5 interieur tips om je huis winterproof te maken

5 interieur tips om je huis winterproof te maken

Over iets meer dan een maand is het officieel winter. Maar nu de temperatuur flink aan het dalen is en ik niks anders meer draag dan warme truien, voelt het alsof het winterseizoen al is aangebroken. En omdat we in de winter veel aan huis gekluisterd zijn, geef ik je 5 interieur tips om je huis winterproof – en dus ook gezellig – te maken.

1. Voeg warme en donkere kleuren toe aan je interieur

Op veel verschillende soorten manieren kun je warme en donkere kleuren aan je interieur toevoegen. Door bijvoorbeeld wat woonaccessoires aan te schaffen in een bepaald soort kleur, of door een muur te verven of behangen. Voor wat toffe inspiratie kan ik je de woonideeën van Karwei website aanraden. Hierop kun je inspiratie voor verschillende ruimtes in huis opdoen. En hou je van DIY projecten? Ook aan dat soort inspiratie is op deze website aan gedacht.

2. Koop wat woonaccessoires die gemaakt zijn van zachte materialen

De winter brengt helaas heel wat kou met zich mee en aangezien ik zelf niet zo’n fan ben van een loeiende verwarming – lees: droge lucht, droge huid en milieu -, maak ik het mezelf op een andere manier comfortabel. Zachte kleedjes en kussens vind ik hier een goed voorbeeld van. Ook draag ik altijd een warme trui en een paar fluffy sokken of pantoffels. En ohja, hetgeen wat ik ook erg leuk vind vind voor in huis zijn van die vachtjes die je op de grond of over een stoel of bank kunt leggen.

3. … En wat woonaccessoires die gemaakt zijn van natuurlijke materialen

Houten woonaccessoires zijn daar een goed voorbeeld van. Wellicht heb je al een paar houten meubels in je huis staan, maar ook kun je nog wat kleinere dingen aanschaffen, zoals bijvoorbeeld houten kandelaars, snijplanken en krukjes. En ook daar kan je weer creatief mee aan de slag gaan. Zo heb ik op een houten krukje een grote rieten mand met daarin een cactus staan. En op mijn ronde houten snijplank, op de salontafel, staan nu allemaal kaarsen. In het artikel over mijn woonkamer kun je zowel het houten krukje als de ronde houten snijplank zien.

➸ Ben je ook benieuwd naar hoe je een mooie kersttafel creëert en de kerstsfeer in huis haalt? Ik schreef daar vorig jaar een uitgebreid artikel over. 

4. Maak gebruik van gezellige verlichting

Als je in je huis voor de juiste verlichting zorgt, kom je al een heel eind met je huis winterproof te maken. Zo vind ik het bijvoorbeeld gezellig om de lichten in huis te dimmen of uit te zetten en daarvoor in de plaats allemaal kaarsjes aan te steken. En dan het liefst een kaars die lekker ruikt. Ook een snoer met lampjes vind ik heel gezellig staan. Die kan je ergens overheen hangen, zoals je bank of een kast, maar je kunt ze ook bij elkaar in een stolp of vaas stoppen.

5. Koop een paar mooie winterse takken voor in een vaas

Denk bijvoorbeeld aan dennentakken of takken met van die gezellige rode besjes. Beide soorten doen mij aan de winter denken en daarom haal ik ze elk jaar wel een keer in huis. En dan met name de takken met rode besjes, omdat wij ook altijd nog een kerstboom met dennentakken in ons huis hebben staan.

Na het schrijven van dit artikel heb ik helemaal zin gekregen om mijn huis winterproof te maken. Zo wil ik nog een muur schilderen, een lekker ruikende geurkaars kopen en zo’n snoer met gezellige lampjes aanschaffen. En laten we  de kerstboom niet vergeten, want wanneer Sinterklaas is geweest, haal ik die meteen in huis. Ik kan niet wachten! Wat doe jij om jouw huis winterproof te maken? 🙂

Share:

16 Reacties

 1. 17 november 2017 / 15:17

  Leuke tips! Ik vind het vooral heel leuk om met natuurlijk materialen te werken. De laatste tijd ben ik vooral bezig met decoratie in vazen. Kun je zoveel leuke kanten mee op.

 2. 17 november 2017 / 22:37

  Leuke tips! Ik heb eigenlijk nog nooit echt met natuurlijke materialen gewerkt.

 3. Lodi
  29 november 2017 / 16:52

  Goede tips! ik vind het prettig om de kamer een beetje gezellig te maken met kaarsen enzo.

 4. Eva
  29 november 2017 / 16:58

  Whoops! Supergoede post, ik verhuis binnen 9 dagen en hou deze tips zeker in mijn achterhoofd. Vooral dat met die winterse takken vind ik leuk

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  • 29 november 2017 / 22:08

   Ja, die staan altijd zo gezellig in huis! Succes met verhuizen!

 5. 29 november 2017 / 16:59

  Leuke tips, een gezellig lampje en kaarsjes, in combinatie met donkere kleuren vind ik ook altijd heel gezellig…!

 6. 29 november 2017 / 17:32

  Leuke tips! In winter vind ik zelf altijd lekker om een heerlijk herfstige kruidige kaars te branden.

 7. 30 november 2017 / 09:57

  Leukte tips. Ik doe er iets mee om het wat gezelliger te maken hier.

 8. 30 november 2017 / 16:00

  Leuk om te lezen! Komend weekend gaat bij ons de kerstversiering erin:)

 9. 30 november 2017 / 22:28

  Heel leuke tips! Vooral die van natuurlijke matrialen! Daar hou ik wel van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
leuke truien
Shopping Saturday – leuke truien voor het najaar

De maand november is aangebroken en mijn t-shirts zijn inmiddels ingeruild voor een paar lekker warme truien. Maar omdat ik...

Sluiten