Waarom met een onbekend persoon op vakantie gaan juist heel leuk kan zijn

Waarom met een onbekend persoon op vakantie gaan juist heel leuk kan zijn

Ik ben een keer bewust met een onbekend persoon op vakantie geweesr, maar ook heb ik verschillende mensen leren kennen tijdens het backpacken waarmee ik vervolgens een tijdje mee bleef reizen. En beide ervaringen waren leuk. Waarom? Dat zal ik je in dit artikel vertellen.

Geen verwachtingen

Wanneer je met iemand op vakantie gaat die je kent, weet je hoe die persoon is en schep je onbewust een verwachting van diegene. En dat kan soms moeilijk zijn, wanneer die persoon van die verwachting afwijkt. Stel je gaat met een vriendin op vakantie die normaal erg van uitgaan houdt en waarvan je dus verwacht dat ze wel een paar avondjes mee wilt naar een plaatselijke kroeg of discotheek. Maar op vakantie blijkt dat ze elke avond moe is. Dan ben je toch ergens een beetje teleurgesteld. Vanaf het moment dat je met haar op vakantie ging, wist je dat zij van uitgaan houdt en dus wel in zou zijn voor een feestje. Wanneer je met een onbekend persoon op vakantie gaat, kan je zulke verwachtingen niet hebben en dus ook niet ‘teleurgesteld’ worden. Het enige waar ik zelf op zou letten wanneer ik met een onbekend op vakantie ga, is dat de persoon in kwestie wel een beetje dezelfde interesses heeft als ik.

Een keer weer wat anders

Tegenwoordig gaan steeds meer mensen alleen op reis, maar ik vind dat er ook meer mensen met een onbekend persoon op vakantie moeten gaan. Net zoals alleen reizen is ook dit weer een keer wat anders. Er zijn allerlei websites voor om iemand te vinden die met jou een grote of kleine reis aandurft en daarmee kan je met elkaar in contact komen om te kijken of het een beetje klikt. Zo is een vriendin van mij voor een aantal maanden naar Azië gegaan met een meisje die ze via de website Reismaatjes heeft ontmoet.

Je raakt niet uitgepraat

Wanneer je met een onbekend persoon op vakantie gaat, moet je elkaar eigenlijk nog leren kennen. Je hebt samen dus nog veel onderwerpen om over te praten. Met mensen die je kent kun je natuurlijk ook veel kletsen, maar dat is toch anders. Dan hoef je niet meer zo in detail te treden en ben je toch sneller uitgepraat over een onderwerp.

Friendship material?

Met een onbekend persoon op vakantie gaan vind ik een heel leuke manier om te kijken of iemand friendship material is voor in Nederland. Want wat is een leukere plek om elkaar te leren kennen dan op reis?

Zo, dit is dus waarom met een onbekend persoon op vakantie gaan juist heel leuk kan zijn. Nog niet overtuigd? Probeer dan eens tijdens een vakantie contact te leggen met een onbekend persoon. Dan zal je er snel genoeg achterkomen of het iets voor jou is om met een onbekend persoon op vakantie te gaan.

Ben jij al weleens met een onbekend persoon op vakantie geweest? En wat vond je ervan?

PS: bovenstaande foto is gemaakt tijdens mijn persreis in Benidorm. Hoewel een persreis natuurlijk geen vakantie is, was ik er wél met allemaal onbekende mensen. Zo ook Marlous waarmee ik op deze foto sta en het erg leuk klikte :).

BewarenBewaren

Share:

6 Reacties

 1. 6 september 2017 / 11:49

  Leuk artikel! Het lijkt mij heel erg spannend om met een onbekend persoon op vakantie te gaan, maar inderdaad, dan heb je geen verwachtingen, wat natuurlijk ook wel fijn is!

 2. 6 september 2017 / 15:31

  Wat lijkt me dat gek om een keer te doen, maar aan de andere kant ben ik best benieuwd naar hoe dat is!

 3. 6 september 2017 / 17:19

  Ah interessant lijkt me dat, maar ook wel gezellig!

 4. 6 september 2017 / 20:29

  Dat lijkt me echt leuk eigenlijk, met een nog vrij onbekend persoon op vakantie! 🙂

  • 18 september 2017 / 17:56

   Haha ja, snap ik ook wel hoor! Bij mij ging alle keren een soort van ‘per ongeluk’ en ongepland, dus dan is het alweer een stuk minder eng en verloopt het contact op een natuurlijke manier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
favoriete beautyproducten
Shopping Saturday – mijn favoriete beautyproducten

Weet je wat ik mij laatst bedacht? Dat ik nog nooit mijn favoriete beautyproducten aan jullie heb laten zien. Ik...

Sluiten