5 dingen die ik nog wel aan mijn huis wil veranderen of toevoegen

5 dingen die ik nog wel aan mijn huis wil veranderen of toevoegen

Tweeënhalf jaar is het dat Nick en ik in ons huis in Amersfoort wonen. En nog steeds zijn we er ontzettend blij mee en zitten we beiden op onze plek. Alleen is er natuurlijk altijd wel iets dat ik aan ons huis wil veranderen of toevoegen. Want, zoals mijn moeder altijd zegt: “een huis is nooit af”. Dus besloot ik een lijstje te maken met dingen die ik nog aan mijn huis wil veranderen of toevoegen. Lees je mee welke vijf dingen dit zijn?

1. Meer planten. Overal planten.

Al jaren roep ik dat ik meer planten in huis wil. En er zijn er heus al wel wat voorbij gekomen. Alleen moet een plant helaas van goede huize komen, wil hij het overleven hier. Omdat ik simpelweg gewoon niet zo’n ster ben in het verzorgen van planten. Ik doe heus mijn best, maar toch gaat het altijd fout. Waar het dan precies fout gaat? Ik heb geen idee. Ik heb het wereldwijde web en heel wat boeken doorgespit, opzoek naar planten-informatie. Maar tevergeefs. Ik heb het zelf al voor elkaar gekregen om twee cactussen er zielig en dus dood bij te laten hangen. De enige plant die het tot nu toe al een lange tijd volhoudt, en waar ik dan ook apetrots op ben, is de monstera, aka gatenplant. Die ik overigens gewoon bij de Dille & Kamille kocht voor een prikkie en vanzelf is gaan groeien. Hij staat al enige tijd in onze woonkamer te shinen.

Maar goed, ik wil dus graag nog meer planten. Desnoods alleen maar gatenplanten, als ik die als enige kan verzorgen. Maar het liefst ook van die leuke hangplantjes die ik in een hoek in de woonkamer kan hangen. En misschien toch ook wel weer wat kleine en grotere cactussen.

2. Meer lijsten en ‘ditjes en datjes’ aan de muur

Doordat dit echt ons huis is, gekocht en wel, hebben Nick en ik in de woonkamer eigenlijk nog geen gaten in de muren durven maken. Met als gevolg dat alle lijsten en spiegels die we hebben, op tafeltjes, in een kast of op de rand van de bank tegen de muur aan staan. Waardoor de muren dus ‘saai’ blijven. Tijd dus om een plan te maken voor wat we willen ophangen en niet. Want ik vind het ontzettend leuk om lijsten, maar ook bijvoorbeeld kleine spiegeltjes of wandkleden aan een muur te zien hangen.

3. Een muur in de woonkamer verven

En om het ook allemaal nog wat minder saai te maken, wil ik ook een muur in een kamer verven. Geen felle of aandachttrekkende kleuren voor ons – nee, we houden het liever bij een iets natuurlijkere tint. Zoals bijvoorbeeld een heel lichtgroene en afgezwakte kleur. Of juist een wat donkere en afgezwakte groene kleur. Of een beige- of grijstint. Nou, eerst nog maar eens over nadenken wat we precies willen. En de verschillende prijzen van schilderwerk vergelijken. Ook niet onbelangrijk 😉

➸ Ik schreef eerder al twee artikelen over over de woonkamer en de keuken van ons huis. Daarin zie en lees je precies hoe wij die twee ruimtes hebben ingedeeld en ingericht. 

4. Een dimmer op de lamp in de woonkamer plaatsen

Als er iets is wat moet worden veranderd voordat de dagen weer korter worden, is het wel het licht in onze woonkamer. Want  joh, die is mij toch een partij fel. Voor overdag, als je net wat extra licht nodig hebt, is het helemaal prima. Maar als het ’s avonds donker is en je dan dat licht aanzet, wordt je bijna verblind en dus echt niet blij. Zulk fel licht in je woonkamer, staat ook niet heel gezellig, moet ik zeggen. Dus, er moet een dimmer op de lamp in de woonkamer worden geplaatst. Zodat we hem minder fel kunnen zetten voor in de avonduren.

5. Badkamervloer vervangen

En dan het laatste, maar niet zulk spannend iets wat ik aan ons huis wil veranderen, is de badkamervloer. Iets wat Nick en ik eigenlijk al vanaf het begin dat we hier kwamen wonen wilden. Feit blijft alleen dat dat niet zo goedkoop is en onze huidige badkamervloer er best nog prima mee door kan. Althans, hij is niet kapot of echt aan vervanging toe. Het is meer dat deze huidige vloer nogal oubollig en totaal niet onze smaak is. Maar ach, wellicht iets om het aankomende jaar over na te denken. Maar áls er een nieuwe badkamervloer in ons huis komt, weten we al precies wat voor één we willen. Namelijk een badkamervloer van moderne Moorse tegels.

Hoewel wij dus al best een tijd in ons huis wonen, zijn er dus toch nog wel een aantal grote en kleine dingen die ik aan mijn huis wil veranderen of toevoegen. Maar gelukkig hebben we geen haast en doen we alles één voor één. Woon jij op jezelf en is er iets dat jij aan jouw huis zou willen veranderen of toevoegen? 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

Share:

1 Reactie

  1. 26 november 2019 / 00:07

    Leuke blog! Jij hebt echt gevoel voor styling! Ik snap je wel helemaal hoor! Het voelt toch nooit helemaal af en je wilt toch altijd nog leuke dingetjes toevoegen! Toevallig heb ik zelf laatst kluisjes gekocht en geverfd om een retro look te creëren in de logeerkamer. Het ziet er echt super tof uit en ik heb ook nog eens meer opbergruimte!

    X Felix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
15 foto’s waardoor jij ook een keer in de winter naar Ibiza wilt

Is het net lekker weer in Nederland, kom ik aan met een artikel over de winter. Goh Fleur, had je...

Sluiten