Thursday Talk – Dit zijn mijn doelen voor 2018

Thursday Talk – Dit zijn mijn doelen voor 2018

Hoi! We zitten alweer op de helft van januari, dus het wordt tijd om mijn lijst met doelen voor 2018 op te stellen. Ik noem het expres doelen, want ik heb het niet zo met de woorden ‘goede voornemens’. Doelen vind ik fijner klinken. Afijn, lees je mee wat mijn doelen voor 2018 zijn? Ha, dat rijmt.

Wat relaxter omgaan met Instagram

De relatie die in 2017 had met Instagram, heb ik inmiddels verbroken. Die relatie wil ik niet meer. Wat niet meer? hoor ik je denken. Ik zal je het uitleggen. In 2017 merkte ik dat ik obsessief met Instagram bezig was. Ik moest en zou elke dag een foto posten, maar die foto moest dan ook wel perfect in mijn feed passen. En aangezien ik nogal kritisch op mezelf én een behoorlijke perfectionist ben, vond ik weinig maar goed genoeg. Of dan vond ik de foto wel leuk, maar paste hij niet in mijn feed. Tsja, ik heb heel wat stressmomenten om Instagram gehad. Ook vroeg ik mezelf regelmatig af ‘waarom ik niet zo hard groeide als andere bloggers?’. Ik deed toch stinkend mijn best? Ik was daardoor constant actief op Instagram, plaatste alleen foto’s die voor mij goed genoeg waren en bleef in contact met mijn volgers. Maar op een gegeven moment, zo tegen het einde van het jaar, was ik het zat. Er ging een knop om. Ik merkte aan mezelf dat ik het niet meer nodig vond om constant actief te zijn. Begrijp me niet verkeerd: het hele aspect van content maken vind ik nog steeds het leukste om te doen, maar ik ben blij dat ik sinds een maand wat relaxter omga met Instagram. Ik heb het allemaal een beetje losgelaten en wil dat graag zo houden in 2018.

Een stijgende lijn blijven zien in mijn inkomsten

Vanaf de tweede helft van 2017 zag ik mijn inkomsten elke maand heel langzaam stijgen en mijn doel voor 2018 is om daarin een stijgende lijn te blijven zien. Niet omdat ik als doel heb om veel te verdienen, maar als een soort van bevestiging dat ik het goed doe en dat het fulltime bloggen goed gaat. Daarnaast wil ik ook gewoon elke maand een x bedrag opzij leggen om te sparen voor de toekomst.

Een paar boeken uitlezen

Vorig jaar had ik als doel om meer te gaan lezen. Dat doel heb ik bereikt, want ik verslond heel wat tijdschriften. Ik las ze niet alleen nog maar op vakantie, maar ook gewoon thuis. Vaak voordat ik ging slapen. Maar aangezien ik nog heel wat leuke en interessante boeken thuis heb liggen, is mijn doel voor 2018 om die óók te gaan lezen. Ik weet niet wat het is, maar het beginnen in een boek vind ik toch een stuk lastiger dan het lezen van een tijdschrift. En dat terwijl een boek vaak veel meer inhoud heeft en inspireert. Met Babe You Got This ben ik al op de helft, dus die zal sowieso dit jaar nog wel uitgelezen worden, maar ook Opgeruimd wil ik graag lezen. Over naar het volgende doel.

Meer dingen weggooien

Als vervolg op het willen lezen van het Opgeruimd boek, wil ik meer dingen weggooien. En ik denk dat dat boek mij daar goed bij kan helpen. Als ik de lovende reviews op Bol.com moet geloven, tenminste. Maar jongens, wat ben ik slecht in dingen weggooien. Echt, het is verschrikkelijk. Voor alles wat ik tegenkom en al jaren niet meer heb aangeraakt weet ik een smoes te verzinnen om het niet weg te hoeven gooien. Van ‘ah, dat zal vast nog wel eens van pas komen’ tot ‘hier zit een emotionele waarde aan’. Maar ik moet in 2018 écht meer dingen gaan weggooien, want ons huis en vooral ook de schuur staan bommetje vol. En weet je wat het grappige is? Ik weet donders goed dat geluk bij mij niet in spullen, maar in ervaringen zit. En toch weet ik het voor elkaar te krijgen om als alles-behalve-minimalist door het leven te gaan.

Meer dingen verkopen

Haaks op meer dingen weggooien staat meer dingen verkopen. Want alles weggooien is zonde. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik eigenlijk altijd al in de weer ben geweest met het verkopen van spullen. Vroeger via Marktplaats en tegenwoordig ook via mijn United Wardrobe account. En dat gaat goed. Het geeft zelfs een kick als ik eens per week een paar dingen de deur uit doe en daar ook nog eens een leuk zakcentje mee verdien. Dus dat wil ik in 2018 zeker blijven volhouden. Zodat mijn huis steeds meer opgeruimd wordt, maar ook omdat ik zo andere mensen blij kan maken met iets voor een lage prijs.

Wat minder suikers eten

Als doel typte ik eerst ‘gezonder eten’, maar dat doe ik eigenlijk al. Het enige wat mij tegenwoordig stoort is dat ik altijd snak naar suiker. En dan met name ’s avonds, na het avondeten. Ik eet gedurende dag heel gezond en gevarieerd, maar ’s avonds ga ik vaak helemaal los. Dan komen de repen chocola en pakken koekjes op tafel. Gelukkig kan ik tegenwoordig niet meer zoveel eten als vroeger, doordat ik nogal gevoelig ben voor gluten. Maar toch is één van mijn doelen voor 2018 om bewust minder suikers te eten.

Nog minder dierlijke producten eten

Alweer bijna twee jaar geleden is het dat Nick en ik stopten met het eten van vlees. Althans, thuis. Thuis eten wij nooit meer vlees, buiten de deur soms nog wel. Al is dat ook niet elke week meer. Voor ons beiden voelt dit goed. We missen geen vlees bij onze dagelijkse gerechten en daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu en beter voor onze gezondheid. Ook ben ik de afgelopen tijd gaan nadenken over dit onderwerp. Niet omdat het nu een trend blijkt te zijn om vegetarisch of zelfs vegan te worden, maar gewoon puur voor mezelf. En ik moet zeggen dat ik soms wel op een positieve manier jaloers kan zijn op mensen die er in slagen om helemaal vegetarisch of vegan zijn. Ik vind dat knap. Zelf hou ik bijvoorbeeld té veel van vis of verschillende soorten Franse kazen. Maar toch ben ik op de goede weg om steeds minder dierlijke producten te eten. Vlees is dus al voor 90% uit ons leven geschrapt en eieren, melk en yoghurt koop ik ook nooit meer voor in huis. Wel zitten die producten vaak nog verwerkt ik voedsel wat ik buiten de deur eet, maar dat vind ik niet erg. Mijn doel voor 2018 is dus om nog minder dierlijke producten te eten dan ik al deed.

Zo, dat zijn best wel wat doelen, vind je niet? Gelukkig zijn het wel allemaal doelen waar ik volledig achtersta en waar ik op dit moment ook al mijn best voor doe, dus ik voel dat het goed gaat komen. Dit artikel is alleen nog net dat extra zetje in mijn rug. Ik ben ook heel benieuwd wat jouw doelen voor 2018 zijn. Laat ze me zeker weten, zo kunnen we elkaar misschien een beetje inspireren en motiveren. Liefs!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

9 Reacties

 1. 19 januari 2018 / 12:31

  Wat een mooie doelen, we hebben een paar dezelfde. En wat goed dat je minder dierlijke producten wilt gaan eten, als je eens wat tips wilt, kun je me altijd een berichtje sturen haha. Zelf heb ik de overstap gemaakt naar compleet vegan omdat ik steeds meer merkte dat ik eigenlijk helemaal niet goed tegen die dierlijke producten kan (kaas en melkproducten). Ik mis het geen enkele dag omdat er zoveel goede vervangers bestaan:-). Succes!

 2. 19 januari 2018 / 17:47

  Tof om te lezen dat je zo min mogelijk dierlijke producten probeert te eten! Ik zou zelf geen idee hebben wat ik dan zou moeten eten. Misschien een ideetje om daar een keer een blog over te schrijven? 🙂

  • 19 januari 2018 / 20:44

   Goed idee, misschien wel leuk om een keer over te hebben in mijn Thursday Talk rubriek! 🙂

 3. 19 januari 2018 / 20:33

  Wat een fijne doelen! Ik herken me in veel dingen! En wat een prachtige foto. Ik vind dit steile haar je zo ontzettend mooi staan. Heel zacht en vrouwelijk! Love it 🙂 xx

 4. 20 januari 2018 / 12:55

  Wat goed dat jullie thuis geen vlees meer eten! Ik eet zelf al 10 jaar geen vlees, wel vis en zuivel trouwens. Het relaxter willen omgaan met Instagram herken ik wel. Er is zoveel concurrentie nu, het nieuwe algoritme is onwijs irritant en je krijgt er eigenlijk zo weinig voor terug haha (terwijl je er zoveel tijd in stopt!).

 5. 21 januari 2018 / 20:02

  Wat een slimme en handige doelen heb je opgesteld! Ik ben heel benieuwd hoe het je af gaat met het volhouden van deze doelen! 🙂

 6. 23 januari 2018 / 23:37

  Ik heb exact hetzelfde gevoel over Instagram als jij. Wat begon als hobby is nu een uitgelopen hobby geworden. Ik focus me ook te hard op wat mijn volgers willen zien (een perfecte feed) en te weinig op het delen van content die ik graag zie. Best wel erg dat we er deze tijd zo vaak mee bezig zijn. Hopelijk kan ik het ook van me afzetten en gewoon genieten van het platform zonder enige verplichtingen 🙂

  • 1 februari 2018 / 14:06

   Zo herkenbaar! Hoop ook voor jou dat je er in de toekomst iets relaxter mee om kunt gaan. Instagram moet leuk blijven! 🙂 Liefs!

 7. 16 februari 2018 / 10:40

  Wat een mooie doelen meis. Dat moet vast gaan lukken! Ik wil meer offline gaan leven door lekker naar buiten te gaan en meer boeken te lezen. Door bewust te zijn hoe ik mijn online tijd indeel hoop ik effectiever aan mijn blog te kunnen werken en te voorkomen dat ik ongemerkt mijn telefoon erbij pak en zonder dat ik het weet ineens 20 minuten verder ben na het doelloos scrollen door Instagram of Pinterest. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Pillows hotel Amsterdam
Een nacht in het Pillows hotel Amsterdam (Anna van den Vondel)

Het weekend nadat Nick en ik uit Ibiza kwamen, stond er weer een nieuw reisje op de planning, namelijk een...

Sluiten