8 x lekker eten en drinken op Curaçao

8 x lekker eten en drinken op Curaçao

Curaçao, het eiland van de vele mogelijkheden, warmte en zon. Eind januari was ik er op vakantie en heb ik mijn ogen goed voor jullie open gehouden. Ik ging op pad, testte heel wat dingen uit en vertel je vandaag waar je lekker kunt eten en drinken op Curaçao.

Trio Penotti 
Ik zal maar meteen beginnen met een van de leukste en gezellige restaurants die Curaçao rijk is, namelijk: Trio Penotti. Toen ik de naam ‘Trio Penotti’ las, sprak het restaurant mij niet gelijk aan, maar oh men, wat ben ik blij dat we er toch zijn gaan eten. Trio Penotti ligt afgelegen, namelijk vlakbij het Westpunt, maar is zó de moeite waard om heen te gaan. Het is er klein, maar daardoor ontzettend knus. Overal hangen lampjes, er zitten altijd genoeg mensen en de bediening is ontzettend vriendelijk. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het heerlijke eten. Wanneer je in de buurt van het Westpunt komt, moet je hier echt gaan eten. Ik zou er persoonlijk zelfs wel een lange autorit voor over hebben.

Mundo Bizarro
Een restaurant dat in de buurt Pietermaai in Willemstad ligt, is Mundo Bizarro. Toen ik de eerste keer op Curaçao was heb ik hier gegeten en aangezien dat toen zo goed bevallen was, ging ik er dit keer weer naartoe. Mundo Bizarro is ten eerste gelegen in een super gezellige straat – de Nieuwestraat – en ziet er voor de rest ontzettend mooi, hip en gezellig uit. Je kunt hier terecht voor een ontbijt, lunch of diner en als je geluk hebt, is er ook nog live muziek. Helemaal leuk!

Landhuis Misjé
Aangezien Nick en ik met ons hotel bij het Westpunt zaten, hebben wij veel in die buurt gegeten. We keken wat rond op Tripadvisor, toen we veel goede verhalen lazen over Landhuis Misjé. We waren er toevallig al een keer langsgereden en wisten dat het er erg gezellig uit zag, dus daar gingen we op een avond naar toe. Eenmaal daar aangekomen was het nog een stuk gezelliger dan we in eerste instantie hadden gedacht. Landhuis Misjé is een groot geel huis en in de bijbehorende tuin staan een aantal tafeltjes waaraan je kunt plaatsnemen. Het ziet er ontzettend tof en uniek uit, vooral omdat het zo’n huiselijke sfeer heeft. En dat is ook niet zo gek, want het is een echt familierestaurant waarbij veel lokale gerechten op de menukaart staan.

Zanzibar
Zanzibar is een strandtent, bar en restaurant in één en is vooral op zaterdag een bezoekje waard. Op zaterdag is er namelijk een happy hour van 17.00 tot 18.00 waarbij er een DJ staat te draaien, veel publiek is en het goed los gaat. Nadat de happy hour is afgelopen komt er ook nog een live band en staat het hele strand van Zanzibar wel zo’n beetje vol met vrolijke en dansende mensen. Zelf vind ik Zanzibar qua strandtent niet heel boeiend om overdag bij te liggen, maar wél om op zaterdag heen te gaan voor een dansje en een drankje.

Il Forno
En als je dan bij Zanzibar bent geweest en trek hebt gekregen, kan je langs Il Forno rijden. Il Forno is een Italiaans restaurant waar je zowel binnen als buiten kan zitten. Ik nam er een pizza en die was echt verrukkelijk. En alleen daarom al zet ik Il Forno in dit rijtje van lekker eten en drinken op Curaçao.

Karakter
Karakter is een strandtent waarbij je ook nog eens heerlijk aan het water kunt eten en drinken. Doordat Nick en ik hier onze laatste volle dag doorbrachten, hebben we er gelijk ook geluncht. En dat was lekker! Toen wij rond een uur of 18.00 Karakter verlieten, was het personeel net bezig met het aansteken van fakkels, wat er ontzettend romantisch en mooi uit zat. ’s Avonds eten bij Karakter schijnt daarom óók ontzettend leuk te zijn.

SOL Food
Houd je van lekkere pizza’s en Amerikaans eten? Ga dan naar SOL Food. Wij kwamen hier terecht doordat het vlakbij ons hotel lag en het goede recensies had op Trip Advisor. Het restaurant zat daarom ook goed vol, maar gelukkig was er nog net één plekje over voor ons. Nick en ik bestelden allebei een pizza, maar toen werd ons verteld dat de pizza’s zo groot zijn, dat je er beter een samen kunt delen. Dus dat deden we en dat was meer dan genoeg. En érg lekker!

De Gouverneur
En dan last, but not least: de 8e plek waar je lekker kunt eten en drinken op Curaçao: de Gouverneur. de Gouverneur is gelegen in de wijk Otrobanda in Willemstad en ziet er van zowel binnen als buiten ontzettend gezellig uit. 2,5 jaar geleden ben ik er wezen eten en dit jaar even langsgelopen om te kijken of het er nog hetzelfde uitzag als toen. En dat zag het. Doordat ik dit jaar het liefst alleen maar nieuwe restaurants wilde ontdekken, heb ik de Gouverneur overgeslagen, maar als je er nog nooit bent geweest, is dit zeker een tip om heen te gaan!

Dit zijn de plekken waar ik ben geweest en waar je lekker kunt eten en drinken op Curaçao. Ben jij al weleens op Curaçao geweest? Zo ja, wat zijn jouw favoriete plekken om te eten en drinken op Curaçao? Liefs! xoxo

PS: benieuwd naar de rest van onze dagen op Curaçao? Er staat een vlog van Curaçao online!

5 Reacties

 1. 24 februari 2017 / 16:08

  Wat heerlijk om dit te lezen! Ik krijg er niet alleen trek van (haha!) maar ook meteen zin om lekker weer een reisje te boeken 🙂 Ben hier helaas nog nooit geweest, maar het lijkt mij echt een fijne get-away spot! Fijn weekend chick. Liefs, Merel

 2. 24 februari 2017 / 17:20

  Heerlijk artikel! Ik moet toch ook maar snel een keertje naar Curacao!☀️

 3. 24 februari 2017 / 20:21

  Wat super leuk om dit te lezen! ik wil nog wel een keer naar curacoa

 4. 27 februari 2017 / 08:33

  Klinkt super. Wie weet ga ik dit ooit nog nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
alles online
Thursday Talk – ”Maar Fleur, deel jij echt alles online?”

Hoi! Op deze stormachtige donderdag heb ik weer een nieuw Thursday Talk artikel voor je klaar staan. Een persoonlijk artikel waarin ik de...

Close