Last minute op stedentrip in september? Dit zijn 5 leuke steden om naar toe te gaan!

Last minute op stedentrip in september? Dit zijn 5 leuke steden om naar toe te gaan!

Op stedentrip in september en dus tijdens het naseizoen, vind ik persoonlijk het leukst. Dit jaar gaat het voor mij alleen niet lukken om op stedentrip in september te gaan. Zit jij er wel aan te denken om last minute op stedentrip in september te gaan? In dit artikel vertel ik over de 5 leuke steden die zeker in september het bezoeken waard zijn.

Last minute op stedentrip in september? Dit zijn 5 leuke steden om naar toe te gaan!

De afgelopen jaren heb ik enorm veel nieuwe steden mogen ontdekken. Er zijn een aantal steden die groot favoriet zijn, maar die toch niet handig zijn om in september te bezoeken – puur omdat het er dan nog veel te warm is. Denk bijvoorbeeld aan steden Rome, Sevilla, Marrakech en Madrid. Stuk voor stuk steden die ik aan kan raden om eens te bezoeken. Maar dan wel echt in de lente of herfst. Goed, laten we doorgaan naar de 5 steden die wél het bezoeken waard zijn in september.

1. Valencia

Met stipt op nummer één staat Valencia. De stad waar ik woon en iedereen kan aanraden om een keer naar toe te gaan. Maar och, doe mij een plezier en ga er alsjeblieft niet heen gedurende de zomermaanden. Dan is het er namelijk snikheet. Niet lekker comfortabel warm, maar écht heet. Daarom spendeer ik momenteel de zomermaanden in Nederland – om de hitte in Valencia te ontsnappen. Maar wanneer het daar in september weer ietsjes begint af te koelen, keer ik graag weer heel snel terug. September vind ik dan ook een heel goede maand om Valencia te bezoeken. Niet al te druk en ook is er overdag nog een temperatuur waardoor je makkelijk op het strand kunt liggen. Want ja, Valencia heeft als enige uit dit rijtje van steden een strand. En wanneer het kan, maak ik daar altijd graag gebruik van.

Wist je dat ik al heel wat artikelen heb geschreven over Valencia? 10 dingen die je sowieso in Valencia gedaan moet hebben. Maar ook als je opzoek bent naar leuke hotspots zijn de artikelen over mijn favoriete tapas restaurants in Valencia en de leukste plekken waar je ’s avonds een drankje kunt drinken in Valencia het best om even te lezen.

2. Lissabon

Ik ben een aantal jaar geleden voor een paar dagen in Lissabon geweest en hoewel ik niet veel tijd had om de stad helemaal grondig te verkennen, wist ik wel meteen dat dit een stad was waar ik nog een keer graag naar terug zou willen keren. Lissabon is gewoon anders dan andere steden omdat de stad op 7 heuvels gebouwd is en je vooral veel mooie uitzichtpunten hebt. Ik geef toe dat er niet veel verschillende soorten bezienswaardigheden te vinden zijn, maar persoonlijk vind ik dat altijd wel fijn. Dan voel ik niet zo de druk om alles te moeten zien voordat ik weer terugvlieg naar huis. Een stad met wat minder bezienswaardigheden zorgt bij mij vaak voor meer relax momenten en vooral ook veel terras-sessies. Precies waar ik van houd 😉

stedentrip in september

3. Berlijn

Hoe vaker ik Berlijn bezoek, des te meer ik verliefd word op deze stad. 5 hele keren heb ik Berlijn tot nu toe mogen bezoeken en alle keren waren voor een stedentrip. De stad is, in vergelijking tot de meeste Europese steden, heel groot. Maar daardoor blijft er altijd wat nieuws te ontdekken. In het recent geschreven artikel op mijn blog met 8 dingen die je moet weten over Berlijn vertel ik je meer over deze bijzondere stad.

De laatste keer dat ik in Berlijn ben geweest, is nog maar een maand geleden. Maar als ik de kans zou hebben, zou ik er nu al weer naar terug kunnen gaan. Vooral in de zomermaanden of tijdens de nazomer, zoals in September, is het perfect om naar Berlijn te gaan. Omdat alles en iedereen dan buiten leeft en de straten en parken volzitten met mensen. Een grote gezellig boel, dus. Ben je tijdens de zomermaanden of nazomer in Berlijn? Zorg er dan voor dat je op zondag naar het Mauerpark gaat. Want tot en met eind september is daar elke zondag een vlooienmarkt en een ‘biergarten’ waar je veel verschillende soorten biertjes kunt nuttigen. En wat dit park voor mij vooral zo bijzonder maakt, is dat er op zondag overal door het park heen live muziek is. Mensen treden op, willen zichzelf laten zien en wisselen elkaar ook weer af. Overal door het park zitten mensen bij de verschillende optredens te kijken. Er hangt dus vooral een hele goede en fijne sfeer. Perfect om de week mee af te sluiten.

4. Gdańsk

De minst bekende stad uit dit rijtje met 5 leuke steden om naar toe te gaan als je last minute op stedentrip wilt in september, is Gdańsk. Gdańsk bezocht ik vorig jaar april met medeblogger en goede vriendinne Nanne. We wilden samen een nieuwe stad bezoeken – één waar nog niet iedereen geweest is en één met een voor ons beiden nieuwe cultuur. En zo kwamen we uit bij Gdańsk in Polen. We gingen in april en ondanks het feit dat het daar rond die tijd nog aardig koud kan zijn, hadden wij enorm geluk met het weer. Alle dagen konden we genieten van een zonnetje en daardoor was het een stuk minder koud dan waar we ons in eerste instantie op hadden voorbereid. Maar toch: als ik je een maand zou moeten aanraden om naar Gdańsk te gaan, zou ik toch september zeggen. Net na alle drukke zomermaanden, maar nog net een periode waarin het weer op zijn best kan zijn. Op mijn blog kan je een uitgebreid artikel lezen over mijn tips voor een stedentrip naar Gdańsk.

5. Londen

De beste reistijd om naar Londen te gaan is tussen mei en september. Puur omdat er dan nauwelijks neerslag valt en de temperatuur op zijn best is. Die combinatie is natuurlijk wel zo fijn als je tijdens een stedentrip veel buiten aan het wandelen bent. Toch ga ik het liefst niet tijdens de maanden mei, juni en juli op stedentrip. Omdat dat de vakantie- en dus ook de drukst bezochte maanden zijn. En vooral voor een stad zoals Londen, die toch aardig drukbezocht wordt, kies ik er liever voor om in een iets rustigere maand te gaan. Maar dus wel een maand waarin er nog nauwelijks neerslag valt en de temperatuur op zijn best is. September zou voor mij dan dus de beste maand zijn om Londen te bezoeken. Ben je van plan om voor een last minute stedentrip naar Londen te gaan? Lees dan ook zeker even het artikel over waar je lekker kunt eten en drinken in Londen.

Dit waren de 5 steden die ik persoonlijk heel leuk zou vinden om tijdens een stedentrip in september te bezoeken. Wat is jouw favoriete stad om in de nazomer naar toe te gaan?

6 Reacties

 1. 18 augustus 2019 / 14:02

  Valencia en Lissabon trekken me heel erg! Het is dat ik alle weekenden in september moet werken, anders had ik het wel geweten! Gelukkig heb ik nog een tripje naar Londen tegoed in december!

 2. 18 augustus 2019 / 19:45

  Ik ben uit dit rijtje alleen nog niet naar Gdansk geweest, maar dat staat nu wel op m’n planning! Het lijkt me echt een hele leuke stad.

 3. 19 augustus 2019 / 11:18

  Wat een super fijne tips! Ik baal zo dat ik de afgelopen keer in Berlijn niet naar het Mauerpark ben geweest, die dag reden wij namelijk alweer terug. Maar ik ga vast nog wel een paar keer terug naar Berlijn, die stad verveelt inderdaad nooit :-). Ik ben nog nooit in Valencia geweest, het lijkt me echt een heerlijke stad. Vorig jaar ben ik in Lissabon geweest en die stad heeft echt een beetje mijn hart gestolen… Echt een bruisende, gezellige, zonnige en vrolijke stad 😀

  • 19 augustus 2019 / 11:40

   Oh ja, ik heb ook een aantal keren gehad dat ik nét niet op de zondag in Berlijn was. En daar baalde ik toen ook wel een beetje van, aangezien ik weet hoe leuk het Mauerpark op zondag is. En over Valencia: ga die stad zeker een keer bezoeken – en stuur mij dan even een berichtje zodat we wellicht een koffietje kunnen doen 😉 – want het is zo’n fijne stad!

 4. 28 augustus 2019 / 19:02

  Ik ben nog nooit in al deze steden geweest, maar ze lijken me allemaal zo leuk! Leuke tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Rodamon Riad in Marrakech
Rodamón Riad in Marrakech – hier wil je verblijven!

Tijdens mijn rondreis door Marokko, was mijn laatste stop Marrakech. Ik zou daar 4 hele dagen verblijven, dus zocht ik...

Close