzettend gaaf allemaal ik ben echt jaloers hahaa:)

 17. 18 februari 2016 / 22:20

  Wat leuk dat je ook zo’n artikel als dit hebt gemaakt! Lief dat je mij erbij hebt vermeld Fleur. 🙂 Ik kijk echt mijn ogen uit bij deze bestemmingen. Costa Rica lijkt mij ook zó tof! Echt ontzettend gaaf dat je hier Spaans hebt geleerd. Wauw wauw! ♡

 18. 19 februari 2016 / 00:24

  Wauw, mooie plaatsen heb je gezien! Mijn favorieten waar ik ben geweest zijn Boedapest en Rome 🙂

 19. 19 februari 2016 / 06:29

  Wat een prachtige plekken laat je voorbij komen! Heel mooi.

 20. 19 februari 2016 / 07:10

  Wauw, wat een prachtige plekken! IJsland, Thailand en Cuba staan hier ook nog op het lijstje. Wie weet ooit, haha. Zelf ben ik nog niet veel naar het buitenland geweest, maar Greenwich, Noorwegen en Santorini vond ik echt prachtig! 🙂

 21. Lisa
  20 februari 2016 / 15:20

  Jij hebt zoveel mooie plekken gezien zeg. Ik ben wel een beetje jaloers. Thailand is echt een droom, vooral Koh Nang Yuan ziet er zo mooi uit. Ook Cuba lijkt me erg leuk. Ik heb sinds dit jaar Spaans en het lijkt me geweldig om in Spaanstalig land de taal en cultuur zelf te ervaren.

 22. Febe
  21 februari 2016 / 14:36

  Waaw! ik zou al zin hebben om direct een vliegticket te boeken! Wat een prachtige, sprookjesachtige plekjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Mijn avond routine

Hoi allemaal! Nu ik eindelijk lekker gesetteld ben in mijn eigen huisje, leek het mij leuk om mijn avond routine...

Close