Dit zijn de 7 landen buiten Europa die ik nog graag wil bezoeken

Dit zijn de 7 landen buiten Europa die ik nog graag wil bezoeken

Hoewel ik al een flink aantal landen buiten Europa heb mogen zien, zijn er toch zeker ook nog veel landen waar ik heen zou willen gaan. En in dit artikel benoem ik de 7 landen buiten Europa die ik nog graag wil bezoeken. Het zijn er eigenlijk een stuk meer, want ik zou eigenlijk naar bijna elk land wel een keer willen, maar deze staan in ieder geval hoog op mijn lijstje.

Marokko

Het dichtst bij huis van dit lijstje met landen buiten Europa die ik graag nog wil bezoeken is Marokko. Ik roep dan ook al jaren dat ik binnenkort écht een keer naar Marokko wil. Voor een  korte stedentrip naar Marrakech of een roadtrip door het hele land. Er zijn namelijk genoeg plekken die ik in Marokko zou willen zien. Maar toch ben ik er dus nog niet eerder geweest. Ondanks het feit dat een vlucht naar Marokko helemaal niet zo prijzig is en de prijzen in het land zelf natuurlijk ook veel lager liggen dan in Nederland. Dus ja, misschien moet ik binnenkort maar gewoon een reisje naar Marokko gaan plannen. Al zou ik voor een roadtrip door het hele land het liefst wel minimaal 2 weken uittrekken.

Indonesië

Waar ik jullie hier op mijn blog nog niet eerder over heb verteld, is dat er een backpackreis naar Indonesië op de planning stond. Omdat ik begin 2019 voor een paar maanden wilde gaan reizen en het bezoeken van Indonesië al een lange tijd op mijn bucket list staat. Vooral na het zien van alle tropische kiekjes van mensen die naar Bali gaan – waar tegenwoordig heel Instagram mee vol lijkt te staan. Ja, daar wil ik ook nog wel graag een keer heen en ik denk dat mijn eerstvolgende backpackreis daar ook heen zal gaan. Nu nog even kijken of dat in 2019 zal gaan gebeuren of op een later moment.

China

Tijdens mijn 2 laatste jaren op de middelbare school, had ik Chinees als extra vak. We leerden niet alleen de basis van Mandarijn, ook leerden we veel over de Chinese geschiedenis en huidige cultuur. Ik vond het volgen van het vak zo leuk en interessant, dat ik vanaf dat moment al wist dat ik ook een keer naar China zou willen. Om alles wat ik in de boeken had gelezen, met eigen ogen te kunnen zien en bewonderen. Daarnaast denk ik ook dat het bezoeken van China heel anders zal zijn dan alle andere landen waar ik tot nu toe ben geweest. Het enige waar je van te voren wel goed aan moet denken, is het feit dat je een visum nodig hebt voor China. Al is dit voor het bezoeken voor veel landen buiten Europa vaak wel het geval. Op de website van E-visum kun je in ieder geval makkelijk je visum voor verschillende landen buiten Europa regelen.

Mexico

In mijn artikel met vakantie eilanden die ik ooit nog eens wil bezoeken schreef ik al dat ik een keer naar Isla Holbox zou willen. Ik ken iemand die daar een aantal keer is geweest en elke keer als ik haar foto’s zie, denk ik: ja, daar moet ik ook heen. Isla Holbox is een klein eilandje dat voor de kust van Mexico ligt. Het leent zich er perfect voor om heen te gaan als je dus al in Mexico bent. Dus ja, dat lijkt mij wel wat – eerst rondtrekken door Mexico en daarna met de boot naar Isla Holbox gaan.

Australië

Het zal je vast niet verrassen dat Australië op dit lijstje, met landen buiten Europa die ik graag nog wil bezoeken, staat. Want wie wil er tegenwoordig niet een keer in zijn of haar leven in Australië zijn geweest? Het mag dan letterlijk aan de andere kant van de wereld zijn en ook nog een flinke duit met geld kosten – toch moet en zal ik er een keer heen gaan. En dan het liefst voor minimaal één of twee maanden, omdat het land natuurlijk enorm is. Veel jongeren kiezen voor het working holiday visum Australië, zodat ze tijdens het reizen ook nog wat geld kunnen verdienen in bijvoorbeeld de horeca of bij locale boeren, maar ik zou graag dan voor mij zelf door willen blijven werken als freelancer.

Vietnam

Ik ben al een aantal keer in Azië geweest, maar welk land nog steeds erg hoog op mijn lijstje staat om heen te gaan, is toch wel Vietnam. Ik kan niet zo goed uitleggen waarom dat zo is, maar het land trekt mij gewoon heel erg op de een of andere manier. Misschien komt dat doordat ik een paar mensen ken die een flinke tijd door Vietnam hebben gereisd, maar wellicht ook door deze reisvideo die ik een tijdje geleden heb gezien. Ik hoop er zeker nog een keer heen te gaan.

Tanzania

Afgelopen zomer maakte ik voor het eerst kennis met Afrika. Kaapstad in Zuid-Afrika om precies te zijn. En hoewel de algehele sfeer daar een stuk anders is dan in in andere Afrikaanse landen, heeft het mij toch getriggerd om meer van Afrika te willen zien. En Tanzania met zijn mooie eiland Zanzibar staan al lang op mijn lijst om een keer naar toe te gaan. In 2014 wilde ik de winterzon opzoeken en moest ik uiteindelijk kiezen tussen een vakantie naar Tanzania en Zanzibar of Cuba. Dat laatste werd het uiteindelijk. En daar heb ik geen moment spijt van gehad, want Cuba was geweldig en indrukwekkend tegelijk. Maar ik wil dus nog steeds een keer graag naar Tanzania toe. Ik ben erg benieuwd naar het land, de natuur en ook wil ik graag nog een keer op een echte safari.

Dit zijn de 7 landen buiten Europa die ik nog graag wil bezoeken. Ben jij al een keer in één van deze landen geweest? En welke landen staan bij jou nog op je lijstje om heen te gaan? 

Share:

4 Reacties

 1. 3 december 2018 / 15:43

  Australië staat, als land buiten Europa, ook erg hoog op mijn lijstje. Daar wil ik zo graag eens heen!

 2. 4 december 2018 / 15:10

  Tanzania en Mexico staan bij mij hoog op het verlanglijstje. Daar ben ik zo benieuwd naar. Isla Holbox heb ik ook al vaker voorbij zien komen en dat heb ik ook op slag op mijn bucket list gezet. Wat een paradijsje.

 3. 5 december 2018 / 18:51

  Australië wil ik zelf ook dolgraag eens bezoeken! 🙂

 4. 14 december 2018 / 18:39

  Ha Fleur! Van deze landen ben ik in Marokko, Indonesië en Mexico geweest. Marokko is inderdaad prachtig (ik ben 2x geweest en wil nog een keer), Bali is heerlijk (ik was er in augustus) en Mexico (lang geleden) was ook mooi. Ook Jordanië kan ik echt aanraden, dat vond ik echt de verrassing van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
7 vragen om aan jezelf te stellen voordat je op wintersport gaat

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur en de eerste sneeuwvlokken zijn inmiddels gevallen. Ga je aankomend seizoen ook op...

Sluiten