Thursday Talk – mijn plannen voor de aankomende tijd, nu ik in Spanje woon en werk

Thursday Talk – mijn plannen voor de aankomende tijd, nu ik in Spanje woon en werk

Zoals jullie wellicht en inmiddels al wel weten is dat ik sinds een aantal maanden in Spanje woon en werk. Ik heb het hier nog altijd enorm naar mijn zin en de tijd vliegt dan ook echt voorbij. Om je even een soort van update over mijn leven te geven, vertel ik je in deze nieuwe Thursday Talk mijn plannen voor de aankomende tijd.

Ik ga vandaag (!) voor een lang weekend naar mijn favoriete eiland Ibiza

Toen ik afgelopen oktober in Valencia aankwam, hoorde ik mensen massaal over Ibiza praten. Vrijwel iedereen was er al eens geweest, want: een retourticket van Valencia naar Ibiza zou maar zo’n €20 kosten. Erg goedkoop, maar aan de andere kant ook wel weer logisch, aangezien Ibiza maar op zo’n 45 minuten vliegafstand van Valencia ligt. En met deze lage prijs in mijn achterhoofd wist ik dus al meteen dan ook ik een keer vanuit Valencia naar Ibiza zou reizen. En een paar weken geleden boekte ik dan eindelijk mijn ticket. Voor €21 om precies te zijn. Prima. Ook heb ik een auto gehuurd om het eiland mee over te crossen en slaap ik in een goedkoop maar heel mooi hostel, wat je eigenlijk geen hostel kunt noemen. De laatste keer dat ik op Ibiza was, was mei vorig jaar en aangezien Ibiza altijd voor mij als een tweede thuis is geweest, voelt dat toch wel als een hele lange tijd geleden. Yes, ik heb onwijs veel zin om straks weer op het vliegtuig te stappen en aan te komen op mijn favoriete eiland!

Het eerste weekend van maart komt vriendin Christine voor een weekend over in Valencia

Toen ik tijdens de feestdagen een paar weken terug in Nederland was, bezocht ik veel vriendinnen. En een daarvan, namelijk lieve vriendin Christine, gaf toen al aan dat ze mij ontzettend graag wilde komen opzoeken. En dat wordt nu werkelijkheid, want ze heeft een vliegticket geboekt voor het eerste weekend van maart. Zo snel al! Ik kan niet wachten om weer even een bekend en vertrouwd iemand vanuit Nederland over te hebben. Ik vind dat zo leuk!

Het tweede weekend van maart komt vriendin Nanne voor een weekend over in Valencia

Het weekend nadat Christine hier is geweest, komt er alweer bezoek uit Nederland, namelijk goede vriendin en medeblogger Nanne. Nanne zei in september, vlak voor mijn vertrek naar Valencia, al dat ze mij sowieso zou komen opzoeken. Ze is al eens eerder in Valencia geweest en vindt het een hele leuke stad. Daarnaast zijn Nanne en ik vorig jaar ook al samen in een stad geweest, namelijk in Gdańsk in Polen. Dus ik weet al wel een beetje hoe het slenteren door een stad met Nanne is. En ik weet dan ook zeker dat we een hele leuke tijd gaan beleven hier samen.

Half maart is het straatfestival Las Fallas in Valencia

In het artikel met 5 redenen waarom je in de winter op stedentrip naar Valencia zou willen staat al een korte beschrijving over het straatfestival Las Fallas, dat elk jaar in maart wordt gehouden. Het is het grootste straatfestival van Spanje en van horen en zeggen moet je daar echt een keer geweest zijn. Nou, dat komt goed uit, want half maart woon en werk ik nog in Valencia. In het midden van het centrum en dus ook middenin de drukte voor langer dan een week. Maar goed, dat is alleen maar een voordeel natuurlijk, dat ik mij er middenin zal bevinden. Daarnaast komen twee vrienden, die ik begin oktober in Valencia heb ontmoet maar nu helaas weer terug zijn naar hun eigen land, terug voor Las Fallas en zij zullen ook voor een aantal dagen in mijn appartement slapen. Super gezellig om hun weer te zien en tijd mee door te brengen. Hoewel ik mij nog geen voorstelling kan maken van hoe Las Fallas zal gaan zijn, weet ik zeker dat we met z’n allen een leuke week tegemoet gaan.

Ik ga vriendin en medeblogger Dionne opzoeken in Barcelona

Vanaf volgende week gaat vriendin en medeblogger Dionne in Barcelona wonen en werken. Zij is net zoals ik ook een freelancer en gaat dit avontuur ook alleen aan. Maar dan in Barcelona. We weten van elkaar dat we beiden al een lange tijd de droom hadden om voor een periode in Spanje te wonen en hebben het daar de afgelopen jaren dan ook vaak samen over gehad. En vanaf volgende week wonen we gewoon beiden in Spanje. Ik ben stiekem wel een beetje trots op ons dat we onze dromen gewoon achterna zijn gegaan. Of naja, zo gewoon was het eigenlijk niet, want er waren voor ons beiden ook genoeg redenen om thuis in Nederland te blijven. Door het hebben van een vriend en koophuis, bijvoorbeeld. Maar toch zitten we straks beiden voor een aantal maanden in het fijne Spanje. En we gaan elkaar zeker opzoeken in Barcelona en Valencia. Ik ga waarschijnlijk eind maart of ergens in april voor een paar dagen naar Barcelona.

In april komen mijn moeder en stiefvader mij opzoeken in Valencia

Mijn moeder kwam afgelopen november al met een vriendin langs in Valencia en nu heeft ze voor april weer een ticket geboekt. Ja, ik snap ook wel dat het lastig is om mij zo lang te moeten missen.. 😉 Ze komt weer voor een paar dagen en neemt dit keer mijn stiefvader mee. Ik heb veel zin om hun naar mijn nieuwe ontdekte plekken mee te nemen en als het goed is, is het in april ook al heerlijk warm weer. Dat worden vast en zeker weer een paar fijne dagen samen!

In april ga ik op een zonnige vakantie naar bestemming nog onbekend

In april ben ik van plan om met een Frans vriendinnetje, die tevens ook mijn huisgenoot is, op een zonnige vakantie te gaan. We hadden eerst het idee om voor een dikke week naar Tel Aviv in Israel te gaan – want: zon en strand, maar ook nog wat te ontdekken en zien – maar er staat nog niks vast en we hebben ook nog niks geboekt. Is er toevallig iemand die al wel eens in Tel Aviv is geweest? En, is het een aanrader? Ik wil er al een lange tijd heen, omdat ik vooral zo benieuwd ben naar het land en de cultuur en de stad ook nog eens alles schijnt te hebben. Dus, wie weet. Voor alsnog is de bestemming waar we heen gaan onbekend.

In april kom ik ook weer even terug in Nederland

Hoe, wat en wanneer weet ik nog niet, maar ergens in april kom ik weer even terug in Nederland. Want ongeacht hoelang ik in het buitenland zal wonen, ik vind het fijn om na een aantal maanden weer even terug te zijn in mijn kikkerlandje. Daarnaast moet ik ook nog wat belangrijke dingen regelen die niet op afstand geregeld kunnen worden, dus het is goed om dan weer even goed te zijn. Om weer gezellig wat mensen te zien en de nodige dingen te regelen. Hopen dat de lente dan al in volle gang is, want de lente vind ik in Nederland altijd een heerlijk seizoen. We zullen zien! 🙂

Dan zijn dit mijn plannen voor de aankomende tijd, nu ik in Spanje woon en werk. Zoals je kon lezen komen er aardig wat mensen uit Nederland op bezoek in Valencia en ga ik zelf ook nog een aantal reisjes maken. Ik heb in ieder geval in wat komen gaat 🙂 Wat zijn jouw plannen voor de aankomende tijd?

Share:

4 Reacties

  1. 21 februari 2019 / 11:05

    Yaaay! Super veel zin in dit Spanje avontuur. En we gaan elkaar sowieso opzoeken 😀

  2. 22 februari 2019 / 00:05

    Klinkt als goede plannen meid! Haha ik ben wel een tijdje in Tel Aviv geweest en zou het zeker aanraden. Je kunt het ook gemakkelijk combineren met Jeruzalem en de Dode Zee als je er een paar dagen bent 🙂 Enige nadeel is dat Israël wel idioot duur is, dus daar moet je even mentaal (en met de portemonnee) op voorbereiden ;p Ik kom ook snel weer een keer richting Spanje, laat je weten als ik in de buurt van Valencia ben!

  3. 28 februari 2019 / 12:18

    Ah, wat een leuke dingen ga je doen de komende tijd! Leuk dat je zoveel bezoek krijgt! Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
doen bij een vertraagde vlucht
Wat te doen bij een vertraagde vlucht? 5 tips!

Bij het frequent reizen per vliegtuig, kan het best wel eens voorkomen dat je een vertraagde vlucht te pakken hebt....

Sluiten