Mijn huis in 5 weken – de woonkamer

Mijn huis in 5 weken – de woonkamer

Hoi! Mag ik op deze woensdagmiddag even een gloednieuwe rubriek aan je introduceren? Ja? Oke, tof! In de aankomende 5 weken zal ik door middel van foto’s en tekst mijn huis laten zien. Zelf verzonnen, gefotografeerd en geschreven. En bovenal mega persoonlijk. Maar juist die persoonlijke dingen vind ik leuk om met jullie te delen. Dus here we go: mijn huis in 5 weken – te beginnen bij de woonkamer.

In december wonen Nick en ik alweer 2 jaar in ons huisje. 2 jaar! Waar blijft die tijd? Het voelt namelijk nog helemaal niet zo lang en juist eigenlijk nog best nieuw allemaal. Nog elke dag geniet ik van het huis dat wij hebben gekocht en ingericht. Het voelt zó fijn en eigen. Vanaf het begin beloofde ik jullie om een home tour vast te leggen en te delen, maar steeds verzon ik  een smoes om het niet te hoeven doen. Omdat ik vond dat het huis nog ‘niet genoeg af was’. En eerlijk gezegd denk ik daar nu nog steeds zo over. Maar ik weet dat een huis nooit helemaal af zal zijn en je altijd dingen wilt veranderen, dus ik heb de perfectionistische Fleur opzij geschoven en besloten deze rubriek een leven in te blazen. Geen home tour in vorm van een video dus, maar wel 5 weken lang een uitgebreid artikel over een ander deel van ons huis.

huis woonkamer huis woonkamer huis woonkamerhuis woonkamer

Leren bank: Marktplaats • Salon tafel, stellingkast, staande lamp, mand cactus en kussens: Ikea • Vloerkleed: Karwei • Posters in lijsten: Desenio • Hanglamp: Kwantum • Kaarsen: Rituals • Lichtletter: HEMA

Je moet weten: ons huis is niet mega groot. 75 vierkante meter aan woonoppervlakte, verdeeld over twee verdiepingen. Daarnaast hebben we wel ook nog 15 vierkante meter aan tuin en nog eens 7 vierkante meter aan schuur. Maar eerlijk? De kleine ruimte maakt ons niks uit. We vinden het heerlijk om 2 verdiepingen, een tuin en een schuur te hebben. En daarnaast hebben we ook nog een extra ‘slaapkamer’ die we omgetoverd hebben tot walk-in closet en kantoor. Maar vooral de locatie doet het hem, want we wonen middenin het centrum van Amersfoort en dat is toch best wel heel gezellig.

Ik ben ontzettend blij met hoe we onze woonkamer hebben ingericht, maar ik zou toch ook nog wel wat dingen willen veranderen. Ik wil de muur achter de bank en kast een andere kleur geven voor wat meer warmte en ook zou ik nog wel graag een mooie lamp willen kopen. De staande sfeerlamp die we nu naast de bank hebben staan geeft namelijk niet genoeg licht af. Hierdoor moeten we veel kaarsen aansteken om een beetje licht te hebben ’s avonds. En de grote ronde en glazen lamp die aan het plafond hangt is veel te fel – en dus ongezellig – om ’s avonds aan te hebben. En ohja, de lijsten die nu op de achterleuning van de bank staan moeten ook nog een keer opgehangen worden.

huis woonkamerhuis woonkamer huis woonkamerhuis woonkamer

Roze velvet stoel: Kringloop • TV meubel: Ikea • Macrame hanger: Kwantum • Gouden kandelaars: Blokker • Glazen stolp: HEMA

Wij wonen nu bijna 2 jaar in ons huisje en ik kan nu eindelijk zeggen dat hij voor 99% af is. Het kopen van ons huis was de eerste investering die we goed hebben verzekerd met een woonverzekering. Het inrichten van ons huis naar eigen smaak kostte ook best veel centjes, dus hebben wij alles in etappes aangeschaft. En dit hebben wij zo goed mogelijke geregeld door een inboedelverzekering aan te schaffen om zo verzekerd te zijn tegen brand- en waterschade. En voor als er ingebroken en er van alles meegenomen wordt.

Woon jij nou ook op jezelf en heb jij nog geen woon- en inboedelverzekering? Kijk dan eens naar die van de HEMA. De Hema woonverzekering en HEMA inboedelverzekering zijn eenvoudig online af te sluiten waarbij je de dekking zelf kunt samenstellen. En geloof me: bij eventuele brand- en waterschade of wanneer er wordt ingebroken, zal je blij wezen dat je zo’n verzekering hebt.

Ik ben heel benieuwd wat je van mijn woonkamer vindt. Ik heb een aantal meubels en woonaccessoires onder de foto’s gezet, zodat je weet waar ze vandaan komen. Maar als je nog vragen over iets hebt, stel het dan gerust in de comments! Volgende week krijg je een kijkje in een ander deel van ons huis. Liefs!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

19 Reacties

 1. 25 oktober 2017 / 19:38

  Prachtige woonkamer. Ik vind vooral de velvet stoel heel gaaf!

 2. Sophie
  25 oktober 2017 / 21:46

  Super leuk om te zien! Ik ken dezelfde frustraties. 3 jaar samenwonend en het is nog niet 100% naar wens. Maar ach… opzich is het ook wel heerlijk om in huis te rommelen.

  • 26 oktober 2017 / 11:22

   Super leuk dat je een reactie achterlaat, Sophie! 😀 En ja, struggles he? Maar zoals je al zegt: het is ook wel fijn om altijd in je huis bezig te kunnen zijn. Anders zal ik er ook snel op uitgekeken raken, denk ik. X

 3. 26 oktober 2017 / 09:57

  Ah, zo’n fijn huisje hebben jullie toch ook! Leuk om alle veranderingen te zien die jullie woonkamer heeft doorgemaakt sinds ik er voor de laatste keer was 😉 Ik vind die roze stoel trouwens ook echt heel tof, leuke kringloop score! Liefs Anniek

  • 26 oktober 2017 / 11:20

   Haha ja, ik weet niet meer wanneer je er voor het laatst bent geweest maar er zal wellicht een hoop veranderd zijn in die tussentijd. Ik ben trouwens ook zó verliefd op die velvet stoel! Ik twijfelde nog of ik hem moest kopen – want: eigenlijk geen ruimte voor – maar toch gedaan en geen moment spijt van gehad!

 4. 26 oktober 2017 / 10:21

  Wat een super leuk huisje hebben jullie! Echt wel een inspiratie!

 5. 26 oktober 2017 / 10:21

  Die cactus op het bijzet-krukje is ontzettend schattig!

 6. 26 oktober 2017 / 10:49

  Wow het ziet er weer totaal anders uit dan de laatste keer dat ik er was (toen woonde je er net) behalve het kleed dan! Heel leuk Fleur! En nee een huisje is nooit echt helemaal af!

 7. 26 oktober 2017 / 17:25

  Heel tof zo, dat kleurtje achter de bank zal het ook zeker goed doen! Maar snap dat het nog even moeilijk is wat nu de beste keuze is

 8. 26 oktober 2017 / 22:40

  Ahh ziet er echt mega leuk uit! Die kast is zo gaaf! En die stoel van de kringloop met zo’n ladder en macramé hanger ernaast, hoe tof!? Ik ben helemaal fan van je woonkamer!

 9. 29 oktober 2017 / 11:44

  Ziet er super knus en gezellig uit Fleur! Ik heb het tapijt ook en ben er iedere dag nog steeds blij mee!

 10. 31 oktober 2017 / 13:16

  Wat een leuke nieuwe rubriek! Ik ben heel benieuwd naar de rest van de ruimtes 🙂

  • 31 oktober 2017 / 16:14

   Lief, dankjewel! En morgen komt het tweede artikel van de rubriek online! 😀

 11. Valentina
  23 november 2017 / 17:30

  Haha omg dit is echt te grappig! Ik ga nu ook samenwonen met mijn vriend en heb lekker impulsief een roze velvet stoel gekocht bij de kringloop, lijkt heel erg op die van jou! Dit vond hij niet een heel erg chille actie, omdat we er eigenlijk geen ruimte voor hebben. Hoe toevallig is dit? Super mooie woonkamer trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
leuke woonaccessoires
Shopping Saturday – leuke woonaccessoires

Eens in de zoveel tijd speur ik het web af naar leuke woonaccessoires. Ik merk namelijk aan mezelf dat ik...

Sluiten