7 leuke dingen die ik in Lissabon wil doen

leuke dingen die ik in Lissabon wil doen

Hoi allemaal! Vandaag is de dag dat ik weer op reis mag, en wel naar Lissabon, een stad waar ik nog niet eerder ben geweest. En wat doe je wanneer je nog onbekend bent met een stad? Juist, je goed inlezen en weten wat je allemaal wilt gaan doen. En daarom vertel ik je vandaag de 7 leuke dingen die ik in Lissabon wil doen.

1. Een bloemenijsje eten

Je hebt het vast al wel eens op Instagram, Pinterest of misschien wel op straat gezien: het bloemenijsje. Er worden geen bolletjes ijs op het hoortje geduwd, maar ‘blaadjes’ van een bloem. Een klein kunstwerkje die ook nog eens heelrijk smaakt. Én die je op veel plekken kunt krijgen in Lissabon. Moet ik dus als ijsfreak echt gaan eten, al denk ik dat dat met die warme temperaturen wel goed zal komen.

2. De zonsondergang bewonderen bij PARK Bar

PARK schijnt een afgelegen en secret locatie te zijn, maar ondertussen heb ik de tip al van zo’n 10 mensen gehoord om hier te gaan. Maar goed, dan móet het wel bijzonder zijn. Wat het is? Een rooftop bar op het dak van een parkeergarage, met uitzicht over de hele stad. En je schijnt er de lekkerste cocktails te kunnen drinken, dus dan begrijp je dat dit iets is wat ik zeker wil gaan doen in Lissabon ;-).

3. De Calzedonia winkel bezoeken

Ben je een vrouw en kende je Calzedonia nog niet? Ga je schamen. Nee grapje, je hoeft je niet te schamen, want het merk komt uit Italië en is – nog – niet verkrijgbaar in Nederland. Maar juist daarom is het zo aantrekkelijk om er tijdens een stedentrip heen te gaan – hij zit in vrijwel alle andere Europese steden -. Wat er te vinden is? Ontzettend mooie lingerie en bikini’s. En vooral voor dat laatste kom ik er heel graag – zie hier een foto waarop ik een bikini van hun draag -. De bikini’s zijn van goede kwaliteit, zijn super vrouwelijk en raken nooit verveeld. Het is niet de goedkoopste winkel om je bikini’s te scoren, maar ze hebben vaak wel een goede uitverkoop. Of saldi, zoals de Italianen zeggen.

4. Met tram 28 door alle kleine straatjes rijden

Oke, dit is by far het meest toeristische wat je kunt doen in Lissabon, maar het schijnt dat je echt een keer in tram 28 gezeten moet hebben wanneer je in Lissabon bent geweest. De tram rijdt door de meest smalle en pittoreske straatjes en dat is natuurlijk wel heel erg leuk. Je ziet plekken waar je misschien anders te voet niet zou komen. En ohja, Lissabon is heel heuvelachtig, dus om nou álles lopend te doen is misschien ook een beetje teveel van het goede. Tenzij je met flinke kuitspieren thuis wil komen natuurlijk ;-).

5. Een pastel de Nata eten

Een wat? Ja, dat vroeg ik ook bij het horen van de naam Pastel de Nata. Maar, het is een van de bekendste zoetigheden uit de Portugese keuken. En waar zoet is, is Fleur, dus ook dit zal ik met veel plezier gaan proeven tijdens mijn verblijf in Lissabon.

6. ’s Avonds cocktails drinken in Bairro Alto

De wijk Bairo Alto staat vooral bekend om alle leuke barretjes, cafeetjes en andere uitgaansgelegenheden. En waar ik dan zo’n cocktail wil drinken? Ik denk dat het overal wel leuk is, maar ik heb al tip van iemand gekregen om naar de Bali Bar te gaan, voor het ultieme surfers sfeertje.

7. Mooie sardineblikjes kopen

Bij de winkel Loja das Conservas verkopen ze allerlei soorten sardineblikjes in heel toffe stijl. Google het even als je precies wilt weten wat ik hier mee bedoel. Dit vind ik nou nog eens een tof souvenir. Ga ik ook meteen voor wat mensen thuis meenemen.

Zo, dan waren dat de 7 leuke dingen die ik in Lissabon wil doen. Ben jij wel eens in deze Portugese stad geweest? En zo ja, heb jij dan nog tips voor mij? Natuurlijk zal ik ook tijdens deze reis weer op zoek gaan naar toffe hotspots en daar na afloop verslag van doen. Vind ik altijd leuk! Adios! Tchau!

15 Reacties

 1. 13 mei 2016 / 07:20

  O wat klinkt dit heerlijk! Heel veel plezier in Lissabon!

 2. Eline
  13 mei 2016 / 07:56

  Wat heerlijk dat je naar Lissabon gaat. Heel veel plezier!

 3. Tessa | LucyTess
  13 mei 2016 / 08:56

  Ahh super leuk! Ik ga binnenkort ook naar Lissabon, dus dit ga ik even opslaan 😀 Liefs

 4. 13 mei 2016 / 10:01

  Jaaa wat een leuke dingen, ik ben echt benieuwd hoe je het gaat vinden. Ik vond het zó leuk daar!

 5. 13 mei 2016 / 10:13

  Veel plezier!! Volgens mij is Lissabon een hele leuke stad. Ik wist trouwens niets dat die bloemenijsjes daar zo’n ding was joh! Zou daar zelf ook super benieuwd naar zijn, hihi. Leuke plannen heb je in elk geval! 🙂

 6. 13 mei 2016 / 12:40

  Oh heerlijk zeg, weer zo’n reisje! Ik wil ook nog zo graag eens naar Lissabon! Heel veel plezier!

 7. Mandy
  13 mei 2016 / 14:41

  Wat leuk dat je naar Lissabon gaat. Zelf ben ik nog nooit in Portugal geweest, maar het lijkt me zo’n mooi en leuk land! Heel veel plezier!

 8. 13 mei 2016 / 15:01

  Veeeel plezier! Pas op zakkenrollers in tram 28 (wij waren beroofd), de lekkerste pastei de nata eet je bij Pastéis de Belém (in Belem ;)) en het lekkerste ijs hebben ze bij Santini! Lekker eten heb je bij de food court Time Out, hamburgers bij Honorato en mijn favoriete winkels zijn de Stradivarius en Parfois.

 9. 13 mei 2016 / 19:13

  wat een leuk lijstje en ik kende dat ijsje geen eens gelijk maar eens opgezocht! veel plezier!

 10. 13 mei 2016 / 20:04

  Met name 7 kan ik je onwijs aanraden, maar dat deed ik eerder al via Instagram! Bairro Alto is echt geweldig. De pastel de nata hebben wij uiteindelijk niet bij dé winkel gehaald in Belém maar bij een ander bakkerijtje, omdat bij ‘hét zaakje’ echt een giga rij stond! 🙂 Heel veel plezier X

 11. 14 mei 2016 / 11:33

  Bloemenijsjes wil ik ook nog zo graag proberen. En er foto’s van maken, hihi, ofcourse. Lissabon lijkt me een hele leuke stad! Veel plezier daar. Liefs

 12. 15 mei 2016 / 09:27

  Een leuk lijstje met dingen die je wilt gaan doen. Veel plezier!

 13. 15 mei 2016 / 13:00

  Ah ja dat ijsje, zo leuk! En wat een reizen maak je zeg. ik ben vreselijk jaloers haha. Het enige wat ik doe is op school zitten haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
7 onnozele dingen waar ik dus écht niet meer zonder kan

Hoi allemaal! Er zijn een aantal onnozele dingen die ik doe of gebruik in het dagelijks leven waar ik niet...

Close