Een nacht in hotel Stad en Land in Alkmaar

Een nacht in hotel Stad en Land in Alkmaar

Alkmaar, de stad waar ik nog niet eerder was geweest maar wel erg benieuwd naar was. Ik hoorde er geregeld goede verhalen over. Dat het er zo gezellig zou zijn. En toen ik werd uitgenodigd voor een feestje in Alkmaar, greep ik mijn kans om er gelijk een nachtje te slapen en de stad te gaan ontdekken. Ik sliep een nacht in hotel Stad en Land en vertel je daar vandaag meer over.

hotel Stad en Land

Hotel Stad en Land

Toen ik opzoek ging naar een geschikt hotel in Alkmaar om te slapen, kwam ik al snel uit bij hotel Stad en Land. Natuurlijk waren er nog meerdere opties te vinden, maar dit hotel sprak mij gelijk aan. Het hotel ligt gelegen tegenover het station, je loopt binnen een paar minuten het gezellige centrum in én het ziet er van zowel binnen als buiten ontzettend gezellig uit.

Ik nam contact op met hotel Stad en Land om te vragen of ze open stonden voor een samenwerking en daar reageerden ze gelijk enthousiast op. Vind ik leuk, hotels die openstaan voor serieuze samenwerkingen met bloggers! 🙂 Voordat ik mijn autootje instapte om richting Alkmaar te rijden had ik al meteen een fijn gevoel bij dit hotel. En dat gevoel was meer dan terecht, want ik werd op de dag van aankomst ontzettend vriendelijk ontvangen door het personeel.

hotel Stad en Landhotel Stad en Land

Wanneer je de deuren van hotel Stad en Land binnen stapt, kom je in een gezellig ‘café’, met een lange bar en verschillende tafeltjes aan het raam. Bij binnenkomst werd ik vriendelijk ontvangen en tijdens het inchecken zat ik met een warme kop thee aan de bar. En die kop thee was op dat moment, door het ontzettend koude en sneeuwachtige weer, ontzettend welkom. En stiekem vond ik dit een heel leuke manier van inchecken in een hotel. Ik voelde mij er gelijk thuis.

Na het theeleuten en kletsen met het personeel, besloot ik naar mijn kamer te gaan. De kamer was simpel ingericht, maar wel erg ruim, licht en schoon. En ohja, de kamer had ook nog een redelijk groot balkon, maar aangezien het dus ontzettend hard sneeuwde, heb ik daar maar geen gebruik van gemaakt ;-). Wel fijn voor als je in de zomer een bezoekje brengt aan dit hotel.

Nadat ik mijn spullen op de kamer had gelegd, trotseerde ik de sneeuw richting het stadscentrum. Ik had niet al te lang de tijd, omdat ik diezelfde avond naar een feestje moest, maar heb wel een goede indruk van de stad gekregen. Als ik Alkmaar in een woord moet omschrijven, zou ik ‘knus’ zeggen. Ik struinde er wat rond en dronk een chai tea latte bij Anne&Max. Het voelde fijn om eens alleen iets nieuws te ontdekken.

De volgende morgen, na mijn geslaagde feestje en nacht in hotel Stad en Land, schoof ik aan bij het ontbijtbuffet. Ik genoot van mijn croissantje en staarde naar buiten waar de straten steeds witter begonnen te worden. Het was hartje winter. Mét sneeuw, die zorgden voor een paar mooie foto’s van dit leuke hotel.

Ik heb genoten van mijn nacht in hotel Stad en Land en wil het vriendelijke personeel bedanken voor het hartelijke ontvangst en de leuke praatjes die ze met mij hebben gemaakt. Wanneer je opzoek bent naar een gemoedelijk hotel dat goed gelegen is in Alkmaar, kan ik je zeker aanraden om dit hotel te bezoeken. Liefs!

12 Reacties

 1. 1 maart 2017 / 11:05

  Wat ziet het er gezellig uit! Die sneeuw maakt het natuurlijk helemaal af. Ik ben sowieso wel benieuwd naar Alkmaar, helaas ben ik er nog niet eerder geweest. Malou x

 2. Richard Wunderink
  1 maart 2017 / 13:27

  Hallo Fleur,

  Mijn vrouw, Karin die jou heeft welkom geheten in Hotel Stad en Land, laat me net vol trots en enthousiast je mooie blog lezen over je bezoek aan Alkmaar en aan het hotel. Heel leuk verslag en super leuke foto`s. Ik kan je aanraden onze stad eens in de zomer te bezoeken. Weet zeker dat je het naar je zin zult hebben en super mooie foto`s kunt schieten.

  Grtz, Richard

 3. 1 maart 2017 / 23:29

  Ziet er knus en gezellig uit Fleur. Ik ben benieuwd naar Alkmaar. Zelf nog nooit geweest. Maar klinkt goed!

 4. 2 maart 2017 / 12:47

  Het klinkt super en zo ziet het er ook uit! Ik ben volgens mij nog nooit in Alkmaar geweest, maar dit is zeker een topper die ik ga onthouden 🙂

 5. 2 maart 2017 / 16:38

  ziet er heel leuk uit, fleur! lijkt me heerljk!

 6. 3 maart 2017 / 10:14

  Ziet er heel gezellig en knus uit. Zal mijn vriend hierover tippen.

 7. 5 maart 2017 / 21:33

  Ik kom zelf uit Alkmaar -heb er vanaf mijn geboorte 22 jaar gewoond haha-, maar hotels ken ik daardoor niet zo goed.. Deze ziet er wel heel fijn uit! 🙂

  Heb je ook nog veel van de stad gezien?

  xx Alex

 8. 8 maart 2017 / 11:45

  Ziet er supergezellig uit! Ik ben nog nooit in Alkmaar geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees vorig bericht:
eten en drinken op Curaçao
8 x lekker eten en drinken op Curaçao

Curaçao, het eiland van de vele mogelijkheden, warmte en zon. Eind januari was ik er op vakantie en heb ik mijn...

Sluiten