Mijn favoriete vliegoutfit + tips

Mijn favoriete vliegoutfit + tips

Laatst vroeg iemand mij wat voor een outfit ik het liefst draag als ik reis en dat bracht mij op het idee om een artikel te schrijven over mijn favoriete vliegoutfit. Ik zie namelijk nog veel te vaak mensen op het vliegveld die er oncomfortabel uitzien. En dat is niet erg relaxed wanneer je een vliegreis voor de boeg hebt. Vandaag laat ik je mijn favoriete vliegoutfit zien én geef ik je tips. 

Mijn favoriete vliegoutfit

Als ik ga vliegen, staat comfort voor mij op nummer 1. Natuurlijk probeer ik er altijd leuk uit te zien, maar toch zet ik ‘fashionable’ op de tweede plek van mijn prioriteitenlijstje als ik moet vliegen. No way dat ik met een paar flink hoge hakken het vliegtuig instap. Wat ik dan wel graag draag? Kleding dat wat wijder zit. Dit om knellingen te voorkomen en mij vrij te kunnen bewegen, in wat voor een houding ik dan ook zal gaan zitten in het vliegtuig. Mijn favoriete kledingstuk die wat wijder zit? Een pantalon.

En voor de rest draag ik veel laagjes. Puur omdat je gewoon met veel temperatuursverschillen te maken zal hebben. De reis naar het vliegtuig toe in land A, de reis in het vliegtuig zelf en je aankomst in land B. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de airconditioning in vliegtuigen en op vliegvelden. Voor, tijdens en na een vliegreis heb ik het constant warm en koud. Wel zo fijn dan als je wat aan of uit kan trekken. Zoals je in deze vliegoutfit ziet, draag ik een denim jacket van Levi’s en heb ik ook nog een trui van Levi’s mee. Die doe ik vaak nog extra aan wanneer ik het koud heb.

vliegoutfit

Tips

✈ Neem een trui of sjaal mee voor als je het koud krijgt. Ook dient hij perfect als ‘kussen’ voor in het vliegtuig.

✈ Draag een crossbody tasje om zo bepaalde spullen direct bij de hand te hebben. Ookal heb ik soms een rugtas of handtas als handbagage mee, toch draag ik óók altijd nog een kleine crossbody om mijn lichaam zodat ik mijn paspoort, boardingpass en portemonnee makkelijk kan pakken. Mijn favoriet is toch wel mijn simpele zwarte Crossbody tas van Calvin Klein.

✈ Draag kleding die je ook van plan bent om op bestemming te dragen. Scheelt indirect weer ruimte in je koffer. Omdat ik op bestemming áltijd wel één paar sneakers wil hebben, draag ik ze vaak ook tijdens het reizen. Zoals bijvoorbeeld deze Vans die bij deze favoriete vliegoutfit horen. Ze zijn ook mega comfortabel, wat natuurlijk ook weer een pluspuntje is.

✈ En als we het dan toch over mijn Vansjes hebben: draag schoenen met veters. Je kunt tijdens het vliegen vocht vasthouden, waardoor je benen of voeten wat opgezet kunnen zijn. En dan is het wel fijn als je je schoenen wat losser kunt dragen.

✈ Draag altijd iets langs en vermijd blote benen en/of voeten. In het vliegtuig ga je het geheid koud krijgen en dat is natuurlijk alles behalve fijn. Kom je van een warme bestemming? Neem dan je lange broek mee in je handbagage en trek heb pas op het vliegveld of in het vliegtuig aan.

✈ Draag zo weinig mogelijk items met metalen stukken erop. Nou moet ik zeggen dat ik mij daar niet echt aan houd omdat ik vaak wel een riem draag om die wijde pantalon op zijn plek te houden 😉 Maar wat ik doe is het volgende: ik trek die riem in de rij van de douane al uit en houd hem in mijn hand totdat ik hem in mijn bakje kan leggen. Ik ga mezelf niet pas helemaal uitkleden wanneer ik aan de beurt ben, want dan moeten mensen onnodig lang wachten en duurt het veel langer voordat je door de poortjes heen bent.

Ik ben heel benieuwd wat je van mijn favoriete vliegoutfit vindt. Zou je hem zelf ook dragen? En wat draag jij meestal wanneer je reist? Liefs!

€ – Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kleding.nl.

BewarenBewaren

7 Reacties

 1. 5 juli 2017 / 19:54

  Oh toffe outfit! Ik draag zelf ook altijd een losse outfit, want comfort staat zonder twijfel op nummer 1. Ik draag meestal een wijde broek, een T-shirt en een hoodie, zodat ik ze snel kan uit- of aandoen.

 2. 6 juli 2017 / 06:51

  Mooie pantalon! Ik draag meestal ook een lossere broek, tshirt, vest en mijn sneakers.

 3. 6 juli 2017 / 09:49

  Wat een heerlijke, comfortabele outfit zeg Fleur! En wat een handige tips. Zelf vind ik het ook zoveel belangrijker om tijdens het vliegen comfortabel te zijn! 🙂 xx Laura

 4. 6 juli 2017 / 15:44

  Fijne (en leuke) outfit! Ik draag het liefste een legging met lang shirt + trui of een wijde comfy broek bij lange vluchten, heerlijk! 🙂

  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
vakantie naar Ibiza
10 foto’s waardoor je nu op vakantie naar Ibiza wilt

Ik hou van het Spaanse eiland Ibiza en ga er maar al te graag heen op vakantie. En daarom laat...

Sluiten