4 redenen om Ibiza buiten het hoogseizoen te bezoeken

4 redenen om Ibiza buiten het hoogseizoen te bezoeken

Goedemorgen allemaal! Als je mij al wat langer volgt, weet je dat ik enorm gek ben op reizen en hier dan ook regelmatig over schrijf op mijn blog. Maar gek genoeg heb ik nog nooit iets over Ibiza, mijn favoriete Europese eiland, geschreven. Dat werd dus wel eens tijd en daarom vandaag een blogpost met 4 redenen om Ibiza buiten het hoogseizoen te bezoeken. Lees je mee?

1. Als je mazzel hebt vlieg je er voor heel weinig geld heen

Oke, vooral vroeger was dit iets wat echt heel relaxed was; mijn moeder en ik zijn meerdere keren voor onder de €50 euro naar Ibiza gevlogen vanaf Eindhoven of Düsseldorf Weeze. En zelfs een keer ‘gratis’, waarbij we alleen een paar euro luchthavenbelastig moesten betalen. Ik denk niet dat dit, door de populariteit van het eiland, nog zo snel zal voorkomen, maar buiten het hoogseizoen zijn er zeker wel veel goede deals. Kijk bijvoorbeeld eens bij RyanAir die vanaf Eindhoven of Dusseldorf Weeze naar Ibiza vliegt. Van alle keren dat ik op Ibiza ben geweest, heb ik het grootste deel met deze vliegmaatschappij gevlogen.  De vliegtuigmaatschappijen die vanaf Amsterdam naar Ibiza vliegen, hebben de prijzen naar mijn mening veel te hoog gemaakt. Maar oké, dat is ook best een slimme zet, als heel Nederland masaal naar Ibiza vertrekt in de zomer maanden. Ook zijn er buiten het hoogseizoen goedkope accommodaties te vinden.

2. Je hoeft (vrijwel) nergens op het eiland te reserveren

Een van de dingen waar ik mij het meest aan stoor, tijdens een verblijf op Ibiza in het hoogseizoen, is dat je altijd en overal moet reserveren. Strandbedjes, tafels in restaurants, auto’s en scooters, noem maar op. Niks kan in het hoogseizoen dus ‘spontaan’ en alles moet in principe gepland worden. Iets waar ik persoonlijk niet zo van hou op vakantie. En ohja, als ik het heb over reserveren, bedoel ik niet diezelfde ochtend, maar echt meerdere dagen van te voren. De keren dat ik in het hoogseizoen op Ibiza ben geweest, heb ik in Nederland al mijn strandbedjes moeten reserveren bij mijn favoriete strandtent, omdat ik daar anders niet meer terecht kon.

➸ Ben je van plan om naar Ibiza te gaan? Ik schreef een artikel over mijn favoriete hotspots op Ibiza en de 7 dingen die je moet weten als je naar Ibiza gaat

3. Partyen kan je er toch wel!

Ibiza staat bekend als het party eiland van Europa en vooral in het hoogseizoen treden de grootste DJ’s hier op. Heel tof allemaal, maar ik vind de clubs op Ibiza, die bijna allemaal het gehele jaar geopend zijn, toffer dan die DJ’s. En wanneer die DJ’s dan in het hoogseizoen draaien, is het in zo’n discotheek bommetje vol én betaal je niet minder dan €50 euro voor een kaartje. Conclusie: buiten het hoogseizoen draaien er dan misschien geen grote DJ’s, wel kun je genieten van de mooie clubs die Ibiza rijk is, met minder drukte en voor minder geld.

4. Het is er gezellig ‘druk’ in plaats van té druk

De mensen die zowel in het hoogseizoen, als buiten het hoogseizoen op Ibiza zijn geweest, zullen vast wel weten wat ik hiermee bedoel. In het hoogseizoen is het namelijk ontzettend druk en overvol op het eiland, maar buiten het hoogseizoen is het alsnog wel druk, maar totaal niet te vergelijken met de chaos van het hoogseizoen. En stiekem vind ik dat veel leuker en gezelliger. 

Een bezoek aan Ibiza buiten het hoogseizoen vergt wel wat voorbereiding, want niet alles is gedurende het laagseizoen geopend. Dit zijn mijn favoriete accommodaties op Ibiza die toch in het laagseizoen gewoon geopend zijn en waarbij het heerlijk vertoeven is:

Hostal la Torre
Hotel Can Sastre
Es Mirador de Peralta

Dit waren dan de 4 redenen om Ibiza buiten het hoogseizoen te bezoeken. Het is een heerlijk eiland om eens te ontdekken. Vooral omdat veel te bieden heeft. Ibiza stad mag natuurlijk niet overgeslagen worden, maar ook de kleinere dorpjes, natuur en stranden zijn het bezoeken waard! Heb jij al wel eens Ibiza buiten het hoogseizoen bezocht? 

Share:

32 Reacties

 1. 14 januari 2016 / 12:05

  Ik ben nog nooit naar Ibiza geweest maar dit lijkt me de perfecte reden om dat gauw (nu het nog laag seizoen is) te doen 🙂

 2. 14 januari 2016 / 12:11

  Ik heb een reis gewonnen en hoop eind deze zomer te gaan, wel zo laat mogelijk in ieder geval! 🙂

  • 14 januari 2016 / 12:56

   Oh wauw, een reis gewonnen! Wat cool! Ik zou dan in September gaan, want dan is het nog mooi weer :D!

 3. Chantalle
  14 januari 2016 / 13:34

  Handige tips! Ik wil dit jaar voor het eerst naar Ibiza maar we kunnen niet anders dan in het hoog seizoen gaan omdat we met de vakanties zitten.. Beetje jammer maar dat heb ik er wel voor over.

 4. 14 januari 2016 / 12:43

  oh wat leuk! ik ga in mei! nu al zin in:) ondanks dat wij buiten het seizoen om gaan, vind ik het nog wel duur hoor… dat goedkope tijdperk is voorbij vrees ik!

 5. 14 januari 2016 / 12:46

  Ik bezoek geen enkele bestemming in het hoogseizoen. Ik heb een hekel aan massa’s toeristen en drukte! In Ibiza ben ik nog nooit geweest. Lijkt mij overigens wel heel leuk, mar dan inderdaad wel buiten het hoogseizoen haha.

 6. Svenja
  14 januari 2016 / 13:56

  Super leuk en toepasselijk artikel! Mijn vriend en ik gaan in mei voor de eerste keer naar Ibiza. Het voor- of naseizoen lijkt mij ook zoveel prettiger, ik ben nooit zo fan van die mensen massa’s in het hoogseizoen. Heb je nog echte must do/visit tips voor als ik in Ibiza ben?

 7. Lies
  14 januari 2016 / 14:10

  Ibiza zou ik ook wel graag eens bezoeken, en inderdaad, buiten het hoogseizoen gaan lijkt me het beste idee.

 8. 14 januari 2016 / 13:37

  wat een goede tips, wil hier nog wel een keertje heen!

 9. 14 januari 2016 / 14:13

  Wat een handig artikel! Dit jaar doe ik examen, waarna ik mocht kiezen waar we naartoe zouden gaan op vakantie. Omdat Ibiza al enorm lang op mijn travel-list staat was dit dan ook het vakantie(ei)land waar ik voor koos. We hebben nog niet geboekt, maar ik hou dit zeker in mijn achterhoofd! Liefs.

 10. 14 januari 2016 / 14:22

  Mag ik vragen in welke hotels je allemaal hebt overnacht toen je in Ibiza was? Wij zoeken een hotel, maar die een redelijk budget heeft en goed is..

 11. 14 januari 2016 / 15:01

  Ibiza lijkt me zo ontzettend leuk, wil ik echt eens gedaan hebben. Interessante post!
  Ik vind je blog super leuk, ga je zeker volgen!

 12. 14 januari 2016 / 15:48

  Ibiza in het hoogseizoen lijkt me echt veel te druk, maar zo klinkt het wel aantrekkelijk. Interessante tips!

 13. 14 januari 2016 / 16:01

  Ibiza staat nog ZO hoog op mijn bucketlist! 🙂

 14. Valerie
  14 januari 2016 / 17:16

  Ah ik ga er deze zomer heen en ik kan niet wachten! Maar wel in het hoogseizoen dus.. Kun je dan niet zo snel spontaan in een restaurantje wat gaan eten ja? Want dat is wel balen inderdaad!

 15. Manon
  14 januari 2016 / 17:22

  Leuke tips! Ik ben nog nooit in Ibiza geweest, lijkt me wel leuk daar !

 16. 14 januari 2016 / 16:34

  Met m’n thuisstudie zijn m’n vakanties zo flexibel, dat ik eigenlijk altijd wel buiten hoogseizoen ga. Zo fijn en ook nog eens goedkoper!

 17. 14 januari 2016 / 17:06

  Wat een fijne en handige tips. Ik wil er sowieso ooit nog eens heen 🙂 X

 18. Bernice
  14 januari 2016 / 18:24

  Ibiza wil ik zeker nog een keer heen! Lijkt me heel leuk zeker buiten het hoogseizoen om zoals je omschrijft. Eigenlijk ga ik altijd wel buiten het hoogseizoen op vakantie. Heerlijk is dat!

 19. 14 januari 2016 / 17:54

  Ibiza lijkt me ook heerlijk! Maar welk eiland vin je leuker, Mallorca of Ibiz? X

 20. 14 januari 2016 / 18:36

  Leuk om te lezen en wat een fijne tips! Och vreselijk, als je van tevoren al alles moet regelen, ik kan daar echt heel slecht tegen. Vakantie is voor ontspanning en gewoon zien wat de dag je brengt en doen waar je zin in hebt, tenminste, dat vind ik vaak het fijnst! Ik wil zeker nog eens naar Ibiza, maar dat ga ik dan inderdaad niet in het hoogseizoen doen! 🙂

 21. Kelly
  14 januari 2016 / 20:47

  Wat een fijne tips! Ik ben er nog nooit geweest, maar heel veel vriendinnen zijn echt verliefd op Ibiza!

 22. 14 januari 2016 / 19:55

  Ik heb dan jammer genoeg altijd school 🙁

 23. Mandy
  14 januari 2016 / 21:28

  Ibiza lijkt me echt superleuk! Ben er nog nooit geweest, maar iedereen is er altijd zo enthousiast over. Ik kan me ook wel voorstellen trouwens dat jij liever buiten het hoogseizoen gaat – dat zou ik ook liever doen haha. Misschien ooit op een dag! 🙂

 24. 14 januari 2016 / 20:28

  Oh ik ben nog nooit op Ibiza geweest, maar wil er wel héél graag nog een keertje heen. Duidelijk buiten het hoogseizoen dan dus, dat wel. 😉

 25. 14 januari 2016 / 20:47

  Ibiza is geweldig en je redenen zijn erg goed! Wij gaan in juni lekker terug naar dit heerlijke eiland, nog net voor de drukte 😉

 26. 15 januari 2016 / 06:26

  Hele goede redenen inderdaad. Lijkt me wel leuk om er nog eens heen te gaan

 27. 15 januari 2016 / 15:59

  Ik ben een keer naar Ibiza geweest en dat was echt super mooi. Het lijkt me ook leuk om een keer in de herfst of lente een midweekje te gaan.

 28. 24 juni 2016 / 13:06

  Ik zat te twijfelen om naar Ibiza te gaan buiten het hoogseizoen, maar hier wordt ik wel vrolijk van!

 29. Sanne
  13 september 2017 / 12:54

  Hoi, mijn zusje en ik willen deze herfstvakantie naar Ibiza San Antonio gaan. Na jou artikel gelezen te hebben ben ik wel entousiast. Maar mijn vraag is of jij ook weet of er niet al heel veel bars en clubs dicht zijn in oktober?
  Wij zouden namelijk wel een paar keer uit willen gaan en het zou jammer zijn als dat een beetje is uitgestorven eind oktober..
  Hoor het graag van je!

  • 15 september 2017 / 15:39

   Hoi Sanne, wat super leuk dat jij en jouw zusje naar Ibiza gaan tijdens de herfstvakantie! Al weleens vaker op Ibiza geweest? Ik zelf kom vrijwel nooit in San Antonio, al ben ik er vroeger wel een aantal keer uit geweest. Je hebt daar een grote uitgaansstraat met verschillende barretjes. Ik denk dat daar een aantal zeker nog wel van open zijn. En voor het echte Ibiza-feest-gevoel zou ik je aanraden om een keer naar Pacha te gaan. In oktober liggen de prijzen voor een kaartje lager dan in het hoogseizoen, al blijft het best prijzig, zo’n avond. Maar moet je echt een keer meegemaakt hebben als je van feesten houdt en op Ibiza bent. Voor de rest vind ik de clubs Privilege en Amnesia ook heel tof, al weet ik niet of die nog in oktober open zijn. Maar kan je vast even opzoeken. Ik hoop dat je wat aan mijn reactie hebt en een leuke tijd zal hebben op Ibiza. Ik heb ook nog een aantal andere artikelen over Ibiza geschreven, wellicht dat je daar ook nog wat aan hebt. En als je nog vragen hebt, mag je ze me altijd stellen. Liefs, Fleur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Read previous post:
Mijn gekregen Sinterklaas en Kerst cadeaus

Goedemorgen allemaal! Vandaag wil ik jullie nog graag even mijn gekregen Sinterklaas en Kerst cadeaus laten zien. En ja, ik weet dat...

Close