5 leuke restaurants op Ibiza die in de winter open zijn

5 leuke restaurants op Ibiza die in de winter open zijn

Vorig jaar december vertrok ik voor een vakantie naar Ibiza. Om te genieten van het fijne Spaanse eiland, die in de wintermaanden in wat rustiger vaarwater verkeerd. Tijdens deze maanden neemt het toerisme flink af en zijn veel hotels, winkels en restaurants gesloten. Saai zou je denken, maar wanneer je een beetje weet wat nog wel allemaal open is en een huurauto tot je beschikking hebt, zal je de winter op Ibiza zeker waarderen. En daarom laat ik je in dit artikel weten welke 5 leuke restaurants op Ibiza in de winter open zijn.

Comidas Bar San Juan

Middenin het mooie Ibiza stad vind je het knusse en typische Spaanse Comidas Bar San Juan. Als je zin hebt in wat lekkere tapas en als je je wilt omringen met locals, dan moet je hier zeker een hapje gaan eten. Voor de prijzen hoef je het in ieder geval niet te laten, want die zijn erg laag. Comidas Bar San Juan is ziet er van binnen simpel uit, maar het is er erg knus, het eten en drinken is lekker en het is gewoon een typisch Spaans tentje – iets waar ik juist erg van hou. Voor authentiek Spaans, lekker en goedkoop eten moet je bij Comidas Bar San Juan zijn!

La Brasa

Op maar 2 minuten lopen afstand van Comidas Bar San Juan, en dus ook in het midden van Ibiza stad, zit het mooie La Brasa verscholen. Bij La Brasa kan je binnen of buiten plaatsnemen, maar als je de kans krijgt zou ik zeker voor de laatste optie kiezen. De tuin van La Brasa ziet er namelijk heel romantisch en sfeervol uit. Vooral ’s avonds, wanneer alle lichtjes in de bomen aangaan en – in de winter – de buiten haarden aanstaan. Wanneer ik bij La Brasa wil eten, reserveer ik altijd even van te voren. Omdat het zowel doordeweeks als in het weekend erg druk kan zijn en omdat ik toch wel graag van een plek buiten verzekerd wil zijn.

Can Terra

Een ander leuk restaurant dat is gelegen in Ibiza stad, is Can Terra. Can Terra is elke dag van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend en verrassend genoeg is het er ook nog eens áltijd druk. En ondanks dat Can Terra hoog scoort op Tripadvisor en er dus veel toeristen naar toe gaan, is het grootste gedeelte van het publiek nog altijd Spaans. Je hebt dus zeker niet het gevoel dat je in een toeristisch restaurant zit. En ondanks het feit dat het dus een populaire en drukbezochte plek is, worden de prijzen laag gehouden. Iets waar ik een groot voorstander van ben. Ik zelf heb er een paar keer ontbeten en koffie gedronken, maar ook ben ik er een aantal keer ’s avonds langs gelopen. Binnen zaten mensen aan de tafels, aan de lange bar en stonden er heel wat mensen buiten te borrelen. Can Terra is een plek waar je het zeker heel gezellig zult hebben!

➸ Ik schreef eerder al een aantal artikelen over hoe het is om tijdens de winter op mijn favoriete Spaanse eiland Ibiza te zijn. Zoals de 5 redenen om in de winter naar Ibiza te gaan, bijvoorbeeld. En de 7 leuke dingen om te doen tijdens de winter op Ibiza. Toch nog niet helemaal overtuigd of het wel iets voor jou is, een winter op Ibiza? Bekijk dit artikel met 15 foto’s waardoor jij ook een keer in de winter naar Ibiza wilt dan maar eens 😉

Cotton Beach Club

De Cotton Club is een strandtent en restaurant in één waar meerdere vestigingen van zijn op Ibiza. Maar de Cotton Beach Club bij het mooie kustplaatsje Cala Tarida is het hele jaar geopend. Tijdens het zomerseizoen gewoon gedurende de hele week en tijdens het winterseizoen alleen gedurende het weekend. Toen ik er afgelopen december was ging ik er op een zondag heen om het Bloody Mary Winterbrunch Menu uit te proberen. Tijdens het winterseizoen hebben ze namelijk speciale brunch of lunch menu’s. Terwijl ik op het terras van de Cotton Beach Club zat, met het warme zonnetje op mijn gezicht, werd het ene na het andere lekkere gerecht voorgeschoteld. Ja, het is wel even wat prijziger dan alle andere restaurants die in dit rijtje staan, maar het is zeker de moeite waard om een keer geweest te zijn. Je zit er zo fijn en het eten is ook zo lekker! Let wel op dat wanneer je voor een brunch of lunch menu naar de Cotton Beach Club gaat, je hier flink wat uurtjes voor uit kan trekken. Laat maar zeggen een hele middag, eigenlijk. Wij zaten er van 14.30 tot 19.00, dus dat zegt misschien wel wat 😉 Het had voor ons wel ietsjes korter gemogen, maar het voordeel was dat we hierdoor nog wel vanaf het terras de prachtige zonsondergang hebben kunnen zien.

La Paloma

En dan last but not least, mijn favoriete restaurant van het hele eiland: La Paloma. Ergens in het midden van Ibiza, in het kleine dorpje San Lorenzo, ligt een oude finca, die omgetoverd is tot sfeervol restaurant. Overdag kun je in de grote tuin rondom de finca zitten, tussen alle sinaasappelbomen en bloeiende planten in. ’s Avonds, als het weer het toelaat, is het ook mogelijk om buiten te zitten en zijn de bomen versierd met honderdduizend lampjes. Maar het restaurant gedeelte binnen is ook erg leuk en sfeervol. Ik heb al veel mensen aangeraden om te eten bij La Paloma en iedereen was er na afloop razend enthousiast over. Heen gaan dus, maar wel even van te voren reserveren, want dat is bij deze mega hotspot zeker nodig. Ook in de winter!

Vorig jaar, toen ik dus in december op Ibiza was, riep ik al dat dit sowieso niet mijn laatste winter op Ibiza zou worden. Niet wetende dat ik zelfs het jaar daarop, dit jaar dus, weer tijdens de winter terug zou gaan. Want ja, nu ik in Valencia woon en een retourticket maar liefst €30 euro kost, kan ik het natuurlijk niet laten om dit jaar weer te gaan. Wanneer dit precies gaat plaatsvinden weet ik nog niet, maar ik kijk er nu al erg naar uit. Ben jij al eens op Ibiza geweest? En kende jij één van deze bovenstaande en leuke restaurants op Ibiza al?

2 Reacties

  1. 3 maart 2019 / 10:48

    Hoi Fleur, toffe website heb je! Wij zijn kind aan huis op Ibiza maar waren toch nog nooit bij Comidas geweest. Erg tof tentje! Thanks voor de tip en ga zo door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
about you webshop
Shopping Saturday – Mijn favoriete items uit de About You webshop

Sinds het mogelijk is om in Nederland bestellingen te plaatsen in de About You webshop, ben ik fan. Blij was...

Sluiten