Thursday Talk – It’s official! Ik ga wonen en werken in Spanje!

Thursday Talk – It’s official! Ik ga wonen en werken in Spanje!

Het is alweer een tijd geleden dat de laatste Thursday Talk online is gekomen, maar nu ik wel heel bijzonder nieuws te vertellen heb, is hij weer terug. Althans, voor deze keer. Want ja, zoals ik net al aangaf heb ik je iets bijzonders te vertellen – iets wat je ook al uit de titel kan op maken, maar waar ik je toch nog wat meer over wil vertellen. Dus ben je benieuwd naar een hoe, wat en wanneer? Lees dan gauw mee!

vrijdag 20 juli, 2018
Het is een warme zomeravond en ik zit met een vriendin in mijn tuin. We drinken wijn en kletsen wat bij. Over nutteloze meidendingen, maar ook over haar plannen voor de aankomende tijd. Ze moet namelijk voor haar studie stage lopen in het buitenland. Ze vertelt me dat het bijna zeker is dat ze voor een half jaar stage gaat lopen in Valencia. Wauw, denk ik. Valencia, Spanje – mijn favoriete land. Ik luister aandachtig naar wat ze te vertellen heeft en word met de minuut enthousiaster. ‘Hey, maar ik kom sowieso wel langs, hoor!’, hoor ik mezelf tegen haar zeggen. ‘Ja, geen enkel probleem, hoelang kom je?’ Waarop ik grap dat ik de laatste paar maanden van het jaar kom – om lekker te overwinteren. Lachende gezichten worden serieuze blikken, want beiden weten we dat dit best zou kunnen. Voor mij is het namelijk best mogelijk om een paar maanden ergens anders te wonen, gezien mijn werk als freelancer. Onze inmiddels lege wijnglazen worden  bijgevuld en voor we het weten zitten we uren te fantaseren over hoe tof het zou zijn als ik inderdaad voor een wat langere periode naar Valencia kom.

Mijn droom om ooit in Spanje te wonen komt eindelijk uit!

Wie mij kent, weet dat ik enorm gek ben op Spanje. Ik kom er al sinds mijn geboorte en vind geen enkel land zo leuk als Spanje. Begrijp me niet verkeerd – ik hou enorm van reizen en dan met name naar landen waar het er heel anders aan toe gaat als in Nederland. De niet zulke westerse landen, dus. Maar toch: als ik nog maar naar één land zou mogen gaan, zou dat voor mij Spanje zijn. Waarom ik dan zo gek ben op dit land? Het zijn voor mij vooral de lieve en gastvrije mensen, het lekkere eten én natuurlijk het weer waar ik gewoon heel blij van word. En daarnaast vind ik Spanje ook gewoon een veelzijdig land, dat voor mij nooit zal vervelen. Dus ja, als klein meisje droom ik er dan ook al van om naar Spanje te verhuizen en die droom komt eindelijk uit!

wonen en werken in spanje

Maar waar ga je dan precies wonen, Fleur?

Nou, in Valencia dus. De stad waar ik één keer eerder ben geweest en waar voor mij dus ook nog veel te ontdekken valt. En wat extra leuk is, is dat ik in hetzelfde huis ga wonen als waar mijn vriendin in woont. We hebben wel onze eigen kamers, maar worden dus voor een kleine 3 maanden huisgenoten. Zo leuk en gezellig! Het huis waarin we gaan wonen ligt trouwens ook middenin het centrum, wat het natuurlijk nog extra leuk maakt. Wel zijn er veel andere kamers, dus hebben we ook nog veel andere huisgenootjes. Maar dat mag de pret zeker niet drukken, want iedereen komt uit andere delen van de wereld, wat ik persoonlijk juist heel leuk vind!

Spotahome

Hoe wij bij dit fijne huis in Valencia terecht zijn gekomen? Via Spotahome! Bij Spotahome kun je namelijk terecht voor een accommodatie voor een wat langere periode. Voor minimaal 30 dagen om precies te zijn. Spotahome kun je eigenlijk zien als de tussenpersoon van de huiseigenaar en huurder, waardoor je als huurder altijd weet dat hetgeen wat je huurt ook goed is. Ze checken namelijk alle accommodaties, voordat ze die op hun website aanbieden. Hoe ze dat doen? Door de accommodatie in kwestie van binnen te laten zien in een korte video. Zo kan je als toekomstige huurder vanachter je laptop een kijkje nemen in de accommodatie waar je interesse in hebt. Toch wel zo fijn als je voor een bepaalde periode naar een ander land gaat en niet van te voren de accommodatie kunt bezoeken. Want dat doet Spotahome dus voor je. Op de how it works pagina vind je meer informatie!

Dus ja, ik ga binnenkort wonen en werken in Spanje! Ik vertrek volgende week al en neem maar één grote koffer mee, dus ik moet maar eens snel een paklijst gaan maken. Anders gaat dat geheid veel stress opleveren, als ik op het laatste moment nog moet beslissen wat ik wel en niet mee ga nemen 😉

Ik weet natuurlijk zelf al een tijdje dat ik dit ga doen, maar vind het ontzettend leuk om dit nu ook met jou als lezer gedeeld te hebben. Ik heb namelijk ontzettend veel zin om leuke content te maken voor deze blog en Instagram. Verwacht binnenkort dus veel leuke nieuwe artikelen en kiekjes op mijn Instagram account. Ook zal ik af en toe een update geven van hoe ik het allemaal ervaar. En als je zelf nog ideeën hebt of graag iets terug wilt zien: laat het me dan zeker ook weten. Dan ga ik ermee aan de slag! 🙂

Share:

11 Reacties

 1. 30 september 2018 / 16:19

  Wauw, wat gaaf! Ik ben heel blij voor je dat deze droom van je nu uit komt! Ik wens je alvast heel veel plezier daar! 🙂

  • 8 oktober 2018 / 13:18

   Dankjewel Neeltje! En er komen veel nieuwe leuke artikelen aan :D!

 2. 1 oktober 2018 / 09:53

  Wat ontzettend leuk dat je een tijdje in Spanje gaat wonen! Heel erg veel plezier alvast!

 3. 7 oktober 2018 / 14:47

  Heel veel plezier Fleur. Leuk om te lezen dat je jouw dromen aan het najagen bent. Ik hoop dat wonen in Valencia je goed zal bevallen!

  • 8 oktober 2018 / 13:16

   Hoi Evelyne, wat lief dankjewel! Het bevalt nu al heel goed, dus helemaal blij mee! Liefs!

 4. 8 oktober 2018 / 09:52

  Zo happy voor je meid, het is inderdaad een droom die uitkomt voor je! We hadden het er anderhalf jaar geleden al over en ik ben blij dat je het nu gaat doen 🙂 Je gaat een top tijd hebben. Als ik in de buurt ben laat ik het je zeker weten 🙂 Veel liefs!

  • 8 oktober 2018 / 13:15

   Jaa, zo blij ook! En ik wil nu al niet meer weg hier, haha! Zo fijn Valencia! Laat inderdaad maar weten als je eventueel in de buurt bent. Liefs!

 5. 11 oktober 2018 / 15:36

  Wat een spontane actie! Fijn dat zoiets kan als freelancer. Ook al zou ik het zelf denk ik niet zo snel doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Puglia in Italië
Dit zijn dé dingen die je in Puglia in Italië gedaan moet hebben

Het is alweer een jaar geleden dat ik voor twee weken met een auto door het landschap van Puglia in...

Close