Opzoek naar jouw ideale zomervakantie? Dit zijn mijn tips!

zomervakantie

Hoewel de lente en zomer nog even op zich laten wachten, is dit wel de periode waarin volop zomervakanties worden geboekt. Maar ik snap dat het vinden van een ideale zomervakantie door het grote aanbod lastig kan zijn en daarom geef ik je vandaag een paar tips. Lees je mee?

Tip 1:

Ga met de persoon of mensen waarmee je op vakantie wilt om de tafel zitten en bespreek wat voor soort zomervakantie jullie voor ogen hebben. Dit zijn de onderwerpen waar je het dan over kunt hebben:

 • Hoelang willen jullie op zomervakantie gaan?
 • Hoeveel willen jullie maximaal uitgeven aan de zomervakantie in zijn totaal?
 • Welke dingen zijn voor jou onmisbaar tijdens een zomervakantie?
 • In wat voor een accommodatie zou je het liefst willen verblijven?
 • Welk vervoersmiddel naar de plek toe heeft jouw voorkeur?
 • Welke landen en/of plekken spreken je het meest aan?

Als ik dit op mijzelf zou betrekken, zou ik zeggen dat ik ongeveer 12 dagen op zomervakantie zou willen, maximaal 1.000 euro wil uitgeven in totaal, een auto huren altijd wel heel erg leuk vind en Spanje of een eiland in Europa mij meestal wel aanspreekt om naar toe te gaan. Daarnaast zou ik het liefst met het vliegtuig gaan, omdat je vaak duurder uit bent als je met z’n tweeën in een auto op vakantie gaat. Qua accommodaties vind ik alles behalve campings, helemaal prima. En wat voor mij onmisbaar is tijdens een zomervakantie is zon, zee, strand en leuke dorpjes/steden in de buurt.

Tip 2:

Wanneer jullie bovenstaande punten op papier hebben staan of met elkaar hebben besproken, kunnen jullie op onderzoek uitgaan. Ga vergelijken. Wat heeft een land, eiland of regio te bieden? Voldoet dat in grote lijnen naar wens? En hoe zit het met de financiële kant? Als je het lastig vind om dit te doen, raad ik je heel erg aan om verschillende reisblogs te bezoeken. En natuurlijk gewoon je vragen die je hebt te googlen.

Wanneer je eenmaal weet waar je heen wilt, kan je ook een Lonely Planet kopen. Ik houd ervan om online op onderzoek uit te gaan, maar ook zeker van offline. Ik vind het heerlijk om op een vrije dag in reisboeken te lezen en de dingen die mij aanspreken te onderstrepen en in een notitieboekje op te schrijven.

In mijn geval zou ik niet naar een al te duur land, eiland of regio moeten gaan zoeken, aangezien mijn totale budget voor 12 dagen meestal zo’n 1.000 euro is. Zo wilden ik vorig jaar naar Sardinië gaan, maar aangezien dat een best duur eiland schijnt te zijn, vond mijn zomervakantie uiteindelijk plaats in de regio Puglia in Italië. Aangezien ik ook een auto had te huren, sliep ik ook in verschillende accommodaties, waarvan veel geboekt waren via Airbnb. Hier heb ik zelf altijd goede ervaringen mee gehad en via deze link krijg €30 euro korting op je eerste boeking bij Airbnb!

Tip 3:

Ben je eruit en weet je waar je naartoe gaat op zomervakantie? Dan kan nu het zoekwerk naar de beste deals beginnen. Ik neem aan dat je iets wilt boeken voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. En daarmee ga ik je helpen. Hoe? Ik schreef een paar weken geleden een artikel over hoe je zo goedkoop mogelijk reizen kan. Dus als je meer wilt weten over dat onderwerp, verwijs ik je graag naar dat artikel. Ik heb door alle tips die in dat artikel staan, vaak al honderden euro’s bespaard op een zomervakantie.

Algemene tips:

 • Weet je nou echt niet wat je wilt qua zomervakantie? Lees dan eens over de verschillende bestemmingen die op reisblogs staan. Vaak wordt daarin een mening gegeven over de omgeving, de mensen, het klimaat, de prijzen etcetera en die persoonlijke artikelen over reizen waardeer ik altijd net iets meer dan de feitelijke artikelen in tijdschriften bijvoorbeeld.
 • Denk ook eens out of the box. Een strandhuisje huren in Nederland kan bijvoorbeeld ook ontzettend leuk zijn. Of wat dacht je van een zomervakantie waarin je je laat verrassen door het reisbureau – zoals Srprs.me -? Ik noem maar wat.
 • Pinterest is de ideale inspiratiebron. Je kunt bijvoorbeeld de woorden ‘travel inspiration’ gebruiken of simpelweg in ‘travel’ mappen kijken van andere gebruikers. Maar pas op voor jaloersmakende en ‘ik-wil-nu-op-vakantie’ foto’s ;-).
 • Uiteindelijk je ideale zomervakantie geboekt? Lees dan voor vertrek nog even mijn eerder geschreven artikel met tips om zo voorbereid mogelijk op vakantie te gaan.

Heb jij jouw zomervakantie al geboekt? Of wacht je daar nog eventjes mee? Ik hoop in ieder geval dat ik je met deze tips een beetje op weg heb kunnen helpen. Vertel mij ook gerust wat voor jou een zomervakantie echt leuk maakt. Haal ik misschien ook weer inspiratie uit. Liefs!

11 Reacties

 1. 7 februari 2017 / 16:41

  Leuk artikel! Mijn volgende reis staat al gepland, maar ik krijg meteen helemaal de vakantie kriebels. Heerlijk he om op Pinterest reis inspiratie op te doen? Al zorgt dat er wel voor dat mijn bucketlist steeds langer wordt haha. Waar gaat jouw volgende reisje heen? 🙂 Liefs, Merel

  • 9 februari 2017 / 17:10

   Aah, wat leuk! Waar ga je heen? Mijn volgende al-geplande reisje gaat in juni naar Athene maar hoop stiekem voor die tijd ook nog een paar daagjes weg te kunnen.

 2. 7 februari 2017 / 18:01

  Heel leuk artikel! Ik kan echt niet wachten om dit jaar eindelijk eens een verre reis te gaan maken 🙂

  • 9 februari 2017 / 17:09

   Oeh, spannend! Weet je al een beetje waar je heen wilt? Of heb je toevallig al iets geboekt? 😀

 3. 7 februari 2017 / 18:08

  Goede tips! Mijn vakanties zijn al geboekt! Ik vind het heerlijk om Pinterest af te struinen en local adresjes te vinden.

 4. 7 februari 2017 / 21:45

  Nu heb ik nog meer zin om op vakantie te gaan! Door gebrek aan een budget wachten wij nog even met het boeken van een vakantie. Waarschijnlijk, als we al gaan, wordt het een last minute vakantie. Kan ook hartstikke leuk zijn. Wat misschien ook leuk is: voor onze eerste vakantie keken wij op vakantieveilingen.nl. We zijn toen voor niet zo veel geld naar Tunesië geweest, en alles was geregeld! Misschien ook leuk om dit jaar weer eens te doen.

  • 9 februari 2017 / 17:06

   Last-minute is zeker heel erg leuk! Vooral als je voor weinig/minder geld ergens heen kan! 🙂

 5. 8 februari 2017 / 08:33

  Handige tips! Onze vakantie gaat dit jaar naar Praag en Milaan.

  • 9 februari 2017 / 16:55

   Oh wauw, wat tof dat je twee – nieuwe? – steden mag ontdekken! Ik ben zelf alleen nog maar in Praag geweest – er staan ook artikelen over op mijn blog als je nog tips nodig hebt 😉 – maar ben ook wel heel benieuwd naar Milaan!

 6. 8 februari 2017 / 15:23

  Goede tips! Wij hebben nog geen reis geboekt, we dachten ook aan Sardinië tot we beseften dat dat nogal aan de dure kant is. We willen misschien ook eens een verre reis doen naar Bali.

  • 9 februari 2017 / 16:53

   Wat toevallig dat jij ook Sardinië in gedachte had! Het schijnt ook een ontzettend mooi eiland te zijn. Jammer dat het alleen zo prijzig is voor een Europese bestemming. Maar Bali, wauw! Dat zou tof zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
15 gedachten tijdens het bewerken van outfitfoto’s

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik regelmatig outfitfoto's deel. Maar voordat die online staan, gaat er...

Close