Mijn doelen voor de laatste maanden van het jaar

Mijn doelen

Waarom wachten met doelen en voornemens tot een nieuw jaar begint en waarom niet gewoon nu al beginnen met het nastreven van deze doelen? Hoe eerder, hoe beter, toch? Vandaag een keer een heel persoonlijk artikeltje met mijn doelen voor de laatste maanden van het jaar.

Plannen

Laten we maar met het grootste cliché beginnen: plannen. Ik ben hier eerlijk gezegd niet zo goed in, maar weet dat het nu wel van groot belang is om te gaan doen. Voor wie het nog niet wisten: er komt nu elke dag een artikel of video op mijn blog online, maar dit is eigenlijk nooit op een vast tijdstip. En ik moet eerlijk toegeven dat ik ook maar moeilijk vooruit kan werken en soms blogsposts nog op de dag zelf schrijf, voordat ze online komen. Dit moet anders, want dit geeft best veel stress. Aan ideeën geen gebrek, dus daar ligt het niet aan, maar ik moet de aankomende tijd van mezelf gaan opschrijven wat beter kan wat betreft mijn blog, Youtube kanaal en Facebook pagina. Tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Minder onzeker zijn

Best een lastig dingetje dit, want hoe doe je zoiets? Vroeger was ik nooit echt onzeker, tegenwoordig wel. En hoe dat kan? I have no idea. Wat nog wel het lastigste hiervan is, is dat ik mijn eigen onzekerheid op andere mensen projecteer. Gelukkig weet ik wel steeds beter hoe ik hier mee om kan gaan en hoe het minder wordt.

Het najaar waarderen

Als er iemand is die niet van de kou en het najaar houdt, dan ben ik dat. De welbekende winterdip zullen velen naast mij vast herkennen, maar ik merk dat naarmate ik ouder word, hij ook steeds minder aanwezig is. Gelukkig maar! Nu denk ik bijvoorbeeld vaak aan de gezelligheid van het najaar en dat helpt. Mijn kaarsjes steek ik al elke avond aan en daar geniet ik dan oprecht van!

Het hardlopen weer oppakken

Ik was ontzettend goed bezig met hardlopen, totdat ik werd aangereden en de hardlopers vibe in een klap verdwenen was. Heel jammer, maar ik ben zeker voor de feestdagen (hallo pepernoten en oliebollen) van plan dit weer goed op te gaan pakken.

Afkicken van suikers

De mensen die mij kennen weten dat ik een enorme zoetekauw ben. En bij mij is het (helaas) alles of niks. Ik kan niet 5 pepernoten uit een zak pakken en die de rest van de dag laten voor wat het is. Nee, ik eet in een paar uur die hele zak leeg. En s’avonds heb ik dan weer zin in iets lekkers en eet ik weer 10 koekjes, of wat dan ook. Verschrikkelijk. Ik wil daar dus écht vanaf. Tuurlijk mag ik gewoon normaal koekjes en chocola blijven eten, maar niet in die extreme hoeveelheden please.

Een fijn eigen plekje creëren

Volgende maand verlaat ik mijn studentenhuis en ga ik op mezelf wonen. Helemaal alleen. En ik kan niet wachten! Omdat ik vanuit huis werk heb ik ontzettend veel behoefte om meer ruimte om mij heen te hebben en lekker mijn eigen ding te kunnen doen. Mijn doel is dus op een fijn eigen plekje te creëren, maar dat moet wel goed komen! 😀

Intens gaan genieten van Ijsland en New York

En dan last but not least: Ijsland en New York. Waaaa, ik kan het nog steeds niet geloven dat mijn vriend en ik hier heen gaan begin december. Ik ben op beiden bestemmingen nog nooit geweest en vooral New York stond al jaren lang op mijn to-go-list. Intens genieten wordt daar is dus zeker een van mijn doelen!


Ohja, en mijn laatste doel? Genieten van dit aankomende weekend! 😉 Wat zijn jouw doelen voor de laatste maanden van het jaar?

Liefs, Fleur

26 Reacties

 1. Moniek
  9 oktober 2015 / 13:44

  Wat een prachtige doelen! Ik ben ook helemaal niet goed in plannen!

 2. Manon
  9 oktober 2015 / 13:46

  Ik wil ook graag minder onzeker zijn!

 3. Annelies
  9 oktober 2015 / 13:47

  IJsland én New York? Toe maar! haha. Je hebt héle mooie doelen om het jaar mee af te sluiten. Je gaat straks gewoon helemaal goed 2016 in. Succes met het behalen van je doelen en heeeeeel veel plezier in IJsland en New York. Wel foto’s maken voor op je blog hoor. Daar ben ik wel heel benieuwd naar.

 4. Eva janssen
  9 oktober 2015 / 16:21

  Genieten van aankomend weekend gaat wel lukken!!?

 5. 9 oktober 2015 / 16:57

  Wat een mooie doelen heb je opgesteld! Spannend dat je helemaal alleen gaat wonen!

 6. Lisa
  9 oktober 2015 / 19:18

  Ten eerste, wat een mooie fall picture <3 Ik deel een aantal doelen met je zoals het minderen van suiker en het najaar waarderen.

 7. 9 oktober 2015 / 19:24

  Het hardlopen weer oppakken wil ik zelf ook weer heel graag gaan doen. Ik houd alleen niet zo van kou dus dat houdt mij ook weer tegen 🙂

 8. Maaike
  9 oktober 2015 / 19:46

  Wat een gave doelen! Afkicken van suiker is voor mij dan niet moeilijk, omdat ik absoluut niet van zoete dingen hou haha!

 9. 9 oktober 2015 / 22:04

  Wat een mooie en toffe doelen! En niet meer snoepen, poef dat heb ik al heel lang opgegeven, het lukt mij echt niet om te stoppen, maar ik hoop dat het jouw wel gaat lukken! En echt super gaaf dat je naar New York gaat! x

 10. 10 oktober 2015 / 09:27

  Afkicken van suikers, dat is inderdaad ook iets waar ik heel erg mee bezig wil zijn.

 11. 10 oktober 2015 / 10:46

  Wauw, wat geweldig dat je naar IJsland en NY gaat!! Ook heerlijk dat je helemaal je eigen plekje krijgt zeg. Wel vervelend dat je zo onzeker bent af en toe. Probeer toch lekker je eigen ding te doen en onzeker zijn mag af en toe ook gewoon hoor 🙂 Dat hoort erbij.

  • 13 oktober 2015 / 19:58

   Ja, dat probeer ik nu ook echt! Soms nog best lastig, vooral omdat ik deze onzekerheid vroeger nooit heb gehad en dit pas van het laatste jaar is..

 12. 10 oktober 2015 / 11:16

  Ik ben ook van plan om van het najaar te genieten!

  x

 13. 10 oktober 2015 / 20:48

  o wat gaaf dat je naar ijsland en new york gaat en vind het heel leuk voor je dat je iets voor jezelf hebt gevonden, ik kom snel een keertje langs en heb je al geappt over je nieuwe stekkie! Dus dat hoor ik straks vanzelf wel! O en ik moet ook echt afkicken van de suikers haha

 14. 10 oktober 2015 / 21:54

  Nou, die laatste lijkt me niet erg moeilijk ;), maar de rest is allemaal herkenbaar en altijd fijn om weer even op (virtueel) “papier” te hebben staan. Ik heb ook altijd erg last van de winterdip en probeer ‘m dit jaar te voorkomen door m’n wekker op vrije dagen op de tijd van de zonsopkomst te zetten en elke dag in ieder geval even een half uurtje buiten te zijn (ik zit veel binnen voor m’n studie en kom soms de hele dag m’n huis niet uit – niet bevorderend). En ja kaarsjes aansteken helpen om de avond door te komen! Ik vind het altijd zo nutteloos (en een soort van zonde) om te doen als ik alleen thuis ben, maar het geeft echt een goed en gezellig gevoel! Wat leuk dat je gaat verhuizen trouwens!

  • 13 oktober 2015 / 19:57

   Ahw nee, gewoon die kaarsen aan, ook al ben je alleen! Ik heb ze bijvoorbeeld vandaag de hele dag aan gehad tijdens het werken thuis en ik vind dat meteen een stuk knusser! 😀

 15. 11 oktober 2015 / 15:48

  Wat een mooie doelen! Heel veel succes 🙂 Afkicken van suikers lijkt me lastig als je zo’n zoetekauw bent. Wel goed van je dat je het gaat proberen! Zelf ben ik helemaal niet zo gek op chocolade en koekjes. Leuk ook dat je binnenkort op jezelf gaat!

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 16. 12 oktober 2015 / 11:28

  Tja plannen haha, dat heb ik wat betreft mijn blog echt moeten leren. Leuke foto zit hier trouwens bij, met je blouse zo en je jeans 🙂

 17. 12 oktober 2015 / 15:20

  Wauw, IJsland en New York, dat wordt genieten! En dat van die suikers herken ik héél goed. Maar ik denk niet dat ik klaar ben om af te kicken. 😀

  • 13 oktober 2015 / 19:56

   Haha ik geloof ik stiekem ook niet, maar ik moet het echt van mezelf!

 18. 14 oktober 2015 / 19:44

  Waar ben je onzeker over? Je bent echt een mooie meid hoor! En aan die filmpjes te zien ook nog eens een hartstikke leuk gezelschap;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Autumn feelings

Hoi allemaal! Van de week kreeg ik van Sparkz een hele mooie jas binnen. Eentje die perfect is voor dit...

Close