Thursday Talk – Dit zijn mijn plannen voor zomer 2019

Thursday Talk – Dit zijn mijn plannen voor zomer 2019

Toen ik vorige week een nieuwe papieren agenda kocht en er netjes al mijn aankomende plannen in begon te schrijven, kwam ik op het idee om hier ook weer eens een artikel over te schrijven. Ik heb namelijk al eerder zulke artikelen op mijn blog gepubliceerd en die werden altijd goed ontvangen. Dus ben je benieuwd naar mijn plannen voor zomer 2019? In dit artikel vertel ik je ze!

Naar MELT festival in Duitsland

Vorig jaar was ik al bij het Melt festival in Duitsland en dit jaar ga ik weer. Niet zo heel vaak komt het voor dat ik meerdere keren naar eenzelfde festival ga – eigenlijk alleen als ik het héél erg leuk en speciaal vind. En dat vind ik van MELT, dus ga ik dit jaar weer. We gaan dit jaar met een best grote groep en de voorbereidingen zijn al getroffen. En ja, alleen daar kan ik al van genieten. Gaan er toevallig nog meer van mijn lezers naar MELT dit jaar?

En naar heel wat andere leuke festivals

Twee weken geleden was ik op een meerdaagsfestival in de Ardennen in België, volgende week ga ik naar MELT festival in Duitsland en voor de rest staat het qua festivals dit jaar nog allemaal open. Ik zit er aan te denken om deze zomer sowieso een keer naar Thuishaven in Amsterdam te gaan – want daar is het altijd leuk! – en naar Dekmantel en/of Zeezout. Beide ook in Amsterdam. Hoewel het uitgaan in Valencia het afgelopen jaar erg tof was, heb ik toch ook wel de Nederlandse feestjes gemist.

Al mijn spullen verhuizen

In mijn jaaroverzicht van 2018 vertelde ik al dat het sinds een tijdje uit is met mijn ex. We woonden een lange periode samen in ons gekochte huis, maar omdat ik heb besloten daar niet meer te gaan wonen, moet ik nog al mijn spullen verhuizen. En dat zal deze zomer gaan plaatsvinden. Niet het leukste klusje om te doen en het zal ergens ook nog wel pijnlijk zijn – maar het moet toch gebeuren.

En veel spullen verkopen

Een van de dingen waarom ik zo opzie tegen het verhuizen van al mijn spullen, is omdat ik zo ontzettend veel spullen heb. Ik ben zo’n persoon die maar moeilijk iets weg kan doen. En daar heb ik, nu ik al die zooi moet gaan verhuizen, best wel een beetje spijt van. Ik ga dus deze zomer flink wat weg doen én verkopen. Iets wat ik eigenlijk vorige zomer ook had gedaan en wat me bijna €1000 opleverde. Hoe en waar ik dan mijn spullen verkoop? United Wardrobe, soms Marktplaats en in tweedehands winkeltjes. Maar ook had ik vorig jaar een kledingrek vol met mijn kleding bij mijn favoriete winkel BLUR in Amersfoort hangen. Wat overigens een groot succes was. Dus ja, ook dit jaar hoop ik weer net zoveel te kunnen verkopen zodat ik wat extra bij kan verdienen én langzamerhand minder spullen zal hebben.

Veel tijd in Amsterdam doorbrengen

Ik woon tijdelijk bij mijn ouders, maar verwacht deze zomer ook veel tijd in Amsterdam door te brengen. Simpelweg omdat veel van mijn vrienden in Amsterdam wonen. Maar ook worden er altijd veel evenementen voor mijn blog in Amsterdam gehouden – waar ik graag zo nu en dan heen ga. Maar natuurlijk kom ik ook regelmatig in Amsterdam voor de veel te leuke evenementen die altijd worden georganiseerd.

En ook een aantal keer in België te vinden zijn

Tijdens het wonen in Valencia, zou je denken dat ik een groep Spaanse vrienden om mij heen had verzameld waarmee ik omging. Nee, toch niet, want ik had in plaats daarvan juist alleen maar Franstalige vrienden. Zonder grap, ik was de enige uit onze – toch best wel grote – vriendengroep die geen Frans sprak. Het grootste deel van deze groep kwam uit België en de rest uit Frankrijk. Maar omdat België niet gek ver is, ben ik er inmiddels dus al geweest om met een paar Belgische vrienden vanuit Valencia naar een festival in de Ardennen te gaan. En wanneer dit artikel online komt ben ik trouwens ook weer in België. M’n stiefzusje, die haar hele studententijd in Leuven heeft gewoond, studeert af en dat gaan we even gezellig vieren deze dagen. Ook ga ik dit weekend nog naar Brussel en Luik. En voor de rest zal ik deze zomer vast ook nog een paar keer in België te vinden zijn.

Wat meer rust en regelmaat krijgen

De laatste weken in Valencia, waren te gek maar ook best wel vermoeiend. Ik, maar ook alle andere mensen op mij heen die bijna weer naar huis gingen, wilde er namelijk alles uithalen wat er nog in zat. Daarnaast was het de laatste tijd ook heerlijk zomers weer, wat het nog makkelijker maakte om constant buiten de deur te zijn. Maar van veel rust en regelmaat kwam er tijdens die weken dus niet zoveel. En nu ik weer in Nederland ben heb ik daar best wel weer behoefte aan. Naast alle leuke feestjes en dingen die ik gepland heb staan, natuurlijk ;-). Doordeweeks gewoon een beetje optijd naar bed en opstaan en de doordeweekse dagen ook gewoon echt als werkdagen beschouwen.

Mij meer met analoge fotografie bezig houden

Tijdens mijn verblijf in Valencia, kocht ik een aantal keer een wegwerpcamera waarmee ik veel foto’s maakte. Dat fotograferen met een wegwerpcamera en niet het resultaat van de foto’s kunnen zien totdat je ze laat afdrukken, deed me een beetje denken aan mijn Canon A-1 analoge camera. Die had ik helaas niet meegenomen naar Valencia, dus die stond in mijn kast in Nederland te verstoffen. En spijt dat ik daar op een gegeven moment van had. Een vriendin uit Valencia had namelijk wel haar analoge camera mee, en daar maakte ze regelmatig heel toffe foto’s mee. Ik had dus op een gegeven moment ook enorm veel zin om daar weer mee te beginnen. Dus nu ik weer terug ben in Nederland ga ik snel een rolletje kopen voor mijn oude, maar o zo mooie analoge camera. En dan hup, er snel mee op los fotograferen.

Dit zijn zo’n beetje wel de plannen die ik tot nu toe heb voor zomer 2019. Wat zijn jouw plannen voor deze zomer?

Share:

3 Reacties

  1. 4 juli 2019 / 20:02

    Veel leuke dingen dus! Spullen verhuizen is misschien wat minder leuk, maar zeker een opluchting wanneer het klaar is 🙂

  2. 5 juli 2019 / 11:00

    Kan me voorstellen dat je tegen dat spullen verhuizen opkijkt. Niet het leukste klusje, maar waarschijnlijk wel weer een opluchting als dat achter de rug is. Gelukkig ook genoeg leuke plannen verder!

  3. 16 juli 2019 / 12:00

    Leuk dat je naar festivals gaat deze zomer, Thuishaven staat ook nog op mijn agenda! Ik snap heel goed dat je tegen het spullen verhuizen op ziet… Maar als het eenmaal gedaan is, is dat ook weer achter de rug! Fijne zomer! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
kookcursus in Fez
Een Marokkaanse kookcursus in Fez – Iets wat je écht moet doen wanneer je in Marokko bent!

Toen ik mijn reis voor Marokko een beetje ging plannen, wist ik één ding zeker: ik wilde hoe dan ook...

Sluiten