5 redenen waarom je in de winter op stedentrip naar Valencia zou willen

5 redenen waarom je in de winter op stedentrip naar Valencia zou willen

Heb je zin om, in de winter die we tegemoet gaan, een stedentrip naar een leuke stad te maken, alleen heb je nog geen idee waar je heen zou willen? Lees dan vooral even dit artikel, waarin ik je 5 redenen geef waarom je in de winter op stedentrip naar valencia zou willen. 

Valencia is vanuit Nederland maar ongeveer 2,5 uur vliegen

Als je geluk hebt, kun je in de winter voor een prikkie naar Valencia vliegen. Vooral vanuit Eindhoven en Brussel zijn de vliegtickets het goedkoopst en kan je vaak al voor minder dan €50 euro een vlucht naar Valencia boeken. Ook ben je er zo, want het maar ongeveer 2,5 uur vliegen. Voor je het weet sta je dus op Spaanse bodem, wat het voor een – korte – stedentrip ideaal maakt. 

Er is in Valencia gedurende het hele jaar maar een kleine kans op echte kou en regen

En hoewel Valencia dus maar op zo’n korte vliegafstand te bereiken is, is het weer tijdens de winter wel een stuk anders dan in Nederland. Neem bijvoorbeeld afgelopen week: in Nederland lag de temperatuur rond het vriespunt terwijl het hier in Valencia zo’n 20 graden met zon was. En dat grote verschil in temperatuur blijft gedurende de hele winter. De temperaturen zullen hier in Valencia in januari en februari nog wel wat dalen, maar het de ‘kou’ is absoluut niet te vergelijken als de winterse kou die wij in Nederland tijdens deze maanden kennen. Ook is de kans op regen veel kleiner dan in Nederland.

➸ Ik schreef eerder al een artikel met de 10 dingen die je sowieso gedaan moet hebben in Valencia. Zeker leuk om even te lezen als er een stedentrip naar Valencia op de planning staat! En ben je ook nog opzoek naar een leuk reisboekje om mee te nemen? Dan kan je ik dit reisboekje van Valencia zeker aanraden! 

In de winter op stedentrip naar Valencia gaan is een goede manier om je vitamine D weer op peil te krijgen

Valencia beschikt over een bovengemiddeld aantal zonuren per jaar als je dat vergelijkt met de rest van Zuid-Europa. Er is dus een grote kans dat je veel zon zult zien als je in de winter op stedentrip naar Valencia gaat. Iets wat ons lichaam, na een tekort aan zonuren tijdens de winter in Nederland, wel fijn zal gaan vinden. Ik zelf ben bijvoorbeeld enorm gevoelig voor het wel of niet genoeg opdoen van zonlicht, dus ik heb er veel baat bij om in de winter minstens één keer naar een bestemming te gaan waar de zon schijnt en waar ik mijn vitamine D weer op peil kan krijgen. 

De winterse zonsondergang in Valencia is fenomenaal 

Sinds een paar weken is het helaas niet meer echt mogelijk om in je zwemkleding op het strand te liggen. Ook als de temperatuur net boven de 20 graden uitsteekt, is het daar te koud voor omdat er op het strand altijd wel een windje staat die de gevoelstemperatuur flink omlaag haalt. Maar toch zit ik toch nog geregeld met vrienden op het strand. We zitten dan op onze handdoeken onze hapjes en drankjes, die we hebben meegenomen, te nuttigen. En vaak blijven we daar dan totdat de zon is ondergegaan, want de winterse zonsondergang in Valencia is echt fenomenaal. Ook zijn er een aantal rooftop bars in de stad waar je de zonsondergang goed kunt bewonderen.

Het Las Fallas straatfestival in maart

Zelf ben ik nog niet eerder tijdens het Las Fallas straatfestival in Valencia geweest, maar van horen en zeggen moet je daar ooit een keer geweest zijn. Omdat het nogal een big happening schijnt te zijn, aangezien Las Fallas het grootste straatfestival van Spanje is. In 2019 zal Las Fallas officieel de laatste zondag van februari van start gaan, met een openingsfeest bij Torres de Serrano, maar het echte feest vindt pas plaats tussen 15 t/m 19 maart. In de laatste week van het winterseizoen en wat van oorsprong ook was bedoeld om de stad ‘klaar’ te maken voor de lente. Tijdens deze dagen zal er van alles te doen zijn in en rondom de stad en is het vooral één groot feest. Van verschillende soorten optochten en vuurwerk tot aan muziek en drinken op straat en het strand. 

Dan waren dit de 5 redenen waarom je in de winter op stedentrip naar Valencia zou willen. Ondanks het feit dat ik alweer bijna naar Nederland ga, om kerst en oud en nieuw te vieren, geniet ik ernorm van de winter hier in Valencia. Ik kan het dus iedereen aanraden om in de winter op stedentrip naar Valencia te gaan! 

1 Reactie

  1. 8 januari 2019 / 11:30

    Het lijkt me echt heerlijk om ’s winters in Valencia te overwinteren! Haha! Valencia staat al langere tijd op mijn lijstje, misschien zou ik er juist eens in het najaar naartoe moeten gaan. Leuk artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
woonaccessoires via Biano
Shopping Saturday – Leuke woonaccessoires via Biano

Sinds ik tijdelijk in een gemeubileerde kamer in Spanje woon, mis ik het soms best wel om in een huis...

Close