7 x lekker eten en drinken in Rome

eten en drinken in Rome

Voordat ik naar Rome ging, wist ik één ding is zeker. Ik zou er hoe dan ook lekker gaan eten. Laat dat eten maken maar aan die Italianen over, hoor. En het klopte. Ik heb er lekker gegeten. Nee, heerlijk, zelfs. En daarom deel ik vandaag 7 plekken waar je heen kunt gaan om te eten en drinken in Rome. Lees je mee?

Lekker eten en drinken in Rome

Note: doordat we in november naar Rome zijn geweest, was het al, net zoals in Nederland, om 16.30 donker. Daardoor heb ik helaas geen foto’s kunnen maken van de eet en drink gelegenheden. Maar, geloof mij op mijn woord: dit zijn dé plekken waar je heen moet om lekker te eten en drinken in Rome. Echt!

1. Cantina e Cucina

Tijdens onze eerste avond in Rome besloten we Tripadvisor te ‘adviseren’ en kijken welk restaurant populair is. En daar kwam Cantina e Cucina uit. We liepen erheen, zagen een gigantische rij buiten staan en de moed zakte in onze schoenen. Maar, doordat we zo ontzettend leuk ontvangen werden door de gastvrouw die ons meteen een glas prosecco in onze handen drukte, bleven we met nog 20 andere mensen wachten op ons tafeltje. En dat was eigenlijk best gezellig. De gastvrouw maakte met iedereen een praatje en al vrij snel, na zo’n 15 minuten te hebben gewacht, werd ons een tafeltje toegewezen. En ik kan maar een ding zeggen: als je leuk wilt eten en drinken in Rome, moet je bij Cantine e Cucina wezen.

2. Urbana 47

Urbana 47 ligt in de meest leuke wijk: Monti. Wij hebben er na onze fietstour geluncht en het was er vooral erg druk en gezellig. Het eten en drinken was voor Italiaanse begrippen prijzig, maar wel erg lekker. Enig minpuntje? De serveerster die wij hadden en die waarschijnlijk ook de eigenaresse was, was niet zo vriendelijk en vooral erg uit de hoogte. Maar het andere personeel was wel top en tsja, het interieur, sfeer en eten hebben dan voor mij ook de overhand. Heen gaan dus!

3. Tazza d’Oro

De beste koffie haal je, volgens de lokale mensen, bij Tazza d’Oro. Dus daar moesten en zouden wij heen gaan, natuurlijk. Nick nam een koffie Americano en ik een cappuccino en man, wat waren die lekker. Ik denk dat ik oprecht nog nooit zo’n lekkere cappuccino heb gedronken als daar. En ondanks dat Tazza d’Oro door zijn bekendheid veel toeristen trekt, zijn de prijzen laag. Houd ik van.

4. L’Archetto

Wil je nou een écht goede pasta eten? Ga dan naar L’Archetto. Niet alleen is het zowel buiten als binnen erg gezellig, ook komen er vrijwel alleen maar Italianen en staan er ontelbaar veel soorten pasta’s op de menukaart. Wij hebben er geloof ik 20 minuten over gedaan om alles van de menukaart te lezen en een keuze te maken, maar uiteindelijk ging ik voor een pasta met tonijn, ui en kappertjes en die was echt mega lekker. Gewoon anders dan dat we hier in Nederland gewend zijn.

5. Etabli

Ben je na een dag wandelen moe en heb je zin in een goed glas wijn? Ga die dan zeker drinken bij Etabli, een enorm knusse wijnbar in Rome. Niet goedkoop, maar wel zijn geld waard. Bij Etabli zijn overal gezellige zitplekken gecreëerd en er is zelfs een openhaard. En dat vonden wij, in november, best wel fijn.

6. Alle Fratte di Trastevere

Het restaurant Alle Fratte di Trastevere hebben we niet van te voren opgezocht maar kwamen we per toeval tegen. Voordat we naar Rome gingen hoorde ik dat Trastevere een leuke wijk is, dus daar gingen we op een avond heen. Bij het restaurant waar wij in eerste instantie wilden eten, was het erg druk en eigenlijk ook niet zo gezellig. Dus liepen we verder de smalle straatjes in en kwamen toen uit bij Alle Fratte di Trastevere. Van buiten leek het niet zoveel, maar oh, wat was het binnen gezellig. We zaten tussen alleen maar Italiaanse gezinnen en stellen en het personeel was zo vrolijk! Voor écht Italiaans eten en drinken in Rome, moet je bij dit restaurant wezen.

7. Del Fico

De laatste avond van onze stedentrip in Rome, gingen we eten bij Del Fico. Hier stonden wat meer internationale gerechten op de menukaart en het was zo’n leuk restaurant! Del Fico is een ruim, hip, industrieel restaurant en er zitten veel fijne mensen. Do I need to say more? Perfect voor als je even genoeg hebt van al het Italiaanse eten – kan dat? – en weer een keer een ander soort gerecht wilt eten. Al kan je er ook gewoon Italiaans eten. Anyhow, heen gaan! 😉

Zoals je kunt lezen hadden wij niks te klagen op culinair gebied. We hebben heerlijk kunnen eten en drinken in Rome en hoop dat ik jou wat inspiratie heb gegeven, voor als je ook een keer naar Rome gaat. Ben je al weleens in Rome geweest? Liefs!

PS: meer van mijn stedentrip in Rome zien? Bekijk dan mijn vlog van Rome!

eten en drinken in Rome

10 Reacties

 1. 13 december 2016 / 14:29

  Trastavere was inderdaad ook voor mij de leukste wijk, toffe lijst dit! Zou echt heel graag weer terug willen <3

 2. 13 december 2016 / 16:46

  Ik heb geen idee meer waar ik toen met school allemaal heb gegeten, maar ik weet zeker dat ik in Rome héél blij zou worden!

 3. 13 december 2016 / 16:57

  Handig lijstje voor als ik naar Rome ga! Verheug me al op die heerlijke gerechten!

 4. 13 december 2016 / 17:09

  Superleuk dat je de laatste tijd zo vaak over Rome schrijft! Ik ga er in Februari heen met m’n klas, zo spannend! Ik heb je artikel even opgeslagen, dan kan ik ‘m altijd weer even snel opzoeken. En ik kan het er alvast met m’n vriendinnen over hebben. (we mogen een aantal dagen zelf kiezen waar we eten!)

  Liefs 🙂

 5. 14 december 2016 / 12:46

  Trastevere is echt een geweldige wijk! Überhaupt lijken deze tentjes me heel leuk, ik heb in Rome echt een heerlijke pasta Funghi Porcini gegeten, maar ik weet niet meer hoe het heette daar.. Malou x

 6. 14 december 2016 / 13:07

  Ik hou ook van Monti, het ziet er daar allemaal zo schattig uit en er zitten zulke leuke plekjes! Afgelopen zomer ben ik er in een soort boeken cafe geweest met mijn vriend, het zat vol met Romeinen echt super leuk!

  • 19 december 2016 / 10:42

   Plekken waar lokale mensen zitten blijven toch het leukst, he? 😀

 7. 15 december 2016 / 08:47

  Erg leuk om te lezen. Wie weet ga ik nog ooit naar Rome!

  • 19 december 2016 / 10:43

   Zeker een keer doen als je de mogelijkheid hebt! Het is zo’n mooie en interessante stad!

 8. Molly
  27 juli 2019 / 10:35

  Wat is het eten daar toch fantastisch he ! Ik kom jaarlijks naar Rome alleen om heel maar dan ook heel erg veel te eten, geweldig !
  Laatst kwam ik erachter dat je via https://www.folderbode.nl/coop/ hele lekkere echte italiaanse ingrediënten kan vinden, bijvoorbeeld pasta maar ook vlees ! Misschien een fijne tip voor jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
(GESLOTEN) Kerst winactie #1 – Jane Kønig giftcard

Hoi allemaal! Zoals elk jaar geef ik rond kerst een aantal mooie cadeaus weg. Gewoon om jullie, mijn lezers, te...

Close