De leukste plekken om ’s avonds een drankje te doen in Valencia

De leukste plekken om ’s avonds een drankje te doen in Valencia

Meerdere keren per week ben ik hier in Valencia buiten de deur te vinden voor het nuttigen van een drankje met vrienden. En daarom leek het mij weleens tijd worden om mijn favorieten én de leukste plekken om ’s avonds een drankje te doen in Valencia met jullie te delen.

Café Berlin

In mijn favoriete buurt Ruzafa ligt het gezellige en altijd levendige Café Berlin. Je kunt buiten op het terras plaats nemen, maar ik vind het juist binnen enorm gezellig. Dit omdat Café Berlin een plek is waar de huiselijke sfeer hoog ligt. Er wordt binnen fijne muziek afgespeeld, de lichten zijn gedimd en overal staan kaarsen op de tafels. Daarnaast zijn er binnen ook veel relaxte zitplekken gecreëerd, zoals banken en grote stoelen. Ja, ik kom voor een drankje altijd graag bij Café Berlin en raad het jou als lezer ook zeker aan om eens een kijkje te nemen! Mijn favoriete drankje bij Café Berlin is trouwens de Agua de Valencia cocktail, wat een specialiteit is uit Valencia en wat je bijna overal wel in Valencia kunt bestellen. Maar bij Café Berlin maken ze de Agua de Valencia wel erg lekker.

Casa Pepe

In Ruzafa en dus in dezelfde buurt als Café Berlin, ligt Casa Pepe, een piepklein barretje met als specialiteit de mojito cocktail. Natuurlijk kan je ook al het andere bekende bestellen, maar wanneer je wel houdt van een mojito op zijn tijd, moet je die echt een keer bij Casa Pepe hebben gedronken. Vooral omdat je, voor een toch wel flink glas, maar €3 euro betaald. Je kunt je dus wel voorstellen dat ik daar regelmatig plaatsnemen voor een mojito. Of twee 😉

Fabrica del Hielo

Aan het strand in de buurt Cabanyal en dus redelijk ver van het centrum, vind je Fabrica del Hielo. Fabrica del Hielo is een groot en industrieel pand wat, zoals de naam in het Spaans al doet vermoeden, eerst een ijsfabriek was. Maar tegenwoordig kun je er terecht voor verschillende evenementen die worden georganiseerd. Eens in de zoveel tijd is er bijvoorbeeld een markt of tof concert. Maar ook is er bijna elke avond wel live muziek van een lokale band en kun je in één van de tof ingerichte ruimtes van het pand genieten van een hapje en drankje. Ja, Fabrica del Hielo is een bijzondere plek waar veel mensen heen gaan voor een gezellige avond samen.

leukste plekken om 's avonds een drankje te doen in Valencia

Café Negrito

De plek waar ik toch wel het vaakst en meerdere keren per week kom en die ook hoog scoort op Tripadvisor, is Café Negrito. Omdat het een fijn terras op het gezellige plein Plaza Negret heeft en omdat er binnen vaak live muziek is. Daarnaast is het café ook elke dag tot in de late uurtjes geopend en ligt het heel centraal gelegen, waardoor het voor iedereen altijd makkelijk is om te komen. Het is gewoon een fijne plek om binnen- of buiten ’s avonds drankjes te doen.

Bar Los Pica Piedra

Om de hoek van Café Negrito en dus ook gelegen in het hart van het centrum, vind je Bar Los Pica Piedra. De bar is nog maar net een paar maanden geopend, maar nu al een groot favoriet. De bar staat namelijk bekend als een gezellige en vooral ook authentiek Spaanse plek waar je kunt borrelen en verschillende borrelplanken kunt bestellen. Borrelplanken die bestaan uit lokale lekkernijen, zoals kazen en vleeswaren, die zijn ingekocht bij de bekendste markthal van Valencia: Mercado Central. Zin in een drankje en hapje voor voor- of juist na je avondeten? Dan moet je zeker even bij Los Pica Piedra stoppen.

Radio City

Radio City is een een pub en uitgaansbar in één, waar ook regelmatig verschillende evenementen worden gehouden. Elke week zijn er wel verschillende live optredens te zien, maar ook kun je er wekelijks terecht voor een flamenco show en draaien er regelmatig DJ’s. Een gezellig plek om zo tegen het einde van de avond en voor het nachtleven heen te gaan. Daarnaast vind ik het ook leuk dat je je in de Radio City altijd met een heel gevarieerd publiek omringd. Jong of oud, student of al werkend, Spaans of uit een ander land – alles kom je er tegen.

Convent Carmen

In de buurt El Carmen ligt Convent Carmen, een binnenplaats met foodtrucks, picknicktafels en ontelbaar veel lichtjes in de bomen. Tel daar nog eens wat live muziek en een boel gezellige mensen bij op en je zult hier een topavond hebben. Nee maar echt, toen Convent Carmen nog niet zo’n lange tijd werd geopend en ik wat foto’s op Instagram voorbij zag komen, wist ik dat ik hier hoe dan ook een keer heen moest gaan. Het zag er, door de algehele knusse sfeer, zo uitnodigend uit. Inmiddels ben ik er al een aantal keer met vrienden geweest om wat drankjes te drinken en kan ik het daarom ook iedereen aanraden om een keer heen te gaan. Ohja, en nog een extra tip: de nacho’s bij Convent Carmen zijn ontzettend lekker ;-)!

Dit zijn mijn favoriete én de leukste plekken om ’s avonds een drankje te doen in Valencia. En bovenstaande foto’s zijn trouwens gemaakt in Fabrica del Hielo 😉 Wil je naast het opdoen van inspiratie voor leuke plekken om ’s avonds een drankje te doen ook nog weten wat er voor de rest voor leuke dingen te doen zijn in Valencia? Ik schreef eerder al een artikel met de dingen die je sowieso gedaan moet hebben in Valencia. Ben jij al eens in Valencia geweest?

leukste plekken om 's avonds een drankje te doen in Valencia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Thursday Talk – 8 dingen die ik hier in Spanje anders doe dan in Nederland

De maanden vliegen letterlijk voorbij en nog steeds woon ik met veel plezier in het o zo fijne Spanje. Ja,...

Close