Mijn 8 favoriete reisartikelen van 2016

reisartikelen

Ik schreef een maand geleden over mijn 12 best gelezen artikelen van 2016. Welke artikelen jullie persoonlijk het leukst vonden en dus ook het meest gelezen waren. Maar doordat ik graag over het onderwerp ‘reizen’ schrijf op mijn blog, deel ik vandaag eens mijn favoriete reisartikelen van 2016. Lees je mee?

Dit zijn mijn 7 favoriete hotspots op Ibiza
Ibiza, het eiland waar ik mij, buitenom de drukte van het hoogseizoen, compleet thuis voel en waar ik het afgelopen jaar weer heen mocht. Hoewel ik al zo vaak mijn vakanties heb mogen doorbrengen op Ibiza, had ik er gek genoeg nog niet veel over geschreven op mijn blog. Maar afgelopen jaar kwam naar verandering in. Ik schreef namelijk twee artikelen over mijn favoriete eiland, vol met tips, zoals mijn 7 favoriete hotspots op Ibiza. Ook maakte ik nog een vlog van Ibiza en Formentera.

Asia Gardens Hotel & Thai Spa review
Dit artikel over het Asia Gardens Hotel & Thai Spa mag niet ontbreken in dit lijstje. In dit hotel sliep ik namelijk toen ik mijn eerst persreis maakte. Ik mocht op uitnodiging, met nog een paar leuke bloggers, naar Benidorm in Spanje komen, waar we in dit prachtige hotel sliepen. En na afloop liet ik jullie meegenieten in het artikel.

De 7 mooiste plekken waar ik ooit ben geweest
Leuk al dat reizen, maar welke plekken vond ik nou écht de moeite waard om heen te gaan en zijn? Dan vertel ik je in het artikel over de 7 mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. Stiekem zijn daar nog een paar plekken bijgekomen het afgelopen jaar, dus ik denk dat ik nog eens zo’n artikel zal schrijven.

Thursday Talk – ik ging op taalcursus in het buitenland
Na mijn middelbare school ging ik voor een aantal maanden naar het buitenland voor een taalcursus, maar gek genoeg had ik hier nog nooit over geschreven op mijn blog. En dat terwijl deze periode in mijn leven heel belangrijk voor mij is geweest. Daar moest dus verandering in komen en daarom schreef ik over mijn taalcursus in het buitenland.

5 leuke dingen om te doen in Benidorm
Ik schreef hierboven al over mijn eerste persreis in 2016 en het mooie hotel waarin ik mocht slapen. Maar ook deden wij tijdens de 5 dagen in Benidorm ontzettend leuke dingen. Dingen die ook jij zou kunnen doen wanneer je op vakantie naar Benidorm gaat. En daarom deelde ik de 5 leuke dingen om te doen in Benidorm met jullie.

Deze 7 dingen op reisgebied wil ik nog een keer ervaren
In mijn hoofd ben ik vaak bezig met reizen. Wat ik al heb mogen beleven en hoe dankbaar ik hier voor ben, maar ook welke dingen ik nog zou willen meemaken op reisgebied. En dat inspireerde mij om een artikel over te schrijven en met jullie te delen. Dus ben je benieuwd? Deze 7 dingen op reisgebied wil ik nog een keer ervaren.

8 Europese steden waar ik nog heen zou willen
Ik houd van het maken van stedentrips omdat ik het ontdekken van een nieuwe stad met zijn historie ontzettend interessant vind. Er zijn nog genoeg Europese steden waar ik nog niet ben geweest, maar waar ik nog wel graag een bezoekje aan zou willen brengen. En dat vertel ik je in het artikel over de 8 Europese steden waar ik nog heen zou willen.

Dit waren mijn 8 favoriete reisartikelen van 2016. Ik merk stiekem, heel stiekem, dat ik het meest voldoening haal uit het schrijven van artikelen over reizen. Gewoon, omdat zo’n artikel samenhangt met het geven van tips en het delen van mooie foto’s die ik op reis heb gemaakt. En natuurlijk ook omdat ik weer een reis kan herbeleven tijdens het schrijven van zo’n artikel. Ik zit er weleens over na te denken om mijn blog om te dopen tot reisblog. Nu schrijf ik nog teveel over van alles en nog wat en misschien is het wel ‘goed’ om meer een focus te hebben op mijn blog. 

Dit zal ik niet zomaar gaan doen, want jouw mening hierover is voor mij heel belangrijk. Ik zou eerst graag willen weten hoe jij mijn blog het liefst ziet. Of het je leuk lijkt als mijn blog voor 80% bestaat uit reisartikelen – met hier en daar nog een outfit of lifestyle artikel -? Ik zal de komende tijd flink gaan nadenken over welke kant ik met mijn blog op wil, maar laat ook vooral in de comments weten hoe jij hierover denkt. Alvast heel erg bedankt! Liefs!

PS: de foto die je in dit artikel ziet, maakte ik in Londen.

Share:

3 Reacties

 1. 3 februari 2017 / 15:30

  Ik snap heel goed dat je wat meer focus wilt vinden, dat had ik laatst ook… Ook snap ik dat je graag over reizen schrijft, dat is je grootste passie dat merk je direct! Toch zou ik dan wel in gedachte houden dat er echt heeel erg veel blogs over reizen zijn… Dus stel dat je alleen nog over reizen wilt gaan schrijven, wat maakt jouw blog dan anders? Misschien heb je wel een sterke mening over reizen of een eigen manier qua het ervaren van een land. Daar zou ik echt over na gaan denken. Daarbij zou ik het persoonlijk wel ook heel leuk vinden om dingen over jou te lezen, dat zijn toch eigenlijk ook altijd super leuke artikelen!

  • 3 februari 2017 / 17:08

   Hoi Marieke, thanks voor je reactie! Kan ik zeker wat mee! 🙂 Mijn blog blijft sowieso persoonlijk. Reisartikelen blijven persoonlijk – wat ik van bepaalde landen/steden/plekken vind -, maar ook de persoonlijke artikelen zoals Thursday Talk zullen gewoon blijven bestaan. Dat is ook het enige onderscheidende van mijn blog, dus dat zal ik zeker blijven doen :D. Wil alleen minder over ‘van alles en nog wat’ schrijven. Dat als je op mijn blog komt gelijk weet waarover mijn blog gaat.

 2. 4 februari 2017 / 10:10

  Ik vind het altijd heel erg tof om over reizen te lezen. Later wil ik immens veel gaan reizen en dit soort artikelen helpen daar heel goed bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Thursday Talk – de kracht van een zonvakantie in de winter

Terwijl ik momenteel flink gelukkig lig te wezen op mijn ligbedje op Curaçao, schrijf ik deze inleiding. Want ja, ik...

Close