In de winter naar Ibiza? 5 redenen om te gaan!

In de winter naar Ibiza? 5 redenen om te gaan!

Er is op mijn blog al veel over het Spaanse eiland Ibiza geschreven, maar nog niet over Ibiza als winterbestemming. En aangezien ik pasgeleden nog een paar dagen op Ibiza te vinden was, weet ik nu hoe fijn het is om in de winter naar Ibiza te gaan. Want echt: ik kan het je aanraden! Lees je mee waarom?

1. In de winter is het heerlijk rustig op Ibiza

Ibiza is in Europa een populaire vakantiebestemming waar je je niet snel zult vervelen. Wanneer in het hoogseizoen alle clubs en strandtenten open zijn, is het erg druk op het eiland. Dan zijn er nog maar weinig plekken op Ibiza waar het rustig is. Inmiddels ga ik zelf al jaren niet meer in het hoogseizoen naar Ibiza – ik schreef al eens eerder over de 4 redenen om Ibiza buiten het hoogseizoen te bezoeken – en dit jaar ging ik wel voor het eerst rond oud en nieuw. Een nieuwe ervaring die erg goed is bevallen. Ik zal later nog een artikel schrijven over welke dingen je in de winter op Ibiza kunt doen. Maar dat het in de winter heerlijk rustig is op Ibiza, is zeker een pluspunt!

2. In de winter kun je op Ibiza genieten van de groene en bloeiende natuur

Hoewel Ibiza milde winters kent met weinig regendagen, regent het natuurlijk wel nét iets vaker in de winter dan in de zomer. En dat is maar goed ook, want daardoor komt de natuur weer mooi tot bloei. De natuur die na al die bloedhete zomermaanden wel weer wat vocht kan gebruiken. In de winter zie je op Ibiza de mooiste bloemen bloeien en rij je door een veel groenere natuur. Want ja, Ibiza is in de winter een stuk groener dan in de zomer en dat maakt het eiland toch nog net een stukje mooier.

in de winter naar Ibiza

3. In de winter zie je op Ibiza de mooiste zonsondergangen

Het schijnt dat de zonsondergangen in de winter nóg mooier zijn dan in de zomer. Dit las ik voordat ik afgelopen maand naar Ibiza vertrok. Sceptisch als ik was – want hoezo zou een zonsondergang mooier zijn in de winter? – reden Nick en ik aan het einde van de middag naar een strand om de zonsondergang te aanschouwen. En ik weet niet of het lag aan de dag waarop wij dit deden, maar man, zo’n zonsondergang had ik echt nog nooit gezien. De lucht kleurde in allerlei rode, oranje en rozige tinten en dit bleef totdat het helemaal donker was.. Magisch mooi was het. Ga je nou ook een keer in de winter naar Ibiza, dan kan ik je onderstaande plekken voor het aanschouwen van de zonsondergang in de winter zeker aanraden:

 • Strand van Cala Jondal. Alleen de strandtent Yemanja is hier in de winter geopend. Overal staan tafeltjes in het zand en uit de speakers klinken fijne deuntjes. Leuk om te borrelen en de zonsondergang te aanschouwen.
 • Strand van Cala Tarida. Ligt westelijker dan Cala Jondal, waardoor je nét wat meer van de zonsondergang kunt zien. Vooral de Cotton Beach Club is geweldig om te zitten voor een late lunch en/of borrel tijdens de zonsondergang.
 • Hostal Restaurante La Torre in Cap Negret. Ligt nog weer een stuk westelijker en is een ontzettend fijne plek om te zitten. Zoals de naam al doet vermoeden is La Torre een accommodatie, maar heeft het ook een restaurant. En het buitengedeelte van het restaurant is een groot en wat hoger liggend terras waardoor je een prachtig uitzicht over zee hebt. Perfect om de zonsondergang te aanschouwen.

➸ Ik schreef ook een artikel over de 7 leuke dingen die je kunt doen tijdens de winter op Ibiza. Want echt: er valt nog genoeg te doen en te zien wanneer je in de winter naar Ibiza gaat. 

4. In de winter kun je nog steeds goed uitgaan op Ibiza

Kijk, wanneer je in de winter naar Ibiza gaat zijn er misschien niet zoveel clubs open en er wordt er ook niet op elk strand een feestje gebouwd. Maar er is ’s avonds heus nog wel wat te beleven. Grote clubs als de Pacha, DC-10 en Heart blijven gewoon open in de winter. En weet je wat nou zo leuk is? In die clubs komen in de winter veel locals én nog belangrijker: de prijzen voor een kaartje zijn een stuk goedkoper. Rond oudejaarsavond worden er trouwens ook een paar goede feesten georganiseerd op het eiland. Maar daar hangt dan wel weer een ander prijskaartje aan. Houd je persoonlijk niet zo van clubs maar wil je wel met de voetjes van de vloer? Dan kan ik je Teatro Pereyra in Ibiza stad aanraden. Dit is een plek waar vaak live muziek is en waar het dus lekker swingt. Maar dan op jazz, flamenco en reggea muziek. Weer eens wat anders, maar minstens zo leuk om een keer heen te gaan.

5. In de winter is Ibiza een heel ander eiland dan in de zomer

Persoonlijk vind ik de beste reden om Ibiza in de winter te bezoeken dat het een heel ander eiland is dan in de zomer. Ik hoor mensen vaak praten over ‘hoe verliefd ze zijn op Ibiza’. En dat snap ik, want het is ook een fantastisch eiland, maar toch weet ik inmiddels dat de zomers op Ibiza niet laten zien hoe Ibiza écht is. Van oorsprong is Ibiza namelijk een hippieeiland, waar veel kunstenaars en spirituele mensen woonden. Nog steeds wonen die er wel, maar door de schoonheid van het eiland nam het aantal toeristen snel toe. En nu zie je het ‘oude’ Ibiza alleen nog een beetje terug wanneer je in de winter naar Ibiza gaat. Of op een paar schaarse plekken die nog niet zo toeristisch zijn, zoals het noorden van het eiland. Ik hoor zelfs geregeld dat de bewoners dan eindelijk het gevoel hebben ‘weer hun eiland terug te hebben’. En dat zegt denk ik al genoeg.

Oke, dan waren dit de 5 redenen om in de winter naar Ibiza te gaan. Maar beloof me dat je nu niet met vliegtuigen vol richting het winterse Ibiza gaat, want juist nu, zoals het nu is, is het fijn. Wanneer er heus wel wat toeristen op Ibiza zijn, maar het niet te vergelijken is met de zomermaanden. En wanneer alles rustig en kalm is. En groen, dat ook. Ibiza, until next time! 

in de winter naar Ibiza

Share:

6 Reacties

 1. 14 januari 2018 / 22:28

  Leuk om te lezen Fleur en ik kan het alleen maar beamen! Toevallig heb ik mijn 1e blog ook net een paar dagen online staan.
  Ik vond het echt zo heerlijk! Oké, we hadden natuurlijk geluk met het weer, maar dan nog: het was zo heerlijk rustig en mooi! En ja, de zonsondergangen waren inderdaad ook heel mooi, ook al zag ik die net weer op andere plekken dan jij.
  Hoe dan ook, superleuk dat we jullie ontmoet hebben en wie weet waar we elkaar weer treffen. Ik heb je niet op de beurs gezien trouwens. Was je er?

  • 17 januari 2018 / 14:19

   Ja, het was zo fijn om er even tussenuit te gaan rond oud en nieuw! En natuurlijk mega gezellig dat we jullie hebben ontmoet :D. Ik was helaas niet meer naar de beurs geweest. Was het nog leuk/interessant?

 2. 15 januari 2018 / 12:33

  Dat klinkt allemaal goed zeg! Ik zag jouw Insta stories al voorbij komen. Lijkt me echt heerlijk om een paar dagen in Ibiza door te brengen nu. Zo’n heerlijk eiland <3!

 3. 15 januari 2018 / 16:10

  Ohhhh dat lijkt me eigenlijk best lekker: Ibiza in de winter! Wie weet ga ik dat eens meenemen in mijn bucketlist… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
nadelen fulltime bloggen
Thursday Talk – 7 nadelen van het fulltime bloggen

Hoi! In de Thursday Talk van een paar weken geleden kwamen de 7 voordelen van het fulltime bloggen aan bod,...

Close