Mijn huis in 5 weken – de keuken

Mijn huis in 5 weken – de keuken

Vorige week introduceerde ik een nieuwe rubriek op mijn blog: mijn huis in 5 weken. Ik gaf je in het eerste artikel van de rubriek een kijkje in mijn woonkamer en kreeg daar veel positieve reacties op. En vandaag is het tijd om het tweede deel van mijn huis te laten zien, namelijk de keuken. Kijk je weer gezellig mee?

Op mijn blog en Instagram heb ik de afgelopen 2 jaar veel foto’s gedeeld van ons huis. Maar op een enkele foto na, is de keuken aardig anoniem gebleven. Best logisch ook wel, want een keuken blijft toch ook maar gewoon een keuken. Maar vandaag is de dag dat ik die keuken toch aan jullie ga laten zien. Omdat hij toch best een deel van ons huis in beslag neemt en wij hem naar eigen smaak hebben uitgekozen en laten ontwerpen. En stiekem ook omdat ik weet dat jullie het leuk vinden om een kijkje te krijgen in welk deel dan ook van ons huis. Dus bij deze, onze keuken:

keukenkeuken keuken

Koelkast: Pelgrim • Glazen kan: Xenos • Kruidenpotjes: HEMA • Emile Henry pan

Toen Nick en ik besloten om te gaan samenwonen, bezochten we wekelijks de Ikea. Gewoon, om alvast in de stemming te komen en ons te oriënteren op het een en ander. Maar de pret begon pas echt toen we te horen kregen dat we dit huis konden kopen. Je moet namelijk weten: ons huis was toen we het kochten een blok beton waar nog niks inzat. Omdat de vorige eigenaar alles had meegenomen. Sommigen mensen snapten niet dat we zo’n ‘bouwval’ kochten, maar wij vonden het juist geweldig. Zo konden we naar onze eigen smaak álles gaan verven en inrichten.

Zo moesten we ook nog een keuken uitzoeken, want ook die zat nog niet in het huis. We besloten voor een keuken van de Ikea te gaan, want we wilden niet voor niet al te veel geld een kwalitatief goede keuken. En hoe leuk om alles zelf te kunnen ontwerpen en samenstellen en dan vervolgens ook daadwerkelijk in je huis te krijgen? Nog steeds zijn we ontzettend blij met de keuken die we hebben.

keuken keukenkeuken

Rieten mandjes: Action • Koffiezetapparaat: Illy • Koffie: Illy • Mokken: Xenos • Marmeren bakje: House Doctor
Houten snijplank: Loods 5

Zoals ik al vertelde hebben wij de keuken van de Ikea, maar de koelkast komt ergens anders vandaan. We wilden namelijk een retro-achtige koelkast – het liefst één van SMEG of Pelgrim. En toen we bij de Nijhof in Baarn opzoek waren naar laminaat, zagen we deze donkerbruine van Pelgrim staan. Hij was nog afgeprijsd ook! Je snapt: we hebben niet lang hoeven nadenken om deze mee naar huis te nemen. En hij heeft al heel wat complimentjes van bezoek mogen ontvangen ;-).

Zoals je vast kunt lezen ben ik aardig trots op onze keuken. Niet alleen omdat wij hem zelf hebben ontworpen en uitgekozen, maar ook omdat hij echt naar onze smaak is. Het enige wat nog ontbreekt is een opstalverzekering die onze keuken zal ‘bewaken’ tegen brand, storm of wateroverlast. En de reden dat een keuken onder een opstalverzekering valt is omdat het niet zomaar – en zonde schade – uit het huis kan worden verwijderd. Datgeen wat wel makkelijk en zonder schade uit het huis kan worden gehaald valt onder een inboedelverzekering, die ik voor onder andere de woonkamer heb afgesloten.

De HEMA biedt een groot aantal verzekeringen aan, zoals bijvoorbeeld een HEMA woonverzekering die zowel je inboedel als opstal verzekerd, maar ook een losse HEMA opstalverzekering. Ze zijn eenvoudig online af te sluiten waarbij je de dekking zelf kunt samenstellen. Ontzettend makkelijk en handig dus!

Ik ben wederom weer heel benieuwd wat je van mijn huis, dit keer de keuken, vindt. En als je nog vragen hebt, stel ze gerust in de comments, want dan beantwoord ik ze graag. Tot volgende week, waarbij je een kijkje krijgt in een ander deel van mijn huis! 

Share:

6 Reacties

 1. 3 november 2017 / 15:18

  Wat een mega leuke en gezellige keuken hebben jullie! Gaaf!

  • 5 november 2017 / 18:12

   Ah lief, dankjewel! Maar poeh, wat was het moeilijk om de keuken goed op de foto te krijgen. Op beeld komt het toch net wat anders over dan in het echt..

 2. 14 november 2017 / 18:34

  jullie keuken blijft zo geweldig, love it!

  • 27 november 2017 / 18:42

   Aaah lief, dankjewel! Wij zijn er ook nog steeds ontzettend blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
weten over Kroatië
7 dingen die je moet weten over Kroatië

Begin oktober ging ik op een geweldige persreis naar Kroatië waarin ik het land in een week tijd zoveel mogelijk...

Sluiten