Shopping Saturday – 9 inspirerende girlboss boeken

Shopping Saturday – 9 inspirerende girlboss boeken

Daar is ‘ie weer: een nieuwe Shopping Saturday! En dit keer met 9 inspirerende girlboss boeken, al heb ik stiekem wel een beetje een hekel aan het woord ‘girlboss’. Maar niet als we het hebben over alle vrouwen, die in elk opzicht een ‘girlboss’ kunnen zijn. Dus daar focus ik mij op met de boeken die ik voor deze Shopping Saturday heb uitgekozen. Kijk je mee welke dat zijn?

inspirerende girlboss boeken

Sheryl Sandberg – Lean in ● Anna Nooshin – On Top ● Babe You Got This
Estée Lalonde – Bloom ● Julia Pimsleur – Power Vrouwen ● Tony Crabbe – Nooit Meer Te Druk
Sophia Amoruso – Girlboss ● Sarah Knight – The Life-Changing Magic ● Annic van Wonderen – Masterclass ondernemen

Misschien ken je al een paar van bovenstaande inspirerende girlboss boeken, maar misschien ook nog niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de boeken On Top, Babe You Got This en The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck al in mijn bezit heb en ze je zeker kan aanraden. On Top gaat over het leven van Anna Nooshin en wat zij heeft moeten doorstaan om te komen waar ze nu is. Vind je Anna nou ook zo’n tof mens? Dan is dit boek zéker een aanrader om te lezen. In het boek Babe You Got This gaat Maartje Haverkamp in gesprek met verschillende succesvolle vrouwen om erachter te komen hoe zij over bepaalde dingen denken en hoe zij met bepaalde situaties omgaan. Ook geven deze vrouwen tips. En dit alles op leef- en carrièregebied. En dan het boek The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck, die gaat over wat de titel al aangeeft: hoe je leven ‘magisch’ kan veranderen als je wat minder f*cks zou geven om wat anderen van je vinden en denken. Hoe je leven daar leuker van wordt. Een boek met veel herkenbare situaties, die ook nog eens ontzettend humoristisch zijn beschreven. Houd ik van.

Naast alle boeken die ik dus al in huis heb, staat Girlboss van Sophia Amoruso – en daar is nu ook een serie van gemaakt! – ontzettend lang op mijn verlanglijstje en daar komen Bloom en Powervrouwen vanaf nu ook bij te staan. Al zou ik het liefst alle boeken van dit lijstje willen bestellen, om lekker onder een dekentje – want ja: zomer? – op de bank te lezen dit weekend. Maar eerst moet ik Babe You Got This nog uitlezen, want die heb ik tot nu toe voor de helft gelezen en is, zoals ik net al zei, een mega aanrader!

Ken jij nog een paar inspirerende girlboss boeken die je mij niet wilt onhouden? Laat ze me dan zeker weten, want ik hou ontzettend van het lezen van dit soort boeken! Fijn weekend!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

14 Reacties

 1. 12 augustus 2017 / 07:51

  The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck heb ik gelezen, inderdaad veel humor ook! Ik ben nu bezig met het boek Ikigai. Tot nu toe veel belovend 🙂

 2. 12 augustus 2017 / 08:50

  Mooi lijstje met boeken die ik zeker wil gaan lezen.

 3. 12 augustus 2017 / 09:36

  Leuk overzicht! Er staan zeker een paar boeken tussen die ik nog eens wil lezen. Ik ben op dit moment bezig in Nooit meer te druk en zou ook graag nog eens Masterclass Ondernemen willen lezen.

 4. 12 augustus 2017 / 17:57

  Gelijk even de boeken die ik nog wil lezen toegevoegd aan mijn verlanglijstje! Zo handig is dat van Bol.com :). Het boek van Annic wil ik heel graag nog lezen!

 5. 12 augustus 2017 / 19:56

  Ik vind zulke boeken altijd de leukste om te lezen! Die van Anna heb ik zelf al in huis, de rest kende ik niet of heb ik nog niet gelezen!

 6. 14 augustus 2017 / 12:20

  Babe, you got this is zo’n leuk boek! 🙂

 7. 15 augustus 2017 / 23:51

  Het boek van Anna Nooshin heb ik al vol smacht gelezen en ik moet zelf nog gaan beginnen aan babe you got this, maar deze ligt wel al op mij te wachten!

 8. 16 augustus 2017 / 15:42

  Bedankt voor dit lijstje! Ik hou echt van dit soort boeken, heel interessant en inspirerend.

 9. 21 augustus 2017 / 13:07

  Mooi lijstje! ik ben nu Babe you got this aan het lezen…

  • 21 augustus 2017 / 15:06

   Oeh, ben heel benieuwd wat je ervan vindt! Ik vind het zo’n tof en inspirerend boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
op zomervakantie
Thursday Talk – Wij gaan op zomervakantie naar…

Wanneer ik dit artikel tik, is het 6 augustus. Het weer in Nederland is al een tijdje 'mwah' en daardoor...

Sluiten