Dit zijn mijn 7 favoriete hotspots op Ibiza

Dit zijn mijn 7 favoriete hotspots op Ibiza

Heb je een tripje naar Ibiza op de planning staan of ben je van plan dit Spaanse eiland ooit nog eens te bezoeken? Dan is dit artikel iets voor jou! Ik vertel je namelijk wat mijn 7 favoriete hotspots op Ibiza zijn. Dus, zin in heel wat zonnige foto’s en een dosis inspiratie? Lees dan gauw verder!

Tropicana Beachclub

hotspots op Ibiza

Laten we maar beginnen bij een van mijn favoriete hotspots op Ibiza: Tropicana Beachclub. Dit is een strandtent waar ik al meer dan tien jaar kom en waar het heerlijk vertoeven is. Oke, het is er de afgelopen jaren heel wat toeristischer op geworden, maar dat is logisch wanneer het ergens fantastisch is. Ook zijn de prijzen flink gestegen, maar nog steeds niet meer dan je bij een strandtent in Nederland betaald. Prima te doen dus!

Zoals ik net al vertelde is Tropicana Beachclub de afgelopen jaren erg populair geworden, dus is het aan te raden om van te voren te reserveren. Als ik op Ibiza ben doe ik dit al een paar dagen van te voren, om zo met mijn ligbedje op een leuke plek te liggen. En wanneer ik daar dan aankom geniet ik enorm van het weer, het eten en drinken en de lounge muziek die er gedraaid wordt. De dag of dagen bij Topicana Beachclub zijn eigenlijk altijd mijn favoriet!

San Carlos

hotspots op Ibiza

Toen ik afgelopen mei met mijn moeder op Ibiza was, moesten wij door het plaatsje San Carlos rijden om bij onze accommodatie te komen. En bij de eerste keer dat we er door heen reden werd ik er al verliefd op. Wat een ontzettend mooie plek is dit! Het is er klein, maar het heeft wel een paar toffe winkeltjes en fijne barretjes en restaurants. En ohja, het plaatsje is, door alle witte gebouwen, ook nog eens ontzettend fotogeniek.

Ben je van plan een bezoekje te brengen aan San Carlos? Dan heb ik twee tips voor je:

 1. Ga ontbijten of een na-middag borrel halen bij Bar Anita. Dit is het meest leuke barretje die je ooit hebt gezien. Geloof je me niet? Google dan maar eens! 😉 Mijn moeder en ik hebben hier vrijwel alle ochtenden ontbeten en twee keer eind van de middag sangria gedronken. Er komen veel locals, het is er altijd druk en de prijzen liggen laag.
 2. Houd je van interieur en/of het Ibiza stijltje, wat betreft kleding? Ga dan langs de winkel Aguas Blancas. Ik zag hier ontelbaar leuke dingen voor in huis, maar helaas kon ik hiervan bijna niks meenemen in mijn handbagage koffertje. Uiteindelijk heb ik toch nog 4 leuke kussenhoezen gekocht en kreeg ik daar ook nog een leuke totebag bij.

La Paloma

hotspots op Ibizahotspots op Ibiza

Toen ik dit jaar met mijn moeder naar Ibiza ging, wilde ik wat andere dingen bezoeken dan dat we normaal altijd doen. Dus deed ik een research op internet en las ik veel goede dingen over het restaurant La Paloma. Daar moesten we dus heen! Bij aankomst keek ik al mijn ogen uit en had ik de behoefte om overal foto’s van te maken. Ik heb geloof ik nog niet eerder een restaurant gezien met zoveel sfeer. Deze foto op mijn Instagram heb ik trouwens bij La Paloma gemaakt. Om je even een beeld te geven hoe enthousiast ik ben als ik de kans heb om bij La Paloma een hapje of drankje te doen 😉

Het restaurant La Paloma is een Finca met een prachtige omliggende tuin. Vrijwel alles is wit of turquoise geschilderd en overal waar je kijkt staan mooie bloemen, planten of hangen lichtjes. Bijna magisch te noemen. Je kunt hier terecht voor een lunch of diner, waarbij je de kaart op een groot staand bord te zien krijgt. En als je geluk hebt, kom je ook nog tijdens een muziekavond. Wel even van te voren reserveren als je dit restaurant ook wilt bezoeken! Dit is in ieder geval mijn nieuwe favoriet van de hotspots op Ibiza!

Strand Cala d’en Serra

hotspots op Ibizahotspots op Ibiza

Wanneer ik op Ibiza ben, huur ik altijd een auto om zo verschillende standjes te kunnen ontdekken. Ik schreef trouwens ook een artikel met de 5 redenen waarom een auto huren op Ibiza een must is. Een van de redenen die ik je alvast kan vertellen, is dat er veel pittoreske strandjes, zoals het strand Cala d’en Serra, te vinden zijn op Ibiza en die zonder auto helaas niet te bereiken zijn. Cala d’en Serra ligt helemaal ten noorden van Ibiza en ik kan je alvast verklappen dat de weg er naar toe niet heel comfortabel is. Mijn moeder heeft zelfs een paar keer de neiging gehad om om te draaien, maar door de smalle en steile weggetjes kon dat natuurlijk niet. En gelukkig maar, want kijk eens even naar bovenstaande foto’s. Ziet het er niet prachtig uit?

Ondanks het feit dat het strand van Cala d’en Serra erg klein is, was er wel een strandtent waar je ligbedjes kon huren. Er zijn er daar niet veel van, dus wil je nou een ligbedje, ga dan voor 12.00 naar dit strand toe. Voor de rest verkoopt de strandtent lekkere smoothies, ijsjes en verschillende broodjes, waardoor je gemakkelijk een hele dag op dit strand kunt vertoeven.

➸ Ben je van plan om naar het mooie Ibiza te gaan? Snap ik! Ik heb nog een aantal artikelen over Ibiza geschreven, zoals bijvoorbeeld de 7 dingen die je moet weten over Ibiza. Wil je nog meer te weten komen over het eiland? Dan kan ik je dit moderne en hippe reisboekje over Ibiza aanraden.

Hostal Parque

hotspots op Ibiza

Wanneer ik op Ibiza ben, ga ik altijd wel een keer naar Ibiza stad. Vaak doe ik dit dan in de ochtend, omdat het er dan nog niet zo warm is. En sinds ik dit doe, is Hostal Parque mijn favoriete plek om te ontbijten. Hostal Parque is een pension en restaurant in één. Je kunt er dus overnachten, maar ook gewoon heen om te ontbijten, luchen, dineren of simpelweg te borrelen op het fijne terras. Je vind Hostal parque op het leuke plein Plaça del Parc. Persoonlijk vind ik het altijd heerlijk om hier met een versgeperst sapje en croissant de dag te beginnen.

Winkelgebied Ibiza stad

hotspots op Ibiza

Ben je op Ibiza en wil je naast het liggen op het strand ook nog wat winkelen? Dan kan ik je vertellen dat het winkelgebied in Ibiza stad erg leuk is om te bezoeken. Ibiza stad kent een paar brede straten waar je vooral de bekende ketens tegenkomt. Maar er zijn ook heel wat smalle en knusse straatjes waar vooral de boetiekjes te vinden zijn.

Wanneer je vooral naar de wat smalle en knusse straatjes wilt, kan ik je aanraden om in eerste instantie naar Plaça de sa Font te lopen en vanaf daar de zijstraatjes te verkennen. Naast de leuke winkeltjes zijn alle straten, gebouwen en pleintjes ook nog eens prachtig om te zien. Eigenlijk dus een paar hotspots op Ibiza in een ;-).

Winkel Natura

hotspots op Ibiza

En als je dan wilt weten wat mijn favoriete winkel in Ibiza stad is, dan vertel ik je dat dat de winkel Natura is. Het is een vrij grote winkel die interieur spulletjes, kleding en accessoires verkoopt voor een redelijk lage prijs. Het is zo’n winkel waarbij je alles wilt hebben en waarbij je constant ‘aaah wat leuk’ zegt. Heerlijk om door heen te lopen, dus. Ga je nou binnenkort niet naar Ibiza maar wel ergens anders in Spanje? Check dan even de website van Natura, want ze hebben ook nog heel veel andere filialen! 🙂

Zo, dan waren dit mijn 7 favoriete hotspots op Ibiza, het eiland waar ik zo graag kom. Hieronder staan ook nog alle andere artikelen die ik over dit eiland heb geschreven, dus als je daar benieuwd naar bent kan je die ook nog lezen. Voor goedkope reisjes naar Ibiza raad ik je aan om via Expedia te boeken. Je kunt op deze website alleen een accommodatie boeken, maar ook een combinatie van vliegticket en accommodatie. Uit eigen ervaring blijkt dat het boeken van een reis naar Ibiza via Expedia in de meeste gevallen het goedkoopst is. Maar wat ik zelf ook regelmatig doen, en dan voornamelijk als ik een los goedkoop ticket heb gevonden, is het boeken van een Airbnb accommodatie. Je krijgt via deze link €25 korting op je eerste Airbnb boeking

Ben jij wel eens op Ibiza geweest? Zo ja, wat zijn dan jouw favoriete hotspots op Ibiza? Voor meer vragen over dit eiland kan je natuurlijk altijd een comment achter laten. Liefs!

hotspots op Ibiza

17 Reacties

 1. 27 juli 2016 / 08:41

  Misschien ga ik in Oktober een paar dagen naar Ibiza als ik het voor elkaar krijg, dus dit is dan wel heel handig en leuk om te lezen! Weet ik ook eens waar ik heen moet 😛

  • 27 juli 2016 / 13:13

   Aah zo leuk! En dan is het ook wat rustiger op het eiland wat juist heel fijn is!

 2. 27 juli 2016 / 09:10

  Na het lezen van dit stuk wil ik ook echt zo graag naar Ibiza. Het staat sowieso nog op mijn lijstje van plekken die ik wil bezoeken, maar nog niet echt het moment gevonden om te gaan!

  • 27 juli 2016 / 13:13

   Haha ik ken het, ik wil ook al zo lang naar bepaalde plekken waar het maar niet van komt! 😛

 3. Liefs Lara
  27 juli 2016 / 11:00

  Super tof! Ik had bijna een vakantie geboekt naar ibiza met mijn vriend deze zomer, maar we konden geen betaalbare plek vinden om te overnachten die nog beschikbaar was.. Heb jij daar nog tips voor?

   • Liefs Lara
    28 juli 2016 / 13:31

    Ja, vooraf boeken is inderdaad verstandig. We hebben 2 dagen gezocht naar een accommodatie, alles was gewoon vol.. Volgende keer beter!

 4. 27 juli 2016 / 11:20

  Wat een fijne tips! Ibiza staat zeker nog op mijn lijstje en het lijkt me dan ook heel leuk en handig om een auto te huren.

  • 27 juli 2016 / 13:08

   Haha ja zeker, een auto huren is bijna een must op Ibiza! Tenzij je bakken met geld wilt uitgeven aan taxi’s 😉

 5. 27 juli 2016 / 11:22

  Ik wil ook een keer naar Ibiza, leuke adresjes, ga ik onthouden!

 6. 27 juli 2016 / 12:10

  Alle hotspots zien er zo onwijs leuk uit! Ik wil echt nog eens naar Ibiza gaan.

 7. 30 juli 2016 / 14:46

  Zo leuk om dit te lezen! Wij zijn ook heel lang bezig geweest naar het kijken voor Ibiza, maar dat is gewoon zo duur.. Ondanks dat wel heel tof om te lezen, want ik wil er snel een keer heen, dus tips zijn welkom!

  • 30 juli 2016 / 16:22

   Misschien schrijf ik binnenkort wel een artikel over hoe je goedkoop op vakantie kunt naar Ibiza, want geloof me: dat kan echt! 😀

 8. 2 augustus 2016 / 13:20

  Handig artikel 😀 Ik vertrek binnen twee weken naar Ibiza, yay!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
Fleur’s foto’s #49 – genieten van dit zomerse weer!

Hey hoi allemaal! Het eerste jaar van mijn blogbestaan heb ik elke week een fotodagboekje voor jullie bijgehouden onder de naam...

Sluiten