Shopping Saturday – mijn winter essentials

Shopping Saturday – mijn winter essentials

Vorige week werden we massaal verrast met een flink pak sneeuw. Een teken dat we de herfst achter ons hebben gelaten en de winter is begonnen. En dat vraagt om gezellige dagen binnen, of als je toch naar buiten moet: fijne items om de kou mee te trotseren. In deze nieuwe Shopping Saturday laat ik je mijn winter essentials zien.

winter essentials

Gestreept pyjama shirt • Thee • Merci mok • Muts • Wollen kussen
Wollen sokken • Gestreepte pyjama broek • Teddy coat • Boek • Handschoenen
Plaid • Dag- en nachtcrème • Geurkaars • Moon boots • Oogcrème • Sjaal

Winterjas

Ik hou persoonlijk van winterjassen die lekker warm zijn, maar er ook mooi uitzien. En vaak zijn dat toch mantels die lekker oversized – ik koop ze vaak één of twee maten groter dan mijn eigen maat – en lang zijn. En waar ik dus ook nog een dikke trui en sjaal onder kan dragen. Deze bruine teddy coat staat al een paar weken op mijn wishlist. I mean: hoe cosy ziet hij eruit?

Modeaccessoires

Tijdens een winterse en dus ook koude wandeling, zijn fijne modeaccessoires voor mij essentieel. Denk aan mijn all time favorite Acne Studios sjaal, die ik momenteel in het grijs, maar ook in het zwart heb. I know, de prijs van deze sjaal is niet mis, maar ik vind het prachtige minimalistische sjaals waarvan de kwaliteit – 100% wol – ook nog eens top is. Hij is dik, heerlijk warm en past ook nog eens overal bij. Een modeaccessoire waar ik waarschijnlijk mijn hele leven plezier van zal hebben.

Naast een sjaal, vind ik een muts ook heel fijn om tijdens de winter te dragen. Deze muts van Acne Studios heb ik zelf niet, maar zou ik nog wel heel graag willen hebben. Vooral omdat hij exact dezelfde grijze kleur heeft als mijn sjaal en ook hiervan de kwaliteit weer top is. Maar ook dit item is weer niet goedkoop, dus zal hij voorlopig nog wel op mijn wishlist blijven staan.

En last but not least zijn een paar warme handschoenen ook fijn om te hebben tijdens de winter. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik ze best vaak vergeet mee naar buiten te nemen – met flink koude handen als gevolg. Maar ik heb ze wel. En zal ze ook heus

Pyjama/huispak

Als het winter is, zit ik thuis vaker in mijn pyjama of huispak, dan in mijn normale kleding. Heerlijk vind ik het om in een pyjama of huispak én dikke sokken de bank op te kruipen, een plaid over mij heen te trekken en liters thee weg te drinken. En hoewel er ontzettend veel toffe pyjamas te vinden zijn, vind ik dit gestreept pyjama shirt en gestreepte pyjama broek wel erg leuk. En hoe lekker warm zien die grijze wollen sokken eruit?

Schoenen

Hoewel ik erg van sneakers of loafers hou, draag ik die maar nauwelijks in de winter. Ik ruil ze tijdens de wintermaanden in voor stoere en waterdichte boots, waarin mijn voeten warm blijven. Mijn Dr Martens schoenen zijn een favoriet, maar ook draag ik mijn moon boots graag. Voor als je deze schoenen nog niet kende: het zijn schoenen die voornamelijk in de sneeuw worden gedragen. Ik draag ze dan eigenlijk ook alleen als ik op wintersport ga.

Huidverzorging

Als er iets is waar ik veel aandacht moet besteden in de winter, dan is het mijn huid wel. Mijn huid wordt in de winter namelijk kurkdroog door het koude weer én de verwarming die binnen staat te loeien. Allemaal dingen die niet zo vriendelijk voor je huid zijn. Dus verzorg ik die in de winter nét wat meer dan in de zomer. Sinds een aantal maanden heb ik een nieuwe huidverzorgingsproducten, namelijk deze dag- en nachtcrème en oogcrème van Kiehls. En fijn dat ze zijn! Ook smeer ik elke ochtend en vond mijn huis in met een bodybutter, want ook mijn armen en benen worden anders kurkdroog in de winter.

Woonaccessoires

Ik benoemde net al dat ik in de winter vaak onder een plaid op de bank zit, dus is een plaid zeker één van mijn winter essentials. En ik ben momenteel ook opzoek naar een nieuwe voor op mijn bank en bovenstaande ga ik zeker overwegen om te bestellen. Ik vind hem er zo mooi uitzien! Ook ben ik in de winter fan van mooie kussens. Doordat ik meer dan in de zomer op de bank zit, koop ik altijd wel een nieuwe. Hoe mooi en winters ziet dit wollen kussen eruit?

Warme dranken

Ik denk niet dat ik de enige ben die van warme dranken houd in de winter. Hoewel ik erg hou van verschillende soorten koffie’s, behoort deze thee momenteel tot mijn favoriete winter essentials. Het is een chai tea en ik vind hem zo lekker! Hij behoort tot de limited edition collectie dus als je hem nog wilt proberen zou ik zeggen: bestel of koop het voordat hij uit het assortiment is. Ik heb in ieder geval al een aantal doosjes ingeslagen 😉

Goed boek

Een goed boek behoort zeker tot mijn winter essentials. Doordat ik meer uren binnen spendeer tijdens de winter en ik niet constant wil Netflix-en, pak ik er steeds vaker een boek bij. En er zijn zeker nog een aantal boeken die ik deze winter gelezen wil hebben. Boeken die al maanden in de kast liggen en waar ik tot nu toe nog niet aan toe ben gekomen om te lezen. Maar in het artikel over mijn 10 doelen voor de laatste maanden van het jaar liet ik al weten dat ik die boeken nu echt binnenkort wil gaan lezen. En ik ben al hard op weg. Ik ben er weer achter gekomen hoe fijn lezen is.

Zo, dit zijn dus mijn winter essentials. Ik moet zeggen dat ik nu nog heel erg geniet van de winter omdat we de feestdagen nog voor ons hebben liggen en ik dat altijd een erg gezellige periode vind. Maar ik hoop dat ik daarna ook nog van de winter kan genieten. De maanden januari en februari vind ik namelijk vaak maar saaie maanden waarin de zomer nog zo ver weg lijkt. Al ga ik nog wel heerlijk op wintersport in het nieuw jaar, dus dat is sowieso al een heel leuk vooruitzicht. Anyhow: wat zijn jouw winter essentials? 🙂 Fijn weekend!

Share:

5 Reacties

  1. 17 december 2017 / 10:48

    Wat een fijn overzicht <3 Mijn essentiels komen wel op hetzelfde neer denk ik 🙂 Lekker warme jassen, sjaals en pyjama's. Love it!

  2. 17 december 2017 / 11:22

    Hele mooie winter items. Vooral de teddy coat vind ik heel mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
cadeautips voor mannen
Shopping Saturday – 20 cadeautips voor mannen

December is de maand van de feestdagen, de gezelligheid en toch ook wel de cadeaus. Maar och, wat blijft het...

Sluiten